Ik heb vroeger eigenlijk nooit een lesbisch boek gelezen.Ik was er misschien wel benieuwd naar, maar wist simpelweg niet naar welke boeken ik dan moest zoeken. Een paar jaar geleden heb ik wel De Toegift van Carry Slee gelezen. Dit vond ik een prachtig boek. Nu wat jaartjes later ben ik op zoek gegaan naar welke lesbische boeken op dit moment nou relatief populair zijn. Ik ben wat social media en fora langsgegaan en kwam vervolgens tot een top 15 van lesbische boeken. Een boek waar we al eerder over schreven is ‘Van achter de kast‘. Dat boek is in ieder geval een aanrader. Van de 15 boeken in deze blog kan ik je op dit moment helaas nog niet vertellen welke boeken échte aanraders zijn. Dat laat ik dus graag over aan de mensen die deze blog lezen en de boeken wel hebben gelezen. De top 15 is in willekeurige volgorde.

Ik ben benieuwd welke boeken jij hebt gelezen en welk boek je nou echt een aanrader vindt. Misschien ben ik ook wel hele goede lesbische boeken vergeten te noemen. Vermeld deze dan zeker even. Dankjewel!

lesbische boeken1 ♥ Onderhuids – Suzanne Gerding – 15,95 euro bij Bol.com
Floor leidt het leven waar veel vrouwen van dromen: ze is getrouwd met een lieve man, heeft twee schatten van dochters en een goedlopende psychologiepraktijk. Toch vraagt ze zich steeds vaker af wat er gebeurd zou zijn als ze negen jaar geleden een andere keuze had gemaakt. Terwijl ze op zoek gaat naar het antwoord, voelt ze stukje bij beetje de vaste grond onder haar voeten wegzakken. In haar zoektocht zet ze alles wat haar lief is op het spel.

2 ♥ Vingervlug – Sarah Waters – 15,00 euro bij Bol.com
Weeskind Sue Trinder groeit op onder de liefdevolle vleugels van mevrouw Sucksby, in een toevluchtsoord voor zakkenrollers en andere kruimeldieven.
Door de charmante oplichter Richard Rivers, beter bekend als Gentleman, wordt Sue betrokken bij een duivels plan. Ze moet vriendschap sluiten met het naïeve rijkeluismeisje Maud, zodat Richard haar kan verleiden. Als hij met Maud trouwt, krijgt Sue een deel van de enorme erfenis die Maud en Richard dan bekomt. Sue gaat akkoord, maar als ze erachter komt dat Richard Maud, met wie ze vriendinnen wordt, wil laten opsluiten in een gekkenhuis.

3 ♥ Verliefd zijn is een ramp – Caja Cazemier – 5,50 euro bij Bol.com
Myra valt op jongens, dat is altijd zo geweest. Toch…? Maar waarom voelt ze zich dan zo tot Jessica aangetrokken? Ze kan toch niet ineens lesbisch zijn?! Voor Jessica is het eenvoudig, die heeft altijd geweten dat ze op meisjes valt. Ze heeft ook al een echte vriendin gehad. Het kost Jessica de grootste mogelijke moeite en heel veel geduld om Myra ervan te overtuigen dat haar gevoelens niet ”raar” zijn, en dat ze zich best mag overgeven aan haar verliefdheid. Maar het is de moeite waard!

lesbische boeken4 ♥ De Toegift – Carry Slee – 12,50 euro bij Bol.com
In De Toegift beschrijft Carry Slee op indringende wijze de liefde tussen een jonge vrouw en haar twee geliefden. Ze zijn met elkaar verbonden door de pijn die ze in hun jeugd hebben ervaren, totdat de jonge vrouw voor zichzelf kiest. Op dat moment ontdekt ze de liefde en het ware schrijverschap. Ze trekt zich terug in de veilige wereld van haar boeken, maar door haar verlangen naar intimiteit en angst voor afwijzing, komt de relatie met haar uitgever onder druk te staan.

5 ♥ Dansen op de waterlijn – Adriënne Nijssen – 15,95 bij Bol.com
Tijdens een korte vakantie ontmoet Marjanne de lesbische Clara. Marjanne is verlegen, teruggetrokken en hetero. Hun ontmoeting is het begin van een vriendschap die zeker bij Marjanne veel emoties oproept en die uiteindelijk uitmondt in een relatie. Dan wordt Clara ziek en een periode van onzekerheid en vooral onduidelijkheid over Clara’s ziekte volgt. Als blijkt dat ze aan een slepende, ongeneeslijke ziekte leidt, staat Marjanne voor een moeilijke keus: fulltime voor Clara zorgen of kiezen voor een eigen leven? Dansen op de waterlijn is een ontroerend verhaal over liefde en verlies.

6 ♥ Mannenpakken/ Vrouwenhakken – Jessica Maes – 16,50 euro bij Bol.com
De 25-jarige Milou stort zich na een relatiebreuk weer in het liefdesleven. Wat ze niet verwacht is dat ze tijdens een afspraakje met een man geïntrigeerd raakt door de lange benen van een vrouw. Ze is toch niet…? Of wel? Milou trekt haar hoge hakken aan en gaat op pad. Bij iedere stap ontmoet ze meer vrouwen, leert ze haar vriendinnen beter kennen en ontdekt ze meer over de vrouw die ze zelf is. Tijdens haar zoektocht stuit ze op clichés en botst ze tegen de liefde op. Maar dan ontdekt ze dat liefde op hoge hakken in het begin soms nog wat wankel blijkt te staan…

lesbische boeken 7 ♥ De ontdekking van de liefde – Judith Katzir – 6,95 euro bij Bol.com
De 38-jarige schrijfster Rivi rijdt na de begrafenis van haar vriendin Michaela naar Haifa, de stad waar ze oorspronkelijk vandaan komt. Daar vindt ze haar oude dagboeken en leest over haar middelbare schooltijd, en over de verliefdheid op haar lerares Michaela. Tussen de vrouwen ontwikkelde zich een geheime liefdesrelatie die hun levens voorgoed veranderde.’ De ontdekking van de liefde’ is een sensueel geschreven roman die je meeneemt naar de broeierige en opgewonden sfeer van een onconventionele verliefdheid.

8 ♥ Villa Volta – Anja de Crom – 12,50 bij Bol.com
Het zit Sara niet mee. Ze is voortijdig gestopt met haar opleiding, wordt voortdurend lastiggevallen door haar vervelende ex en heeft geen cent te makken. Maar dan wordt haar gevraagd of ze een groep oudere lesbo’s wil helpen die samen een woongroep willen beginnen. Zonder enige aarzeling stort ze zich in het avontuur, in het gezelschap van een kraakpot, een spiritueel tiep, een hartelijke lieverd, een overenthousiaste akela en een issue dyke die het op haar voorzien heeft. En, al kan ze dat helemaal niet gebruiken, ze wordt ook nog eens hopeloos verliefd..

9 ♥ Flynn – Joanne Horniman – 10,00 euro bij Bol.com
Anna (19) is bang dat niemand ooit van haar zal houden tot ze Flynn ontmoet. Vanaf dat moment zijn de meiden onafscheidelijk. Ze zwemmen, eten bananencake, hebben lol en zijn tot over hun oren verliefd. Maar er is iets met Flynn: het ene moment is ze volkomen onbereikbaar, het volgende moment staat ze bij Anna voor de deur alsof er niets aan de hand is. Als Anna ontdekt wat Flynn al die tijd voor haar verborgen heeft gehouden, verandert alles. Hoe goed kent ze Flynn eigenlijk?

lesbische boeken10 ♥ Lief en Lef – Miriam van Damme – 16,90 euro bij Bol.com
Noortje, een jonge lesbische vrouw, gaat op zoek naar de liefde. Ze vindt haar soulmate in Frederica, een stoere, jonge vrouw. De twee worden stapelverliefd en lijken voor elkaar gemaakt. Frederica vult de gevoelige, onzekere Noortje perfect aan en andersom. Al vrij snel echter begint duidelijk te worden dat hun grote verschillen niet alleen maar voordelen hebben. De relatie vertoont de eerste barsten en de twee vrouwen raken het
precies nergens meer over eens.

11 ♥ Een gezicht in de menigte – Karin de Slegte – 14,95 euro bij Bol.com
Katrien Wauters denkt een gelukkig leven te hebben: een lieve man, twee schatjes van kinderen en een leuke baan als actrice. Dan op een dag ziet ze een vrouw tussen het publiek staan die haar aandacht trekt. Ze raakt geïnteresseerd in deze vrouw en ontdekt dat haar leven met haar man niet zo idyllisch is als het leek. Hij draagt een groot geheim met zich mee. Net als ze wil genieten van haar nieuwe geliefde Ellen, komt ze erachter dat ze borstkanker heeft. Een chirurgische ingreep is onafwendbaar. Na de operatie heeft ze moeite met haar eigen verminkte lichaam. Zal de liefde tussen Katrien en Ellen opgewassen zijn tegen de moeilijke periode die Katrien doormaakt en hoe reageert haar omgeving op het feit dat ze haar man heeft verruild voor een vrouw?

12 ♥ Adem – Sharmila Madhvani – Sharmila Madhvani – 17,95 euro bij Bol.com
Padme werkt in een bordeel als gezelschapsdame voor Lurt, het neefje van een beruchte rebellenleider. Ze gruwelt bij de gedachte dat hij binnenkort meer van haar gaat verlangen. En dan ontmoet ze Neia, die voorstelt haar daar weg te halen. Padme aarzelt, want hoewel het meteen heel goed klikt, is ze bang voor Neias heldere blik die veel meer lijkt te zien dan zou mogen. Uiteindelijk stemt ze toch toe. Daarmee haalt ze zich de woede van de rebellenleider op haar hals, en bovendien belandt ze in het middelpunt van een politieke crisis. Ondanks dat is ze voor het eerst sinds jaren weer echt gelukkig. Maar dan maakt Neias veel te leuke ex haar opwachting en wordt Padmes vertrouwen ernstig op de proef gesteld.

lesbische boeken13 ♥ Zij en haar – Dirk Bracke – 16,95 euro bij Bol.com
Twee jaar geleden is het al. Margaux verongelukte terwijl ze samen naar school reden. Toch is Eve haar beste vriendin nog niet vergeten. Zoals elk jaar legt ze bloemen op haar graf. Maar het leven van Eve gaat verder. Ze maakt nieuwe vriendinnen, tennist in een club, gaat naar school. Op de speelplaats brengen de blikken van Céline, een laatstejaars, Eve in de war. Als Tibo verliefd wordt op haar, laat Eve zich door hem inpalmen. Maar het klikt niet echt met Tibo, ze gaat met hem omdat ze denkt dat het zo hoort. Eve begint te twijfelen. Ze fantaseert meer en meer over Margaux. En dan zijn er nog de ogen van de knappe Céline…

14 ♥ Maak me blij – Karin Giphart – 9,43 euro bij Bol.com
Elk weekend komt Ziggy haar zieke moeder verzorgen en vertelt over haar uitspattingen in het woelige lesbische wereldje van Amsterdam. Terwijl ze haar moeder helpt met het toiletbezoek en haar installeert voor nieuwe afleveringen van hun favoriete tv-series, levert haar moeder uitgebreid commentaar op meeneemmeisjes, Star Trek en de noodzaak van verse patat. Aan deze harmonieuze routine komt een einde als Ziggy via het internet Adisa ontmoet. Het is het begin van een tumultueuze relatie die echter vrij abrupt eindigt. Ze probeert Adisa uit haar leven te bannen. Tevergeefs, want een romantisch reisje naar het Griekse eiland Thassos was al geboekt en valt niet meer te annuleren. Op vakantie gaan met je kersverse ex: de Grieken zouden dat ‘hubris’ noemen. Terwijl het eiland beheerst wordt door een merkwaardig burgeroorlogje en de zon genadeloos aan de hemel staat, proberen Ziggy en Adisa er het beste van te maken. Tot het noodlot ze dichter bij elkaar brengt dan ze ooit hadden kunnen vermoeden.

15 ♥ Strikt – Minke Douwesz – 19,90 euro bij Bol.com
Idske Wolters woont met haar poezen in een dijkhuis aan de rivier. Zij is 34 jaar oud, psychiater, gretig lezer en filmfanaat. Haar mooie overhemden en altijd glimmend gepoetste schoenen weerspiegelen haar nauwgezette, soms wat stugge natuur. Ze is trouw in haar vriendschappen, toegewijd aan haar patiënten en met behulp van haar analyticus krijgt ze steeds meer inzicht in wie ze is. Haar geregelde bestaan komt onder spanning te staan wanneer ze de celliste Judith Verster ontmoet, op wie ze vreselijk verliefd wordt. Hun liefde lijkt weinig kans van slagen te hebben.

Welke boeken ken jij en welke kan je nog aanraden?