Juli 2008 – ik nam als juf afscheid van mijn collega’s om aan de andere kant van het land gelukkig te worden met mijn vriend. Dit afscheid viel me verschrikkelijk zwaar, ik zou mijn collega Anneloes vast niet zo vaak meer zien… Die middag propte ik mijn Peugeotje vol met de belangrijkste spullen voor een fantastische reis van 4 weken naar Nepal, we vertrokken de volgende dag. Ondertussen nog even een sms’je sturen naar Anneloes, dat ik haar toch echt wel zou missen en ze me wel moest komen opzoeken. De berichtjes werden langer, intenser en toen ik 48 uur later op een Nepalees terras zat met een biertje in de hand kon ik niet anders dan toegeven dat ik smoorverliefd was, op Anneloes.

Vier weken Nepal werden er 2, ik móest terug naar huis om te ontdekken of deze liefde écht was. En dat was het! Na de nodige hobbels, de emoties, ik zonder baan, maar mét huis en Anneloes zonder huis met gelukkig een baan, werd steeds duidelijker hoe diep onze liefde voor elkaar was. Onze omgeving heeft gelukkig alleen maar positief gereageerd en ondanks dat hebben we de tijd genomen om te wennen aan de nieuwe situatie. We hebben een jaar gewacht voordat we samen gingen wonen, hoewel het vanaf het begin al goed voelde tussen ons.Ik verlangde naar een kindje in mijn buik

Inmiddels wisten we ook van elkaar dat ‘samen zijn met een meisje’ niet per definitie een kinderwens hoefde uit te sluiten. We wilden erg graag moeder worden. Ik verlangde naar een kindje in mijn buik, Anneloes naar een kindje in haar hart. We hebben eerst een paar prachtige reizen gemaakt. Naar Maleisië, India en Nepal, voordat we ons concreet met onze kinderwens bezig gingen houden.

We wilden graag een kindje via KID, tegenwoordig niet meer anoniem, en omdat er wachtlijsten waren van toen nog ruim 2 jaar besloten we ons al op tijd in te schrijven.  Anderhalf jaar later bleken we al ‘aan de beurt’ te zijn! Toen gebeurde er veel…

Anneloes vroeg me ten huwelijk, we zijn in oktober 2012 getrouwd. Het was een stralende dag, we trouwden op blote voeten, buiten in de zon! Twee maanden daarna werd ik zwanger van onze oudste dochter Joek! Tijdens de zwangerschap regelden we de adoptie van Anneloes voor Joek, getrouwd zijn was blijkbaar toch nog niet genoeg voor ons als 2 vrouwen om gelijke rechten en plichten te hebben wat betreft kinderen. Gelukkig hadden we een fijne advocaat die dit snel en goed voor ons regelde.Ik verlangde naar een kindje in mijn buik

We hebben dus gekozen voor behandeling in het ziekenhuis. Zij werken met niet-anonieme donoren zodat onze kinderen rond hun 18e jaar contact mogen leggen met hem. We noemen hem bewust donor omdat we vinden dat een ‘papa’ onderdeel zou moeten uitmaken van het leven en de opvoeding van de kinderen. Dat willen we niet. Onze kinderen groeien liefdevol op met 2 mama’s.

In oktober 2013 is onze dochter Joek geboren. Wat een klein, groot wonder! Op 1 april 2014 is de wetswijziging ingevoerd waardoor beide mama’s nu dezelfde rechten en plichten hebben, mits ze getrouwd zijn. We mochten hierover komen vertellen in het televisieprogramma ‘En dan nog even dit’ van RTV-Oost, dat was super bijzonder! We voelden, en voelen, ons allebei mama van dit prachtige meisje. Toen ze begon te praten en zocht naar een manier om de verschillen tussen ons aan te duiden besloten we onze ‘titel’ met onze voornamen aan te vullen. Joek noemt ons nu mama Loes en mama Kim. Dat voelt goed.

De mogelijkheid bestond om deze donor te reserveren. Dat deden we graag! Vlak voordat Joek 1 jaar werd zijn we opnieuw een traject gestart om zwanger te worden en dit lukte gelukkig weer snel. Voor dit kindje hoefden we geen ingewikkelde adoptieprocedure te doorlopen en waren we direct, allebei opnieuw moeder! In juni 2015 is onze tweede dochter Pien geboren. Wat zijn we trots en blij!lesbisch kraamboek

We wilden heel graag voor onze kinderen een kraam- en Ikkeboek, leuk voor later!  Helaas bleek daarin dat het lesbisch moederschap nog niet zo gewoon is. In alle boeken wordt gesproken over papa’s & mama’s.  We besloten zelf een boek te maken voor onze meiden. Het is een fantastisch mooi boek geworden en we denken dat er meer mama’s zijn die graag zo’n prachtig kraamboek willen hebben. Ze zijn dan ook te koop. Meer informatie hierover vind je op de Facebookpagina van het Ikkeboek. Ik Vrouw van Jou mag één Ikkeboek weggeven. Wil jij dit winnen? Reageer dan even onder deze gastblog waarom en vermeld je e-mailadres.


Zou jij ook een gastblog voor ikVrouwvanJou willen schrijven? Dit mag gaan over alles rondom lesbisch zijn. Denk bijvoorbeeld aan jouw coming out, jouw geloof, lesbische ouders of kinderwens. Mail ons gerust even op ikvrouwvanjou@gmail.com.  Verder praten over dit onderwerp of gewoon zin om een potje te kletsen? Meld je dan aan op ons forum.