Op zondag 13 september gaat de lesbisch film Freeheld tijdens het Toronto Film Festival in première. Freeheld is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van automonteur Stacie Andree en politieagente Laurel Hester. De hoofdrollen van de film worden vertolkt door niemand minder dan Ellen Page en Julianne Moore. We hebben de trailer bekeken en zijn erg onder de indruk. We kunnen niet wachten tot de film hier in Nederland uitkomt. Helaas is de kans groot dat dit nog wel even duurt: april 2016.

Julianna Moore speelde eerder al in de prachtige, lesbische film The Kids are all right. In Freeheld vertolkt ze de rol van Laurel Hester, een politieagente uit Ocean County die te horen krijgt dat ze lijdt aan een terminale vorm van longkanker. Na dit slechte nieuws wil ze ervoor zorgen dat haar partner Stacie Andree (Ellen Page, bekend van de film Juno) na haar dood aanspraak kan maken op haar pensioen en huis. Dit blijkt echter helemaal niet zo eenvoudig. Een lange strijd is nodig omdat New Jersey zelf wel legale partnerschappen van lesbisch koppels erkent, maar plaatselijke regeringen zelf mogen beslissen of ze partners van overledenen gelijke rechten geven als die van hetero koppels…

De zaak die Laurel Hester toen aanspande zorgde voor wereldnieuws. Iedereen in het land bemoeide zich ermee. Ondertussen ging het steeds slechter met Laurel en liep haar partner Stacie het risico om het huis te verliezen… Out Magazine nam recent een bijzonder interview met hen af dat je hier kunt bekijken.

We kijken erg uit naar deze bijzondere, maar heftige film & delen graag de trailer met je ♥

[videos file=”https://www.youtube.com/watch?v=-N-NTx46K_g” width=”100%” height=”350″][/videos]