We vinden het zelf heel erg vervelend, maar zoals we gisteren al aankondigden, zal er vandaag helaas geen weekend vlog online komen. Het is ons in de anderhalf jaar dat we nu bezig zijn nog niet eerder overkomen, maar door o.a. alle drukte is het ons jammer genoeg niet gelukt deze vrijdag. Volgende week zullen we daarom een extra video online plaatsen. Vandaag geen video, maar wel een Q&A blog. Er is de laatste tijd meerdere malen om gevraagd, dus postten we gisteren een oproep op onze Instagram

Het is geweldig om te zien hoeveel mensen hierop hebben gereageerd met hun vraag. Enorm bedankt daarvoor! We hebben hier een aantal vragen uitgepikt en zullen deze hieronder voor jullie beantwoorden. We praten over onze eerste keer, andere vrouwen, kindernamen en nog veel meer!

Q & A: De eerste keer, andere vrouwen en kindernamen 1. Wat vinden jullie het leukst aan elkaar?
Joyce: Ik vind Scarlet leuk omdat we in veel dingen totaal verschillen en zo vullen we elkaar juist goed aan. We voelen elkaar ook heel goed aan. Daarnaast vind ik haar leuk omdat ze stoer en slim is, haar mond op juiste plek zit (soms iets té) en we hetzelfde gevoel voor humor hebben. Vooral dat laatste vind ik erg belangrijk in een persoon. 

Scarlet: Ik vind heel veel dingen leuk aan Joyce, maar ik houd vooral van haar geduld en warmte. Ze heeft veel meer geduld dan ik. Ze kan heel lief en zorgzaam zijn, wat me een fijn en beschermd gevoel geeft. Daarnaast hebben we hetzelfde soort humor en dat is erg fijn. Tenslotte hebben we vaak aan een half woord genoeg. Als we beiden iets zien dat ons irriteert of wat we gek vinden, weten we beiden vaak dat we er hetzelfde over denken. Een half woord is dan voldoende.

2. Wat is jullie droomreis om een keer te maken?
Joyce: Ik zou heel graag een rondreis door Thailand en door Amerika willen maken. In Thailand wil ik heel erg graag in Chiang Mai een aantal dagen in het elephant nature park helpen en in Amerika lijkt het me tof om met een camper lekker rond te crossen.

Scarlet: Ik zou in de toekomst wel graag een toffe rondreis door Amerika willen maken. Langs grote steden en door mooie natuur. Liefst met een vette camper zodat Sjors gezellig mee kan. Ik zou het ook tof vinden om meer de Aziatische landen te zien, waaronder China en Indonesië, maar dat vind ik ook wel een beetje eng.

Q & A: De eerste keer, andere vrouwen en kindernamen 3. Zou je nog een tatoeage willen?
Joyce: Geen idee eigenlijk. Van een aantal tatoeages heb ik spijt en daarom zou ik denk ik niet heel snel een nieuwe tatoeage nemen. Ik denk er wel regelmatig over na om mijn grote tatoeage op mijn rug aan te passen, maar ben ook bang dat het er juist lelijker van wordt. Ik vind tatoeages nog steeds wel erg leuk, dus zeg ook niet per definitie ‘nee’.

Scarlet: Ik denk het niet. Misschien ooit op een hele subtiele plek een paar simpele woorden, maar meer dan dat zal het niet worden.

4. Wat is jullie liedje?
Ons liedje is toch echt wel ‘Follow the sun’ van Xavier Ruth. Dit hoorden we samen voor het eerst in Curacao en symboliseert een mooie en bijzondere tijd voor ons. De lyrics van de tekst zijn ook heel waardevol en passen bij ons. Meer van Onze Liedjes vind je hier.

5. Wat doen jullie het liefste als je alleen thuis bent?
Joyce: Scarlet is niet zo’n heel groot muziekliefhebber, dus het eerste wat ik doe wanneer ik alleen thuis ben, is de muziek aanzetten. Daarnaast vind ik het dan lekker om een beetje in het huis bezig te zijn. Scarlet heeft een hekel aan schoonmaken en vindt het saai wanneer ik schoonmaak terwijl zij thuis is. Wanneer ze dus niet thuis is, kan ik eindelijk een beetje in het huis aan de slag met een lekker muziekje op.

Scarlet: Relaxed met laptop voor de tv zitten, op de bank samen met Sjors.

Q & A: De eerste keer, andere vrouwen en kindernamen 6. Hoe zouden jullie heten als jullie een jongen waren?
Joyce: Ik wilde vroeger heel graag een jongetje zijn, maar de naam die ze me dan hadden gegeven had me niet heel erg blij gemaakt. Ik zou namelijk Mark hebben geheten wanneer ik als jongen zou zijn geboren. Excuses voor de Marken onder ons, maar ik vind dat gewoon niet een hele leuke naam.

Scarlet: Als ik een jongen was geworden zou ik Roderik heten. Mijn ouders twijfelden bij een meisje tussen Scarlet en Amber.

7. Als je op vakantie gaat, wie neem je dan eerder mee, Sjors of Poes?
Joyce: Het lijkt me heel erg tof om poes een keer mee te kunnen nemen op vakantie, maar ik denk niet dat ik haar daar erg blij mee zal maken. Poes is namelijk nogal schuw en zal de eerste week waarschijnlijk alleen maar onder het bed liggen. Ik zal Sjors dus eerder meenemen op vakantie. Hij vindt het altijd wel helemaal geweldig wanneer hij mee mag.

Scarlet: Sjors. Poes leidt veel meer haar eigen leven en staat hierdoor ietsje verder van me af dan Sjors, al ben ik ook dol op poes.

8. Hoe vonden jullie het om van elkaar te horen wat jullie hebben meegemaakt?
Joyce: Op de een of andere manier lijkt het altijd alsof mensen die al het een en ander hebben meegemaakt automatisch naar elkaar toe trekken. Ik vond het natuurlijk heel erg naar voor Scarlet dat ze zo’n zware periode heeft moeten meemaken. Het voordeel ervan is dat we beiden weten hoe dat is en dat we elkaar makkelijker begrijpen en aanvoelen.

Scarlet: Ik vond het wel een beetje schrikken om te horen dat Joyce zoveel had meegemaakt. Ze neemt toch een flinke rugzak met zich mee en dat is in een relatie niet altijd even makkelijk. Tegelijkertijd zorgde dit er ook voor dat we een beetje op hetzelfde niveau zaten qua gesprek en dingen eerder van elkaar begrepen, dat was weer heel fijn. Soms zou ik willen dat ze wat zelfverzekerder was, maar dat is mede door haar verleden helaas niet zo vanzelfsprekend.

9. Waar word je het meest gelukkig van?
Joyce: Ik word het meest gelukkig van vrijheid, dieren, veel zonlicht, muziek, reizen en bepaalde geuren.

Scarlet: Ik kan heel gelukkig worden van het behalen van toffe prestaties, maar tegelijkertijd is dat slechts van tijdelijke aard. Het meest gelukkig word ik van de simpele momenten waarop ik samen met Joyce en Sjors gewoon geniet van het leven. Ik genoot ook enorm toen ik samen met Joyce en Sjors met de auto naar Frankrijk ging, dat vond ik geweldig. Zo’n gevoel van vrijheid én liefde.

Q & A: De eerste keer, andere vrouwen en kindernamen 10. Geloven jullie in leven na de dood?
Joyce: Ja, ik geloof zeker dat er iets is na de dood. Ik denk niet dat we hier maar gewoon op de planeet zijn gekomen om ons ding te doen en daarna weer voor eeuwig te verdwijnen. Ik geloof, of misschien hoop ik dat gewoon, dat er wel een diepere betekenis achter zit.

Scarlet: Wat een nare vraag. Ik ben panisch voor de dood en denk dus het liefst zo min mogelijk na over alles rondom dit. Ik hoop wel dat er leven is na de dood, maar vrees ook dat het enkel een gedachte is van de mensheid om de angst voor de dood en het nutteloos hier op aarde zijn te ontvluchten.

11. Hoe gaat het met jullie? Kunnen jullie werk en bloggen/YouTube nog goed combineren?
Ons leven gaat met pieken en dalen. Er zijn maar weinig mensen die een perfect en makkelijk leven hebben, zo ook wij niet. Het leven is niet eenvoudig, maar we maken er het beste van. We genieten gelukkig veel van de dingen die we doen en steunen elkaar wanneer het allemaal iets minder goed gaat. De kunst is om zoveel mogelijk een middenweg te vinden tussen die pieken en dalen.

Ons werk combineren met bloggen en vloggen is heel tof, maar soms ook best zwaar. We houden weinig échte vrije tijd over. We krijgen er daarentegen heel veel fijns voor terug, wat zeker opweegt tegen het soms wat uitgeput zijn.

12. Wat eten jullie het liefst als ontbijt?
Joyce: Brood! Met brood maak je mij heel gelukkig en helemaal als je er ook nog wat hagelslag, chocoladepasta of pindakaas bij hebt.

Scarlet: Ik eet meestal muesli met yoghurt. Lekker en makkelijk.

13. Welke naam zouden jullie elkaar geven als jullie voor elkaar mochten kiezen?
Joyce: Ik zou Scarlet eigenlijk helemaal geen andere naam willen geven, omdat ik het juist een hele mooie naam vind en hem ook goed bij haar vind passen. Als het écht moet, dan zou het denk ik Tara zijn.

Scarlet: Ik zou Joyce dan de naam Joanne geven. Ze noemde zichzelf ooit zo toen ik haar leerde kennen via een dating site. Ik vond dat een hele mooie en sobere naam die echt bij haar paste. Later kwam ik erachter dat ze Joyce heette en Joanne een combinatie was van haar naam met die van een bijzondere vriendin. Ik zou haar graag Joanne willen noemen, dat past meer bij haar dan Joyce.

Q & A: De eerste keer, andere vrouwen en kindernamen 14. Deden jullie dit kanaal om mensen te laten zien hoe het is om lesbisch te zijn of ook om groots te worden?
We zijn het begonnen omdat we het leuk vinden om te filmen, te fotograferen en om te schrijven. Daarnaast is het inderdaad zo dat we ook graag wilden laten zien dat lesbiennes niet alleen maar korte coupé en geitenwollensok types hoeven te zijn. Wij zijn beiden gewoon vrouwelijk en willen daarmee een beetje het stereotype beeld doorbreken. Groots worden zou natuurlijk heel erg leuk zijn, maar daar gingen we zeker niet vanuit.

15. Wat vinden jullie er van dat jullie zo veel fans hebben?
Dat vinden we heel bijzonder en ergens ook nauwelijks te bevatten. Het is heel raar om door de stad te lopen en meerdere keren te worden herkend. Ik ben toch gewoon Joyce denk ik dan.. Scarlet vindt het soms wel moeilijk, gewoonweg omdat ze dan – je verwacht het niet – best verlegen is, zich ongemakkelijk voelt en niet begrijpt dat ze fans kan hebben. Ze gaat dan ineens heel snel lopen of loopt snel een winkel uit, omdat ze denkt herkend te zijn. Ik vind het eigenlijk altijd wel heel tof en bijzonder.

16. Als jullie gaan trouwen, doen jullie dan allebei een jurk aan?
Ik weet in ieder geval zeker dat ik absoluut een jurk zal dragen. Op mijn trouwdag wil ik een prachtige prinsessen jurk. Scarlet gaat tot dusver ook nog 100% voor een jurk.

17. Vond je de 1ste keer moeilijk of was je zenuwachtig?
Joyce: Mijn eerste keer was niet heel erg romantisch en ook niet echt gepland. Het gebeurde na een avondje stappen. Ik was al een hele poos ontzettend verliefd op haar en we flirtten wel wat, maar ik had nooit verwacht dat het ooit tot iets zou leiden, gezien ze al jaren een knipperlicht relatie had. Ze had die avond een slaapplek nodig en ik was uiteraard zo aardig om een deel van mijn bed op te offeren. Van het een kwam het ander. Echt zenuwachtig was ik niet, het waren meer gezonde spanningen 😉

18. Zijn jullie blij met jezelf?
Dat wisselt nog wel eens. Over het algemeen denk ik dat we beiden best blij zijn met onszelf, maar net zoals ieder ander mens, hebben ook wij wel eens dagen waarop we alles verschrikkelijk vinden en graag net iets anders hadden willen zijn. Gelukkig zijn we inmiddels een stuk positiever over onszelf als vroeger.

Q & A: De eerste keer, andere vrouwen en kindernamen 19. Wat vinden jullie een mooie kindernaam?
Natuurlijk hebben we, zeker toen we heel actief bezig waren met zwanger worden, met elkaar besproken wat we mooie kindernamen vinden. We hopen ooit nog een kindje te krijgen, dus we gaan nu niet alle namen noemen, maar enkele die we mooi vonden zijn Tara en Sterre.

20. Kijken jullie ook naar andere vrouwen?
Joyce: Ja, ik kijk zeker wel eens naar andere vrouwen. Dat is denk ik iets heel natuurlijks. Gelukkig zijn we beiden niet erg jaloers aangelegd en kijken we soms zelfs samen naar andere vrouwen.

Scarlet: Haha, grappige vraag! Ik kijk weleens naar andere vrouwen. Niet met opzet, maar dat gebeurt gewoon als ik een mega knappe verschijning in de stad tegenkom. Ik heb een zwak voor Aziatische vrouwen, dus daar heb ik regelmatig oog voor.

liefs