Je kent het wel, van die geweldige romantische of grappige scènes in een film waarvan je denkt: “Wow, waarom gaat dat bij mij nooit zo?” In je gedachten kan je alles bedenken wat je wilt en op film of foto’s alles zo mooi laten lijken als je wilt, dat is het mooie van onze fantasie. Een beetje fantasie hebben we allemaal nodig om het leven soms iets leuker en grappiger te maken, maar de werkelijkheid is vaak toch net iets anders dan je denkt.

Situaties die in je gedachten super leuk of romantisch lijken te zijn, blijken in real life ineens een stuk knulliger. Hieronder 10 herkenbare situaties die Scarlet, ik en jij misschien ook wel, maar al te goed herkennen.

1. Picknick
In de zomer iets romantisch doen met je partner of date? Dan ga je toch lekker ergens in een prachtig park tussen al het groen, mooie bomen en de fluitende vogels, picknicken? Met zijn tweetjes op een kleed liggen, lol maken en tussendoor lekkere hapjes eten en zelf gemaakte limonade drinken. Ik zie het al helemaal voor me als ik dit zo type, maar hoe het in werkelijkheid gaat? Je moet alle ingrediënten kopen, klaar maken en in een tas doen die uiteindelijk veel te zwaar is om helemaal dat bos in te dragen. Eindelijk aangekomen op de juiste plek, is je shirt zeiknat van het zweet, want ja, 30 graden en een zware tas sjouwen… Nou, vooruit dan maar, kleed uitleggen en alle hapjes uitpakken… BzZzz BZzZzZ… “waar komen al die bijen ineens vandaan?” Een kwartier later lopen er mieren over je eten en ben je alleen maar heen en weer aan het rennen om die bijen af te schudden. Je had je dit waarschijnlijk toch net iets anders voorgesteld…..

2. Met de hond in bad
Hoe geweldig zou het zijn om samen met je lieve hond in een bad vol schuim te baden. Dat ziet er in je gedachten toch kei schattig en gezellig uit? Dit dacht Scarlet ook toen we onze vorige hond nog hadden. We hadden een blonde Golden Retriever en het leek haar helemaal geweldig om samen met hem in bad te gaan. Hij hield helemaal niet van water, maar samen in bad zou dat wel anders worden dacht ze. Ze zag het al helemaal voor zich, totdat ze daadwerkelijk met hem in bad zat. Hij vond het vreselijk en zij zat helemaal onder de blonde haren. In werkelijkheid was het toch niet helemaal zo leuk als ze dacht. Blijkbaar had ze er ook niet echt van geleerd, want ze dacht serieus dat het samen zwemmen in een plas beter zou gaan. De beelden in haar hoofd van samen spetteren in het water en achter elkaar aan zwemmen veranderde al snel in het beeld van bekraste benen van het trappelen van zijn poten…

een hond is geen kind

3. Sing a long
Volgens mij zijn er maar weinig mensen die het niet leuk vinden om thuis of in de auto met een favoriet nummer mee te zingen. Je hebt mensen die dit echt prachtig mee kunnen zingen, maar ook mensen waarvan je denkt: ‘Please noooooo, save my ears’. De mensen in deze laatste categorie weten vaak wel dat ze niet heel goed kunnen zingen, maar toch klinkt het in hun eigen hoofd heel anders dan het voor de omstanders klinkt. Dat moet haast wel, want hoe vaak zie je wel niet mensen die eigenlijk helemaal niet kunnen zingen, meedoen aan talentenjachten? Scarlet zit ook in die laatste categorie. Net wanneer ik een lekker nummer draai, besluit zij vaak mee te zingen met als het even tegenzit, ook nog een handje in de lucht om de toon aan te geven. “Het klink toch best oké?”, hoor ik dan wanneer ze mijn blik heeft gezien.

4. Dancing Queen
Dansen zoals de hoofdrolspelers in de film Step Up? In je gedachten zien je dans moves er waarschijnlijk net zo uit en is het uitvoeren ervan piece of cake, maar eenmaal op de dansvloer zie je eruit als een robot die op hol is geslagen. Wij gaan niet veel uit, maar wanneer we dat wel doen zie ik weleens van die vrouwen sexy met elkaar dansen. Dat lijkt me erg leuk om te doen, maar zeer waarschijnlijk ziet het er bij mij meer uit als ‘sukkelmoves’ dan als stoere dans moves. Ik houd het wel bij de stapje naar links, stapje naar rechts’ move.

anders dan je denktbron foto

5. Romantic shower
Je hebt vast weleens zo’n sexy douche scène in een film gezien. Met zijn tweeën romantisch douchen en van het een volgt het ander. Het ziet er allemaal zo perfect en moeiteloos uit, maar in werkelijkheid is met zijn tweeën douchen toch echt niet zo geweldig. Mits je geen hele grote regendouche hebt, is er altijd één die het koud heeft. Wij douchen wel eens samen omdat dat gewoon sneller gaat in de ochtend, maar we komen er altijd weer op terug. Het is té krap en gewoon helemaal niet handig. Daarnaast is overal tegenaan stoten, kramp en kou volgens mij helemaal geen goede combinatie voor een sexy douche scène.

Onze bikini's curacao6. Denken dat je er heel goed uitziet, totdat…
Zo’n dag waarop je ‘s ochtends helemaal blij bent met je look, maar later op de dag een foto bekijkt en ineens ziet dat die outfit inclusief die knalrode lipstick waar je zo blij mee was, je toch niet zo geweldig staan als je dacht. Ik zie in de winkel ook vaak leuke setjes op de paspoppen waarvan ik denk dat het mij heel leuk zal staan, totdat ik er het pashokje mee uit loop. In mijn gedachten ga ik er dan al helemaal vanuit dat het super modieus zal staan en bedenk ik me wanneer ik het zou kunnen dragen. Scarlet koopt het meestal eerst en komt er dan de volgende dag achter dat het misschien toch niet helemaal de juiste aankoop was. Met kapsels is dit ook vaak het geval. Ik heb ooit al mijn haar afgeschoren omdat ik werkelijk dacht dat het heel tof zou staan. Nee sorry, daar heb ik geen foto’s meer van…

7. Kapper
Nu we het toch over kapsels hebben. Het naar de kapper gaan eindigt vaak ook niet helemaal zoals gepland. Hoe vaak ik wel niet leuke kapsels heb gezien in blaadjes, die dan vervolgens niet helemaal geschikt bleken te zijn voor mijn type haar. Eigenwijs als ik ben liet ik het dan toch zo knippen. Ik dacht dat het er echt zo uit zou zien zoals bij het model, maar een pony in krullend haar is gewoon echt geen goed idee. The day after is dan helemaal een ramp. Bij de kapper leek het nog redelijk, maar wanneer je de volgende dag zelf je haar in model moet gaan brengen…

potje meekijken8. Date night
Dit loopt waarschijnlijk altijd anders dan je je had voorgesteld. Op je date wil je natuurlijk overkomen als iemand met genoeg zelfvertrouwen, dus ben je al aan het bedenken hoe de avond moet gaan lopen. Je gaat gewoon iets leuks doen, lekker kletsen, grappig zijn en je charmes in de strijd gooien. Haar ophalen met een mooie auto, dineren aan de prachtige sterrenhemel met een fantastisch vuurwerk spektakel als afsluiter. In het filmpje dat zich in je hoofd afspeelt gaat het helemaal goed komen en eindigt de avond misschien zelfs wel met een zoen. Tijdens de daadwerkelijk date blijkt het toch iets lastiger te zijn dan je dacht. Is een bioscoop ook oké? Wat ging je ook alweer allemaal zeggen en charmes? Wat zijn dat?

Het kan natuurlijk ook andersom! Misschien maak je je de hele week al druk of het wel goed gaat komen met je date en spelen er zich al allerlei rampscenario’s in je hoofd af, terwijl het uiteindelijk een geweldige avond was.

anders dan je denktbron foto

9. Conflict
Ik ben in mijn hoofd vaak veel stoerder dan ik in werkelijkheid ben. Iemand aanspreken op zijn gedrag of actie ondernemen voor iets, daar kan ik in mijn hoofd een heel draaiboek voor maken, maar het daadwerkelijk uitvoeren is weer een heel ander verhaal. Vroeger waren mijn gedachten ook vaak stoerder dan mijn daden. Wanneer ik ruzie had op het schoolplein, had ik in mijn hoofd al een hele K1 vechtpartij achter de rug inclusief karate kid moves, terwijl ik me in werkelijkheid eerder verschuilde achter de rug van mijn grote zus.

10. De eerste keer
Een warme zwoele zomeravond, prachtig opgemaakt bed vol rozenblaadjes, tientallen geurkaarsjes verspreid door de kamer en een romantisch muziekje heel zacht op de achtergrond. Was dit een beetje het idee wat je had toen je zo ontzettend verliefd was en zat te wachten op dat eerste intieme moment? Mijn antwoord daarop is, JA! Toch verliep dit net even een tikkeltje anders. Niks geen romantisch gedoe, rozenblaadjes, kaarsjes of tedere massage vooraf. Gewoon net iets teveel gedronken na een avondje stappen en halverwege in slaap vallen. Beetje jammer….

Wat verloopt bij jou altijd anders?