Als je een tijdje samen met iemand bent, zoals Scarlet en ik nu 7 jaar samen zijn, dan zal je samen ook bepaalde nieuwe, mooie liedjes ontdekken. Als je deze liedjes dan ook nog eens op een bijzonder of apart moment met elkaar hoort, dan ontstaat er een „Ons liedje”. Scarlet en ik hebben nagedacht over welke liedjes nou echt, onze liedjes zijn. Nou, dat waren er best een aantal. Bij sommige liedjes is de tekst heel belangrijk, bij anderen vooral de sfeer of het moment waarop we dit nummer samen luisterden of leerden kennen. In deze blog vertel ik je over onze liedjes. Ik ben benieuwd of je ze allemaal kent en welke jij mooi vindt.

♥ 1. Follow the sun

Met stip op nummer 1 staat het nummer ‚Follow the sun’ van Xavier Ruth. Dit nummer leerde ik ruim drie jaar geleden kennen via een collega. Het is zo’n heerlijk feel good nummer met een lading aan gevoel erin, echt prachtig. Ik heb dit nummer samen met Joyce plat gedraaid. Ook hebben we het regelmatig geluisterd toen we samen in Curaçao waren. We reden dan over het eiland met deze muziek aan of we zaten bij de grote knip over het paradijs blauwe water te kijken. Altijd als we dit nummer nu horen, denken we even terug aan die fijne tijd. Dit nummer willen we sowieso op onze bruiloft horen als we ooit gaan trouwen.

♥ 2. You are my sunshine

Dit is echt zo’n heerlijk, vrolijk feel good nummer. Scarlet en ik hebben dit nummer al zo vaak samen had meegezongen. De tekst is lekker simpel, maar tegelijkertijd ook vol betekenis. We maken elkaar blij, als Scarlet sip is, probeer ik haar weer op te vrolijken en andersom. Enkel het besef dat we er voor elkaar zijn, zorgt al voor een lach op ons gezicht. Het is zo heerlijk om te weten dat je niet meer alleen bent, niet meer eenzaam of ongelukkig hoeft te zijn.

♥ 3. You had time

Dit nummer is van Ani Di Franco. Hier was ik helemaal fan van toen ik Scarlet leerde kennen. Zij kende deze zangeres toen nog helemaal niet. Het nummer was echter ook in een lesbische film te horen, Lost and delirious, een lesbische film. Toen ik samen met Scarlet deze film keek, hoorde ze dit nummer en was meteen helemaal verkocht. Eigenlijk is het helemaal geen liefdesliedje, maar het tegenovergestelde en toch geeft dit nummer ons hele fijne en verliefde gevoelens. Het doet ons terugdenken aan de tijd dat we elkaar leerden kennen. Heel schattig hoe jong en onervaren we toen nog in het leven stonden.

♥ 4. Sky On Fire

Dit nummer heeft pas heel recent een betekenis voor ons gekregen. We kenden het al wel langer natuurlijk en vonden het een mooi nummer, maar het kreeg pas echt betekenis toen we afgelopen zondag op de snelweg half van de weg werden gereden en kort erna dit liedje op de radio hoorden. Het was best heftig, want er reed opeens iemand tegen ons aan. Wij haalden links in en die persoon besloot op datzelfde moment van baan te wisselen zonder richting aan te geven. BAM. De zijkant van onze auto is flink beschadigd en zij is doorgereden. Haar kenteken konden we niet meer zien. Toen we kort erna op de radio het nummer met de tekst „We were on this road together” hoorden, moesten we hard lachen. Ja, we zaten inderdaad SAMEN op de weg, maar ze had ons er niet af hoeven rijden. Het nummer maakte ons weer vrolijk.

♥ 5. Home

Dit nummer werd echt ons nummer toen we zo’n twee jaar geleden een huis kochten en middenin de aankoop en verhuizing zaten. Het was allemaal enorm spannend en we twijfelden regelmatig of we er goed aan hadden gedaan. Was ons oude stekje niet gewoon perfect en was het wel verstandig om ons te verbinden aan een hypotheek? Heel wat nachtjes hebben we wakker gelegen. Het nummer HOME stelde ons in die periode vaak gerust. Scarlet zong dat dan heel lief mee in de auto voor mij:

I’m gonna make this place your home

♥ 6. Say something

Dit nummer is nou niet bepaald een positief liefdesliedje en toch is het wel echt ons nummer. Dit komt omdat ikzelf heel slecht ben in praten en het delen van mijn gevoelens. Dat is voor Scarlet vaak niet zo makkelijk. Dit nummer zingt ze dus regelmatig hard voor mij mee. Het herinnert me eraan dat ik mee open moet proberen te zijn en meer over mijn gevoel mag (& moet) praten.

Welk nummer vind jij mooi?