Afgelopen zondag hadden we een leuke afspraak met bodypaint artist Tera Bakker en fotografe Alexandra Bakker van Uitjedakfotografie. We hadden samen het plan opgevat om een bijzonder kunstwerk te maken op onze ruggen. Iets wat met ons te maken had, iets wat wij belangrijk vinden. Vooraf aan deze dag wisselden we wat ideeën uit en ging Tera van start met schetsen. Ze kwam met twee toffe opties en wij kozen voor één hiervan. Zondag was dé dag om haar kunstwerk op onze ruggen te schilderen. Hoe dat eraan toe ging kan je zien in onze weekend vlog die vandaag online kwam. In deze blog laten we je het resultaat zien en vertellen we wat meer over de betekenis van deze schildering.

Joyce en ik hebben de afgelopen tijd gemerkt hoe je jezelf kan verliezen in allerlei dingen om je heen. Hierbij moet je denken aan alles wat je afleidt van je eigen leven. Een goed voorbeeld hiervan is social media. Het is heel leuk en gezellig, maar kan je ook enorm opslokken. Je kunt er uren mee bezig zijn waardoor je soms bijna vergeet dat het échte leven niet online is maar offline. Natuurlijk zijn er ook andere zaken waarin je jezelf kan verliezen, zoals ongezonde behoeftes en verlangens, puur om even in weg te vluchten en niet te hoeven voelen. Ook de dagelijkse stress kan je jezelf doen verliezen. Met dat je jezelf in allerlei dingen verliest, verlies je ook andere waardevolle zaken. Dit hebben we weer willen geven in de schildering.

verlies jezelf niet bodypaint

Zoals je kunt zien staat op onze beide ruggen een iPhone afgebeeld. Deze staat symbool voor alles wat we online doen. Soms ben je zoveel online bezig, dat je alles offline vergeet, terwijl daar nou juist het échte leven is, de liefde, warmte, het voelen en het geluk. Hierdoor verlies je tijd, kostbare tijd van je leven die je nooit meer terug kunt draaien of terug kunt krijgen. Hier staat het zakhorloge dat Joyce in haar hand heeft symbool voor. Door wat er gebeurt verlies je je onschuld, je onbevangenheid die je had als kind. Je verliest vertrouwen en raakt degene die je was als kind een beetje kwijt. Hier staat de kapotte pop die Scarlet in haar hand heeft symbool voor. Beiden breken we als echte personen uit onze telefoon en reiken we onze handen naar voren om te laten zien wat je verliest als je niet écht leeft.

verlies jezelf niet bodypaint

De tekst onder de Instagram foto op de telefoon van Joyce zegt: “Don’t Lose Yourself” en dat is ook direct het thema van deze bodypaint en fotoshoot.

Verlies jezelf niet. Blijf bij jezelf, leef jouw eigen leven, verlies je niet in zaken die er eigenlijk niet toe doen, die niet werkelijk belangrijk zijn en leef écht. Voor het het weet is jouw tijd voorbij, is het kind in je verloren en heb je niet geleefd zoals je had willen leven.

verlies jezelf niet bodypaint

verlies jezelf niet bodypaint

Met bijzondere dank aan:

Alexandra Bakker: UitjedakFotografie
Tera Bakker: Bodypaint Artist

Liefs, Scarlet & Joyce ♥