Vroeger voelde ik me altijd anders. Anders dan de andere meisjes bij mij in de klas, anders dan mijn groepsgenootjes bij de tennis training. Ik had het idee dat ik een beetje raar was, dat jongens me niet leuk vonden en dat ik niet goed genoeg was om leuke vriendinnen te hebben, om leuk gevonden te worden. Ik werd regelmatig gepest. Verliefd op jongens werd ik niet, wat het gevoel van anders zijn nog eens versterkte. Bij mij had het me altijd anders voelen te maken met een negatief zelfbeeld. Ik was op die leeftijd nog niet bezig met mijn geaardheid, maar als ik dat wel was geweest had dat alles waarschijnlijk extra moeilijk gemaakt.

Over homoseksualiteit bij meisjes wordt voor de jong volwassen lezer weinig geschreven. Ingrid Kluvers brengt daar verandering in met haar bijzondere lesbische boek Altijd Anders. We ontvingen het boek op ons postadres en waren blij verrast. Het boek gaat over het 16-jarige meisje Joop van Ravenzwaai. Wanneer Joop met haar zusje naar Parijs gaat, ontdekt ze al snel dat niets is wat het lijkt. Ze maakt kennis met haar onbekende grootvader en leert dat haar zusje bepaald geen held is. Het meest verwarrend voor haar is een belangrijke ontdekking over zichzelf… Joop komt erachter dat ze lesbisch is.

Veel tijd om aan alles te wennen is er niet, want haar oma krijgt een ongeluk en Joop moet op het bedrijf passen. Homoseksualiteit is een hoofdthema in het werk van schrijfster Ingrid Kluver, die in 2010 debuteerde met het boek ‘Droomtuin’.  Met dit boek won ze de Debutantenprijs Jonge Jury 2012. Altijd Anders is het derde boek dat ze over het tienermeisje Joop heeft geschreven.

‘Het vereist moed om anders te zijn.’ – Ingrid Kluvers

altijd anders lesbisch boekIn Altijd Anders ontdekt Joop dat zijzelf, net als haar twee vaders en twee moeders, homoseksuele gevoelens heeft. Die ontdekking zorgt voor de nodige twijfels, onrust en ruzies, want Joop voelt iets voor de vriendin van haar beste vriend.

Het boek is lekker vlot en niet te ingewikkeld geschreven. Het boek is geschikt voor iedereen vanaf 13 jaar. Het kost 17,95 euro en je kunt het HIER via Bol.com bestellen, maar je kunt het boek nu ook tijdelijk WINNEN via ons! We geven 3 boeken weg! Laat onder deze blog weten waarom jij dit boek graag wilt winnen en vergeet niet je e-mailadres te vermelden (deze wordt niet openbaar getoond).