Je kan appels niet met peren vergelijken en een Apple computer ook niet met een Windows computer. Er zit nogal wat verschil in. Wij zijn persoonlijk overtuigd van Apple en dol op onze iPhone en iMac. Je vraagt je misschien af waarom wij per se apple producten willen hebben, aangezien deze apparaatjes best prijzig zijn. Is Apple niet gewoon een beetje overrated? Waarom niet een ‘gewone’ Windows laptop kopen? Tsja, daar kan ik je denk ik het beste antwoord op geven aan de hand van onderstaande herkenbare uitspraken van Apple verslaafden zoals wij.

♥ Ja, het is gewoon mooi
Als je aan sommige Apple fans vraagt waarom ze per se een MacBook of iPhone wilden, is een toch wel herkenbare reactie “Ja, het is gewoon mooi”. Ik kan niet anders dan toegeven dat het design van een Apple computer of telefoon gewoon te verleidelijk is. Net zoals dat ik parfum graag uitkies op basis van het mooiste flesje, kies ik een computer stiekem deels ook uit op het mooiste design.

verslaafd aan apple producten♥ Hij staat direct aan
Púúúúpuuuuuu… het bekende opstartgeluid van de MacBook. Als je een Apple computer aanzet, dan staat hij in de meeste gevallen gewoon direct aan. Niets wachten op allerlei opstartschermen, maar gewoon BAM: u kunt nu inloggen. Dank u!

♥ Nooit last van een virus
Wat mensen die dol zijn op Apple ook graag als voordeel noemen van het merk, is het feit dat ze nagenoeg nooit last hebben van een virus. Apple pikt de rotte appels er zelf automatisch uit waardoor je nooit hoeft te klooien met een virus scanner update of bang hoeft te zijn dat er opeens een rupsje nooit genoeg door je Apple kruipt.

♥ Alles connect met elkaar
Wil je dan niet liever een Samsung telefoon? Mja, de camera is misschien wel beter, maar al mijn Apple producten connecten nu zo fijn met elkaar… Ja, dat is echt iets wat ik meerdere malen heb gezegd als ik twijfelde over de aanschaf van een ander type telefoon. Mijn agenda en foto opslag e.d. connecten allemaal tussen mijn iPhone, laptop en iMac. Dat is zo perfect, dat wil ik niet kwijt.

verslaafd aan apple producten♥ Het gaat vet lang mee
Een Apple is onnodig duur! Toch? Nee hoor, dat valt best mee, want een Apple gaat ook vet lang mee. Ook iets wat ik regelmatig om me heen hoor bij Apple gebruikers. Laptops crashen soms gewoonweg na 2 à 3 jaar, maar een Apple belooft je toch vaak een langere overlevingstijd. Bij de iPhone vind ik dat door alle updates helaas wat tegenvallen, maar mijn MacBook Pro – die zo’n 22 uur per dag aan staat – is toch wel een bikkel.

♥ Cmd + ctrl + 4, …oh dat kan bij jou niet.
Weet jij misschien hoe je een screenshot kunt maken? Oh ja, gewoon Command + Ctrl + 4. Huh? Oh wacht, je hebt geen Apple! Nee, sorry dan weet ik het ook niet. Mensen die gebruik maken van een Apple computer kennen geheel andere toetsencombinaties dan mensen die gebruik maken van een Windows computer. Apple is zoveel handiger als je het eenmaal kent…

♥ Nee, dit is de hele computer
Maar waar is de rest van de computer dan? Dat is een vraag die me regelmatig gesteld is als mensen mijn iMac in de woonkamer zien staan. Nee, dit is de hele computer. De computer bestaat uit een beeldscherm, meer niet. Niet alleen is dat super handig, het is ook nog eens veel mooier dan een computer met zo’n lelijke lompe kast erbij.verslaafd aan apple producten♥ Mijn muis gaat andersom
Wooooow, wat doet die muis gek?! Ja, dat is een Apple muis, die werkt andersom. Als je net start met het gebruiken van Apple is het even wennen om hiermee te werken, maar als je het eenmaal door hebt wil je niet anders. Een Apple fan zal dan ook met een trots gevoel mededelen dat de muis inderdaad anders werkt dan een ‘gewone’ muis.

Joyce en ik gaan binnenkort maar weer eens wat Apples plukken. We gebruiken nu beiden een iPhone 6 en iMac en Joyce denkt erover om over een tijdje een MacBook Air te kopen. Die zijn prachtig dun én supersnel. Deze post is trouwens niet gesponsord 😉

 Gebruik jij Apple producten?