Joyce en ik koken niet zo vaak zelf, maar dat betekent niet dat we het niet leuk vinden om gezellig samen wat in elkaar te flansen. Kort geleden ontvingen we van het hippe merk Sencor een toffe keukenmachine en staafmixer om eens uit te proberen. Sencor is een nieuw merk op het gebied van keukenapparatuur. Het leuke aan dit merk is dat de producten verkrijgbaar zijn in alle kleuren van de regenboog. Daar houden wij wel van! Ze hebben alles; Van waterkokers, keukenmachines, staafmixers en tosti ijzers tot aan broodroosters in knalkleurtjes en mooie pasteltinten.

Wij ontvingen een knalroze keukenmachine en pastel paarse staafmixer van Sencor. We moesten even nadenken wat nou leuk was om te maken met deze items, maar kwamen al snel tot de conclusie dat we wel een keertje zelf vegetarische burgers wilden maken. We kopen die normaal altijd kant en klaar, maar misschien zou het zelfgemaakt wel veel lekkerder zijn. We vonden een recept voor vegetarische burgers van kikkererwten en spinazie en besloten dat te maken. In deze blog laten we je zien hoe we de burgers hebben gemaakt, hoe de keukenmachine en staafmixer werken en of de burgers gelukt zijn.

Zelf Vegetarische Burgers maken

Om de burgers te maken heb je de volgende ingrediënten nodig:

150 gram spinazie
250 gram Kikkererwten
1 ui
2 eieren
3 eetlepels zonnebloempitten
4 eetlepels Havermout
3 eetlepels pesto
100 gram geraspte kaas
1 teentje knoflook

♥ Keukenmachine
♥ Staafmixer

Om de burgers te maken moet je het volgende doen: 

Pureer de kikkererwten met een staafmixer tot een fijn geheel. Met deze pastel kleurige staafmixer was dat erg eenvoudig. Wel is belangrijk om niet alle erwten in één keer te willen mixen, want dat gaat niet goed. Beetje voor beetje mixen gaat veel beter en sneller. De mixer heeft verschillende standen en op de snelste stand waren de erwten zo fijn.

Zelf Vegetarische Burgers maken

Snijd hierna de ui en 1 teentje knoflook in kleine stukjes en bak dit in een pan. Voeg hierna de spinazie toe. en bak nog een paar minuten totdat de spinazie geslonken is.

Zelf Vegetarische Burgers maken

Nu kan je alles gaan samenvoegen in de kom van de keukenmachine. Het is een grote kom, ideaal om alles in te mixen. Voeg de kikkererwten, spinazie, uitjes en knoflook in de kom. Voeg hierna 1 eitje toe, de geraspte kaas, de zonnepitten, pesto en havermout. Nu kan je het geheel gaan mixen. Super spannend, want we hadden nog nooit eerder een keukenmachine gebruikt!

Zelf Vegetarische Burgers maken

Wauw, dat ging heel makkelijk! De keukenmachine is heel makkelijk te bedienen én heeft de boel in no-time goed door elkaar vermengd. Hij heeft 6 standen en meerdere kneedhaken; een kneedhaak voor zwaar stevig deeg, een A-vorm menghaak voor lichter deeg en een garde/klopper voor o.a. eiwit en slagroom. Echt heel handig. Je krijgt op deze manier geen lamme arm of vieze handen. Alhoewel… hierna moesten de burgers natuurlijk nog kneden!

Zelf Vegetarische Burgers maken

En eenmaal gekneed zien de burgers er zo uit. We waren eigenlijk best wel onder de indruk van onze eigen kookkunsten! Het ziet er best goed uit, toch?

Zelf Vegetarische Burgers maken

….en toen was het tijd om de burgers te bakken. Belangrijk is dat je voldoende olie in de pan doet zodat ze niet blijven plakken. Het bakken ging eenvoudig en ze waren binnen 10 minuutjes mooi goudbruin.

Zelf Vegetarische Burgers maken

Klaar! Tijd om de vegetarische burgers te proeven. Je kunt ze natuurlijk gewoon bij de avondmaaltijd eten, maar je kunt ze ook prima op brood eten. Wij vonden ze erg lekker! Een volgende keer voegen we nog wel wat peper en zout toe voor wat extra smaak. Op een broodje zou een beetje mayonaise het ook goed doen. Deze vegetarische burgers zijn echt een aanrader om eens zelf te maken. Het is heel eenvoudig én heel lekker!

Zelf Vegetarische Burgers maken

Zelf Vegetarische Burgers maken

Om de burgers te maken zijn de keukenspulletjes van Sencor zeker een aanrader. Niet alleen staan ze door de verschillende kleuren heel leuk in de keuken, ze zijn ook nog eens goed geprijsd. Je hoeft hier nog geen 120 euro voor neer te tellen. Ook de pastel kleurige mixer is goed geprijsd, deze kost slechts 39,99 euro. Zelf Vegetarische Burgers maken

Eet smakelijk ♥

I.s.m. Sencor