Wij hebben hem al gespot! Ben & Jerry’s introduceert nu een nieuwe smaak: ‘Hooked On You’. B&J vindt dat er ontzettend veel smaakcombinaties goed samen gaan. Ze vinden dat niet alleen voor ijs, maar ook voor de liefde: ook liefde komt in verschillende smaken. Daarom draagt Ben & Jerry’s nu een speciale editie van het nieuwe ijs ‘Hooked On You’ op aan verliefde mensen in alle smaken. Het kan best eng zijn om toe te geven dat je hooked on iemand bent. Maar B&J weet dat dit voor mensen die niet aan de ‘norm’ voldoen nog moeilijker kan zijn.

Je kent het ijs misschien nog wel onder de naam Phish Food. Het is rijk gevuld met Fairtrade chocolade ijs. Als je verder in die knappe pot 😉 duikt stuit je op smeuïge marshmallow swirls en karamel swirls en niet te vergeten een school aan Fairtrade choco visjes. Tijd om je hengel uit te gooien.

Ben & Jerry's Hooked On You: Love comes in #AllFlavours

Waarom nu bewustzijn voor dit onderwerp creëren? Een studie geeft aan dat één op de drie Nederlanders minder moeite heeft met een man en vrouw die hand in hand lopen, dan met twee mannen die hetzelfde doen. Meer dan de helft van de homoseksuele mannen is zelfs bang om hand in hand te lopen in het openbaar. En een percentage van mensen vindt dat homoseksuele stellen in het openbaar niet mogen zoenen is drie keer zo hoog als die voor heteroseksuele koppels (40 tegenover 13%). B&J kan alleen maar zeggen dat dat niet ‘koel’ is. Kortom: er is werk te doen!

Vorig jaar is Ben & Jerry’s als reactie op de toegenomen angst en xenofobie gestart met de driejarige campagne: We are #AllFlavours in One World. Gedurende deze campagne geeft B&J zijn stem aan verschillende Europese maatschappelijke organisaties. Niemand kan alles doen, maar iedereen kan iets doen om vooroordelen en haat te laten smelten. Wij dragen daar uiteraard ook graag ons steentje aan bij door aandacht te geven aan dit ijs en de campagne op onze blog en social media. De wereld heeft best behoefte aan meer empathie en compassie.

Ben & Jerry's Hooked On You: Love comes in #AllFlavours

Een deel van de opbrengst van deze bekers ijs gaat naar projecten om jongeren aan te sporen trots op zichzelf te zijn, en te houden van wie ze houden. Sta op tegen discriminatie en join onze strijd tegen ongelijkheid, want love comes in #AllFlavours!

P.s. Ze zijn nu in de aanbieding bij de Appie ♥