Heel lang geleden, in een ver verleden of zo, waren er twee vrouwen die samen filmpjes maakten en een blog bijhielden. Dat dus. Onze laatste update is alweer even geleden. Zo af en toe posten we hier en daar wat nieuws, maar de echte regelmaat en persoonlijke dingen hebben jullie al even moeten missen. Naast dat we van jullie regelmatig horen dit te missen, vinden ook wij dit zeker jammer. Jammer dat wat we hebben opgebouwd langzaam doodbloedt. Nog steeds vinden we het erg lastig hier duidelijke keuzes in te maken, maar wat we wel zeker weten is dat we er, afgezien van de afgelopen moeilijke periodes, ook heel veel plezier in hebben gehad.

Plezier in het maken van de content voor jullie en plezier van de geweldig positieve reacties die we hier op kregen. Of het ooit weer wordt zoals het was, who knows. We vinden het in ieder geval wel leuk om langzaam weer wat meer te schrijven en wat dingetjes te bedenken en te delen met jullie.

Voor nu leek het ons handig om te starten met wat we de afgelopen weken zoal hebben uitgespookt. Daarom hebben we wat oud beeldmateriaal van onze telefoons gehaald en omgetoverd in een oude bekende: “Een potje meekijken”.

We bezochten het restaurant LE:EN in Utrecht. Een Aziatisch restaurant in een oude garage dichtbij het nieuwe station Vaartsche Rijn. Scarlet wilde hier een kijkje nemen omdat ze hier met de medewerkers van haar werk wilde gaan eten. Wat een leuk ding! Niet alleen hebben ze een heel relaxed interieur, ook het eten dat op de kaart staat zag er super uit, het rook er heerlijk en de cappuccino was perfect! We gaan hier dus zeker samen nog wat keertjes heen. Hier dichtbij zit ook Scarlet’s favoriete restaurantje: Broei. Daar gaan we binnenkort ook weer uit eten. Heerlijk vegetarisch en erg gezellig binnen. Kent iemand dat?

potje meekijken lang geleden

Kort daarop gingen we een weekendje weg en voor de verandering ging Sjors niet naar zijn beste oppas vrienden, maar ging de oppas en zijn beste vriend gewoon mee! Samen met Jan en Tineke boekten we een weekendje België. We gingen naar een recent geopend diervriendelijk Ibis de Haan hotel dichtbij de kust. Sjors en Bob hebben zich dus prima vermaakt en wij trouwens ook.

potje meekijken lang geleden

Mijn weg naar zelfstandigheid…..! Wat was Scarlet trots toen ze hem net kocht. Een zwarte Opel Corsa. Ik kreeg haar Opel Astra uit 1996. Zo af en toe mocht ik de Corsa lenen, maar ze reed er voornamelijk zelf in naar haar werk. Dit veranderde toen ze alleen nog maar met de trein naar haar kantoor kon gaan. De oude Astra ging naar de sloop en ik pikte haar auto in. Niet heel er leuk natuurlijk voor Scarlet. Naast dat we erachter kwamen dat 1 auto met 2 personen niet altijd heel handig is, was het ook tijd om iets voor mijzelf te doen. Voor het eerst een echte eigen auto kopen.

Per toeval kwam ik hem tegen toen ik onze auto naar de garage moest brengen, maar misschien moest het gewoon zo zijn. Ik was gelijk verliefd en heb hem een week later gekocht. Erg spannend, want zoiets groots had ik nog nooit gekocht. Een goede beslissing was het zeker, wat ben ik er heel erg blij mee!

potje meekijken lang geleden

Wat was het de afgelopen tijd vaak extreem koud en mistig. Scarlet wandelde erop los om Sjors gelukkig te houden en maakte onder andere deze mooie mist foto. Sjors droeg zijn nieuwe trui van Ruffwear (OMG ik moest 70 euro voor die trui betalen!!) om hem tegen de kou te beschermen en we dronken een sloot aan heerlijke zelfgemaakte warme cappuccino. In de stad kochten we trouwens warme stroopwafels bij zo’n kraam. De geur ervan is echt zo goddelijk dat we die kraam niet langs konden zonder er eentje te kopen!

potje meekijken lang geleden

Tijdens een wandeling kwam Scarlet dit bord tegen op een bushokje. Ze heeft de afgelopen tijd soms wat last van angsten en vond daarom dit bord wel erg toepasselijk. Zou dat het werkelijk allemaal doen laten verdwijnen…? was het maar zo makkelijk. Anyway, rechts een foto van haar op haar werk en eronder aan het thuiswerken en samen met Poes een selfie makend.

potje meekijken lang geleden

Waar Scarlet voorheen het eten het liefst in maximaal 5 min klaar wilde hebben, is ze de laatste tijd helemaal aan het kokkerellen geslagen. Een aantal weken geleden bestond mijn lunch uit twee boterhammen met daartussen een plak kaas of vegetarische worst, maar onze huidige lunches en ontbijtjes komen rechtstreeks uit een kookblad. Heel erg vervelend is het voor mij dus niet…. en het leuke is: ze worden steeds beter én lekkerder!

potje meekijken lang geleden

Op woensdagen zijn we soms beiden ’s middags vrij. Dan gaan we graag samen wat doen, zoals een bezoekje aan de stad Amersfoort. We snuffelden overal wat rond en besloten te lunchen bij SEM, Sla En Meer, een soort restaurantje als het bekende SLA, maar dan in A’foort. Erg lekker en vegetarisch. Zeker een aanrader om een keertje heen te gaan!

potje meekijken lang geleden

Gezelligheid! Samen met Jan en Tineke gingen we naar het Van der Valk voor een avondje Life Cooking. Tineke was jarig en dat moest uiteraard gevierd worden. Dat doet ze goed is te zien op de foto 🙂 Het was gezellig en er was veel lekker eten.

potje meekijken lang geleden

Scarlet en ik vinden het altijd erg leuk om ons huisje mooier te maken. We gaan dus graag neuzen bij verschillende woonwinkels. Over een tijdje willen we een nieuwe bank. Ook kijken we naar een mooi kleed voor in de woonkamer en een kastje. Deze spulletjes vonden we allemaal wel erg leuk. Nu nog iets kiezen…. Na een dagje woon winkelen gingen we gezellig uit eten. We aten hier een hele lekkere Mexicaanse schotel met bonen en vegetarisch gehakt.

potje meekijken lang geleden

Tijd voor nascholing. Soms is dat heel erg saai, maar soms ook heel erg leuk. Deze nascholing valt in de laatste categorie. Februari staat in de dierenwereld altijd in het teken van de maand van het gebit en elk jaar wordt dat groots opgezet. Dit jaar werd de nascholing en informatiedag georganiseerd in de rijtuigenloods in Amersfoort, wat een enorm toffe locatie is. Leuke sprekers, een heerlijke lunch en grappig genoeg hoorde ik tijdens de introductie dat ook YouTuber Dionne samen met Dollie meedoet aan de campagne van Pedigree.

potje meekijken lang geleden

Wat doe je in het weekend als je nog twee Kruidvat weekend treinkaarten hebt liggen die dat weekend verlopen? Juist! Op pad met de trein. We hadden al vaker tegen elkaar gezegd dat we eens een dagje naar Haarlem moesten gaan, dus waarom niet nu? Samen met Sjors, die het geweldig vindt om met de trein te reizen, gingen we erop uit.

We hebben heerlijk geslenterd (al was het echt behoorlijk koud), leuke winkels gezien en gezellige eettentjes gespot, waaronder By Lima. Echt een aanrader om even binnen te stappen voor iets lekkers! Het is erg leuk ingericht en je kan er heerlijk (vegetarisch) lunchen of gewoon koffie drinken met een lekker zelfgemaakt stukje taart.

potje meekijken lang geleden

…en ook Sjors was weer van de partij. Hij hobbelde overal enthousiast met ons mee en was reuze moe toen we na een lange treinreis weer thuis arriveerden. Zijn nieuwe trui kreeg flink wat bekijks in Haarlem.

potje meekijken lang geleden

Wat heeft Haarlem veel leuke winkels! We gaan hier zeker als het zonnetje weer wat meer schijnt nog een keertje heen. Zo’n gezellig shop stad! Deze bank vond ik erg leuk en Scarlet zag leuke bordjes en een heel mooi horloge van Olivia Burton dat ze graag wilde hebben. Aan het einde van de dag liepen we langs deze vegetarische take-away: VanVeg. Dat lijkt ons echt een goed ding!

potje meekijken lang geleden

Aan het einde van de dag brachten we een bezoekje aan restaurant Jetties, ook zo’n leuk ding in Haarlem. Wel jammer dat het allemaal self service is, dat maakt het toch wat minder knus ofzo. Het eten wat ze er hebben is wel erg goed. We aten een vegetarische pasta met champignons.

potje meekijken lang geleden

Nóg meer woon winkelen! Dit leuke bankje wilden we kopen bij Leenbakker en we gingen voor 5 euro p.p. eten bij IKEA. Goed te doen deze vegetarische balletjes met Bulgur en groentes! Verder werd Scarlet op slag verliefd op dit nieuwe servies van IKEA en kocht ze gelijk een hele set omdat ze nu echt graag eens van ons oudere wat saaie servies af wilde. Oké, schatje, wat jij wilt 😉

potje meekijken lang geleden

Scarlet haar moeder werd 3 februari 70 jaar oud en dat moest natuurlijk gevierd worden. Ze wilde dit graag vieren in Amsterdam, erg leuk! Ze hield ons allemaal voor de gek door ergens voor het station te gaan staan met een blonde pruik op. Niemand had het door, totdat ze ineens heel dichtbij ons ging staan, haha. Ze mag dan wel 70 zijn geworden, maar ze is wel heel jong van geest en in haar doen en laten!

potje meekijken lang geleden

Met de moeder van Scarlet gingen we ontzettend luxe lunchen bij restaurant Moon in Amsterdam. Een best exclusief restaurant op de 19de verdieping dat ronddraait en uitkijkt over heel Amsterdam. We aten een 5 gangen menu en iedere gang zag er echt prachtig uit! Scarlet’s neefjes waren ook van de partij en ook zij vonden het eten erg lekker!

potje meekijken lang geleden

Hoe verzin je het? Onze moeders zijn beiden op 3 februari jarig. Dit zorgt altijd voor de nodige overleg en planning. Wie viert wanneer en meestal dus een druk weekend voor ons. Nadat we zaterdag de verjaardag van Scarlet’s moeder in Amsterdam hadden gevierd, was het zondag tijd om naar mijn moeder te gaan.

Vierenzestig is ze geworden en ik vind het maar niks… Zo’n raar idee dat je moeder ineens richting de zeventig gaat, of in Scarlet’s geval al zeventig is. Moeders moeten gewoon jong blijven! We zijn opnieuw lekker uit eten geweest, brunchen bij Van der Valk in Hengelo (erg goed!) en die toetjes met vuurwerk blijven toch spectaculair, niet dan? 😉

potje meekijken lang geleden

Een dag voor de première bezocht ik samen met Scarlet de try-out voorstelling van PAAZ. Ze ging hier voor haar werk heen voor een recensie. Het stuk gaat over een opname op de psychiatrische afdeling van het algemeen ziekenhuis. PAAZ is een bekend boek van Myrthe van der Meer en de komende weken te zien in verschillende theaters. Het was een leuk stuk met veel herkenbare momenten, zeker het typetje van de psychiater… Wil je hier ook heen? Hier vind je meer informatie over PAAZ.

potje meekijken lang geleden

We waren kort geleden drie dagen samen vrij, even rustig aan. En daar hoor bij…. lekker burgerlijk naar de woonboulevard: Villa Arena! Weer een bank! Ook deze vonden we leuk, maar we hebben dé perfecte bank nog steeds niet gevonden. Oh en wat een mooie keuken… ja we willen alles nieuw tegelijk. Dat gaat ‘m natuurlijk niet worden…

In Amsterdam brachten we ook een bezoekje aan een enorme Prenatal winkel. Zo leuk om al die baby spulletjes te zien. Alles ziet er zo schattig uit. We gingen hier heen om een paar kleine cadeautjes te kopen voor een vriendin van Scarlet die net weet dat ze zwanger is. Zo leuk! Tegelijkertijd vinden we het ook altijd wel lastig om met zo’n winkel geconfronteerd te worden, omdat we zelf ook zo graag een kleintje willen. We moeten dan in zo’n winkel altijd beiden wel stiekem een traan laten.

potje meekijken lang geleden

Ik wil dit bed, ik wil dit bed ik wil dit bed! (verder ben ik helemaal niet materialistisch hoor…!) We hebben natuurlijk een prima bed, maar wauw, ik zag hem staan en wilde er spontaan in gaan slapen. Ik denk niet dat ik Scarlet kan overhalen om te switchen van bed, maar wat vind ik hem mooi…

potje meekijken lang geleden

Op vrijdagmiddag gingen we gezellig lunchen met Scarlet haar vriendin bij Broei in Utrecht. Kijk, dit zijn de pakjes en het knuffeltje wat we voor haar kochten. We zouden het zo zelf willen houden, haha. De lunch was erg lekker en het was heel gezellig. Scarlet droeg trouwens dit nieuwe shirt dat ze in de Sale kocht bij Mango. De tekst is waardevol en toepasselijk voor hoe ons leven nu is. Zondag wandelen we een flinke tijd bij Maarssen door de sneeuw en daar kwamen we dit grappige sneeuwpopje tegen.

potje meekijken lang geleden

En nog meer sneeuw… We verlangen beiden enorm naar het voorjaar, maar stiekem heeft het toch ook wel wat. De bomen bij Bunnik bedekt met een laag sneeuw, spelende kinderen en niet te vergeten de sneeuwpoppen! Ook Sjors vindt sneeuw helemaal het einde. Hij kan er de hele dag als een dolle doorheen rennen. Als een koe die net weer voor het eerst naar buiten gaat in het voorjaar.

potje meekijken lang geleden

Na een koude sneeuwwandeling gingen we gezellig koffie met appeltaart eten bij VROEG in Bunnik. Een heel gezellig ding waar je ook allerlei zelfgebakken brood, taart en koek voor mee naar huis kunt kopen. Wel pittig prijzig, maar hé, dan heb je ook wat…

vroeg bunnik

Ik sluit dit potje meekijken graag af met liefde... afgelopen dinsdag, Valentijnsdag, verraste Scarlet mij met bloemen en dit culinaire ontbijtje: banaan & ei pannenkoekjes met gesmolten Milka Oreo en geroosterde muesli met stukjes gedroogde aardbei & verse aardbeien. OMG het rook en smaakte ZOOOO goed! Ik verraste Scarlet op haar beurt weer met een lieve kaart en een bos bloemen die overdag bij haar thuis werd bezorgd….

potje meekijken lang geleden

Ik hoop dat je het leuk vond om weer eens een potje mee te kijken. Wij hopen nog steeds ooit een soort van comeback te maken. Hoe en wanneer is helaas nog onduidelijk. Dankjewel in ieder geval voor het bekijken van deze blog. Dat vinden we leuk én waarderen we.

Liefs, Scarlet & Joyce ♥