Eindelijk kunnen we deze geweldig leuke collectie van Monki met jullie delen! We ontvingen een tijdje geleden namelijk twee hele toffe shirts, waar we heel enthousiast van werden. Helaas waren de shirts toen nog niet te koop en daarom moesten we nog even wachten met het publiceren van deze blog met foto’s. Vanaf deze week kan je de shirts vinden in de winkels en webshop van Monki! Het gaat om een Limited Edition lijn van niemand minder dan illustrator Camilla Engström. In deze Limited Edition staat het thema zelfwaardering centraal.

De samenwerking met Camilla is een follow-up van Monki’s Monkifesto campagne en wil bijdragen aan een positiever zelfbeeld bij (jonge) vrouwen. De campagne laat Engström’s karakter Husa zien in vier varianten. De illustraties zijn te zien op 4 grijze en witte shirts met daarop slogans als ‘Stay zen’, ‘Do it’, ‘Speak up’ en ‘Love it’. Naast deze toffe shirtjes horen er ook verschillende high waist shorts, jeans en sandalen bij deze limited edition collectie. In deze blog laten we je twee van de vier shirtjes zien ♥

♥ Love it

Monki Camilla Engström self love eigenwaarde speak up love it

“Ik vind deze limited edition collectie van Monki heel tof en bijzonder. Veel meer kledingmerken zouden aandacht mogen besteden aan zelfwaardering. Dit is zo’n belangrijk onderdeel van het leven. Zelfwaardering kan je maken of breken. Het maakt niet uit of je een groot huis hebt, een dure auto en de meest hippe merkkleding, als je een negatief zelfbeeld hebt, is niets goed genoeg. Met een negatief zelfbeeld is gelukkig in het leven staan heel lastig…” Joyce

Monki Camilla Engström self love eigenwaarde speak up love it

“Op dit moment ben ik niet blij met mijn lichaam, omdat het veel te mager is. Ik vind het momenteel niet mooi. Tegelijkertijd waardeer ik de kracht van mijn lijf wel. Ik vind het heel bijzonder dat, ondanks dat ik er niet goed genoeg voor zorg, het zich voor mij blijft inzetten. Het is dan zo sterk en krachtig. Daar ben ik heel dankbaar voor. Ik doe dan ook mijn best dit iedere dag weer meer te waarderen door er beter voor te zorgen.” Scarlet

Monki Camilla Engström self love eigenwaarde speak up love it

“Ik ben inmiddels eigenlijk best blij met mijn lichaam. Ja, natuurlijk zou ik soms best wat meer spieren hebben of een strakker lijf als ik allemaal van die perfecte fitspo meiden zie op Instagram, maar ik word er niet meer onzeker door. Ik probeer me vooral te richten op lekker én gezond eten. Ik ben liever gelukkig en geniet zo nu en dan van een zak chips en een bak Ben & Jerry’s, dan dat ik me voortdurend druk maak over mijn lichaam.” Joyce

Monki Camilla Engström self love eigenwaarde speak up love it

♥ Speak Up

Het tweede shirt dat ik draag is net wat subtieler dan de vorige. De tekst ‘Speak Up’ spreekt echter voor zich. Het is zo belangrijk om voor jezelf op te komen en je uit te spreken zonder angst. Laat zien wie je bent en deel je gevoelens en gedachtes. Iets wat ik knap lastig vind en waar ik echt al jaren hard voor moet werken. Onzekerheid en angsten spelen hier een belangrijke rol in…

Monki Camilla Engström self love eigenwaarde speak up love it

“Hoe ouder ik word, hoe meer ik me besef dat ik voor mezelf op moet komen in het leven als ik verder wil komen of als ik iets wil bereiken. Andere mensen zorgen voor zichzelf, ik moet dat ook doen. Als ik mijzelf en mijn leven serieus neem, dan zal ik me moeten uitspreken en moeten vechten voor mijn toekomst en leven” Joyce

Monki Camilla Engström self love eigenwaarde speak up love it

Monki Camilla Engström self love eigenwaarde speak up love it

Monki Camilla Engström self love eigenwaarde speak up love it

“Vanaf jongs af aan kom ik al voor mezelf op. Ik heb dat wel geleerd vroeger en ben van nature ook wel vrij assertief. Tegelijkertijd vind ik het, door onzekerheid, soms ook wel lastig om mijzelf serieus te nemen waardoor ik vaak veel te veel doe voor weinig of te lang geen NEE zeggen tegen mensen die eigenlijk helemaal geen JA verdienen.” Scarlet

Monki Camilla Engström self love eigenwaarde speak up love it

Monki Camilla Engström self love eigenwaarde speak up love it

Monki Camilla Engström self love eigenwaarde speak up love it

Monki Camilla Engström self love eigenwaarde speak up love it

“Ik vind het heel belangrijk dat mensen zich uitspreken en kan het vrij vervelend vinden als mensen allerlei dingen denken of achter mijn rug om zeggen, zonder mij erop aan te spreken. Dat voelt heel oneerlijk en maakt me verdrietig. Ik stel mezelf vaak vrij kwetsbaar op richting anderen en ben eerlijk over wat ik voel en denk. Als iemand waarbij ik deze moeite doe vervolgens niet open naar mij is, stelt me dat teleur.” Scarlet

Monki Camilla Engström self love eigenwaarde speak up love itDe hele collectie van Monki x Camilla Engström is nu te vinden in de webshop van Monki. De shirtjes kosten 12 euro per stuk. Ze hebben een ruime pasvorm, zijn van stevig katoen gemaakt en zitten erg lekker.

Hoe zit het met jouw zelfwaardering?