Hey hallo, daar zijn we weer. We waren even afwezig, maar we zijn weer een beetje terug van weg geweest. We hopen dat we langzaam onze blogs weer een beetje kunnen opbouwen. De afgelopen dagen zijn we hier al langzaam mee begonnen. In deze blog kijken we terug op een aantal momenten van de afgelopen 3 weken, de kerstdagen, oud & nieuw en de dagen erna. We vinden het erg vervelend dat het ons de afgelopen tijd niet is gelukt om dagelijks blogs te plaatsen en twee wekelijks video’s te uploaden. We hadden het zelf graag anders gedaan, maar het was helaas niet anders. In onze privé leven lopen er verschillende zaken erg moeilijk wat veel energie kost.

Een deel hiervan heeft Joyce al in een eerdere blog beschreven. Of we het gehele verhaal nog gaan delen weten we nog niet. Voor nu hopen we dat je het hiermee wilt doen en nog even geduld met ons hebt. We doen ons best.

 ♥ De dagen voor kerst
In de dagen voor kerst was ik aan het werk vanuit huis en in Leiden. In de trein naar Leiden ben ik altijd druk bezig op mijn laptop. Heel fijn en zeker tijdens deze dagen is het lekker rustig in de trein en werkt het wifi snel. Thuis werkte ik vaak samen met mijn lieve collega Sandra. Zij neemt dan altijd haar hondje Pebbles mee, waardoor ik met twee honden naast me én laptop gezellig uren zit te werken. Heel fijn.

potje meekijken ik vrouw van jouOok Joyce was deze dagen nog veel aan het werk in de dierenkliniek. Ze ontving een leuk kerstpakket vol fijne biologische spulletjes om op te eten en van een lieve collega deze bijzondere thee met kokossmaak. Een echte aanrader volgens haar! We waren beiden toe aan wat vrije dagen, maar zagen tegelijkertijd beiden ook best een beetje op tegen de feestdagen.

potje meekijken ik vrouw van jouOp kerstavond zijn we samen gezellig uit eten gegaan. Dat was heel fijn. Sjors was ook mee, die heeft de hele avond gezellig onder de tafel gelegen. We hebben fijn kunnen praten en lekker gegeten. Toen we weer weggingen vond ik dit tegeltje met Joyce haar achternaam erop, dat vond ik er zo leuk uitzien.

potje meekijken ik vrouw van jouDe dagen rondom kerst waren niet alleen maar feestelijk. Het waren ook zware en soms donkere dagen. Onderstaande foto maakte ik toen ik met Sjors aan het wandelen was in de bossen. Ik heb hier een tijd gezeten, voor me uit gekeken, nagedacht en nog meer nagedacht.

potje meekijken ik vrouw van jouOp eerste kerstdag hebben Joyce en ik gezellig samen ontbeten. We aten eitjes, kerststol en dronken sinaasappelsap. Het was fijn. Ook hadden we nog een paar kleine cadeautjes voor elkaar die je hier onder de zelfgemaakte kerstboom ziet liggen.

potje meekijken ik vrouw van jouJoyce vierde eerste kerstdag bij haar moeder en zus in Almelo. Ze at daar de bekende gevulde eitjes van haar moeder en wandelde in Almelo langs dit prachtig versierde huis, waar ze even een foto van moest sturen.

potje meekijken ik vrouw van jouJoyce at verder stoof peertjes en kreeg een mooie, lichtgevende feeststrik voor Sjors mee.

potje meekijken ik vrouw van jouIk vierde eerste kerstdag met Sjors, mijn moeder en mijn broer in ons huis. Sjors kreeg een echt kerstmaal met eend. Dat vond hij heel lekker. Het voelde wel een beetje naar om die eend te bakken.

potje meekijken ik vrouw van jouOverdag ben ik met mijn neefjes gaan wandelen. Mijn jongste neefje vindt Sjors helemaal geweldig en wilde voortdurend met hem wandelen, dat was zo schattig.

potje meekijken ik vrouw van jouHierna hebben we met elkaar gegeten. Mijn moeder en broer hadden allemaal hapjes meegenomen. Erg lekker. Mijn broer had voor Sjors bovendien zelf koekjes gemaakt van tonijn en havermout. Heel lief én Sjors vond ze ook geweldig!

potje meekijken ik vrouw van jou

♥ Tweede kerstdag
Op tweede kerstdag was Joyce nog in Almelo. Dat was best alleen wakker worden ‘s morgens. Ik besloot rond 1 uur om met Sjors naar Zeeland te rijden. Dat is zo’n twee uur rijden.

potje meekijken ik vrouw van jouMijn vader woont daar en samen met hem en zijn vrouw zijn we over het strand gaan wandelen. Verder heb ik wat bij hen gegeten. Tegen het einde van de dag ben ik weer terug gereden.

potje meekijken ik vrouw van jouNa de kerst haalde ik Joyce samen met Sjors weer op in Amersfoort. Hier haalde ik haar vroeger ook altijd op toen ze nog in Almelo woonde. Het voelde wel bijzonder om hier na zoveel jaar weer op haar te wachten.

potje meekijken ik vrouw van jouPoes was ook blij dat Joyce weer thuis was.
Die is helemaal gek op Joyce en slaapt altijd naast haar.

potje meekijken ik vrouw van jou

♥ De dagen na de kerst
De dagen na de kerst hebben we rustig aan gedaan. We hebben wat gewerkt en zijn vooral veel samen erop uit gegaan. Wandelen, kletsen, genieten en gewoon om ons heen kijken en leven. Op onderstaande foto zijn we onderweg naar landgoed Austerlitz. Daar was lekker veel bos, heerlijk om te wandelen.

potje meekijken ik vrouw van jouOok Sjors vindt het heel fijn. We wandelen bijna twee uur en rijden hierna door naar een leuke woonwinkel in Soest. We hadden op internet gezien dat deze veel toffe spulletjes verkoopt.

potje meekijken ik vrouw van jou…en dat klopte, het was een hele leuke winkel! Giga Meubel, het klinkt heel fout, maar het is zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen. We kochten er dit kaarten rek. We waren al heel lang op zoek naar zo’n rek en vonden hem hier voor 32,95 euro. We hebben direct onze kaartencollectie erin gedaan. Nu nog ophangen…

potje meekijken ik vrouw van jouTussendoor wilde ik per se even naar de Mac Donalds. Ik had ineens zoveel trek in friet. We namen samen een grote friet en aten die lekker in de auto op. Alleen voor friet gaan we heeeeeel sporadisch weleens naar de Mac, verder eigenlijk nooit.

potje meekijken ik vrouw van jouIn de dagen na kerst ruimden we ook heel veel op. We haalden onze schuur helemaal leeg, reden meerdere keren naar het grof vuil en hielden er een nette, half lege schuur aan over. Nu kan Joyce een eigen fiets kopen en hem netjes in ons schuurtje stallen, jeej! Tussen het opruimen door speelden we met Sjors en zijn bal.

potje meekijken ik vrouw van jou

♥ Oudejaarsdag
En toen was het alweer oudjaarsdag. Ik werkte overdag en ging tussendoor samen met Sjors even wat oliebollen scoren bij de oliebollenkraam. Ik had er drie met krenten en drie zonder krenten. Joyce vindt oliebollen zonder krenten lekkerder. Ik snap daar dus niks van, dan zijn het toch saaie meelballen?

potje meekijken ik vrouw van jouWe vierden samen oudejaarsavond met hapjes, champagne en sterretjes. We reden nog een stuk met de auto om het vuurwerk vanaf een mooie afgelegen plek te bekijken en zaten tegen elkaar aan tot het 2 uur was en we omvielen van de slaap. De volgende dag reden we naar de Soesterduinen om daar lekker uit te waaien en gezellig met Sjors te wandelen.

potje meekijken ik vrouw van jouHet was heel mistig, maar dat maakte het er juist extra mooi en bijzonder. Er waren veel mensen, maar omdat het gebied zo groot is, had je dat nauwelijks door.

potje meekijken ik vrouw van jouOp onderstaande foto zie je dat het lijkt alsof er bijna niemand is, terwijl de hele parkeerplaats toch echt overvol stond. Het was fijn wandelen hier samen.

potje meekijken ik vrouw van jouDe volgende dag besloten we verder te gaan met de grote schoonmaak. Het was tijd om onze kledingkasten op te ruimen. Sjors besloot in de bak met zomerkleding te gaan liggen en er niet meer uit te komen tot wij klaar waren met opruimen. Dat opruimen en weggooien kan zo goed werken, het zorgt ook echt voor ruimte in je hoofd.

potje meekijken ik vrouw van jouWe gingen naar Ikea en kochten daar mooie nieuwe witte kledinghangers, een nieuw warm dekbed, een luxe wit dekbedovertrek en fijne kussens. Onze slaapkamer krijgt steeds meer vorm. We willen nu nog andere lampjes, houten luxaflex en een mooi kleed op de vloer.

potje meekijken ik vrouw van jouWe sloten het weekend af met het ruim 3 uur lang vertoeven in een koffie tentje met goeie cappuccino. Het was heel koud buiten, maar na een lange wandeling, extra fijn warm binnen.

potje meekijken ik vrouw van jouDit waren een aantal momenten van de afgelopen twee weken die we met je wilden delen. Het waren fijne én zware dagen. We hopen dat het vanaf nu langzaam allemaal weer beter gaat. Dankjewel in ieder geval voor het bekijken van deze blog. We hopen dat jouw feestdagen fijn waren én dat 2016 een mooi en bijzonder jaar voor je wordt.

Liefs, Scarlet & Joyce ♥