Karlijn is 21 jaar oudย  en geboren en getogen in Almelo. Ze woont sinds kort in Vriezenveen. Karlijn is vorig jaar afgestudeerd als paraveterinair en sinds die tijd werkzaam in een dierenartspraktijk waar ze tijdens haar studie stage heeft gelopen. Ze heeft van haar hobby haar werk kunnen maken en zou niet anders meer willen. Haar motto: live, laugh, love a lot! ‘Je leeft maar 1 keer, genieten, zoveel als je maar kunt, van al het moois om je heen.’ Karlijn is een genieter, op en top. ‘Ik leer van mijn fouten, om vervolgens weer vol goede moet door te gaan.’

Kort geleden liet Karlijn haar eerste tatoeage zetten. In dit korte interview vertelt ze meer over de betekenis van haar tatoeage.

2. Wanneer heb je jouw tatoeage laten zetten en hoe ging dit?
6 mei 2015 heb ik de knoop door gehakt en mijn tatoeage laten zetten, man wat was ik zenuwachtig! Niet omdat ik twijfelde, maar omdat ik er al die tijd zo naar uit had gekeken. De woorden die zoveel voor mij betekende, werden voorgoed op mijn lichaam gezet. Er werd heel fijn gewerkt, alles werd overlegd. We hebben mijn tattoo samen ontworpen, gepast, gemeten, en vervolgens een keuze gemaakt. Het zetten was binnen een kwartier gebeurd, en de pijn, die heb ik bijna niet gevoeld. Ik zou het zo weer over doen!liefde is genoeg

3. Waarom heb je jouw tatoeage laten zetten?
“Love is enough” omdat het zo is. Liefde is waar het keer op keer om draait. Dankzij de liefde, van de mensen om me heen, de liefde voor mezelf, ben ik wie ik nu ben, waar ik nu ben. Zonder liefde was ik nooit zo ver gekomen. Na jaren van zelfhaat, is het overweldigend om liefde toe te laten, om werkelijk het gevoel te hebben dat je geliefd bent. Maar het heeft me zoveel verder gebracht, door van mezelf te leren houden, en de mensen om me heen toe de durven laten, heb ik weer leren leven. Leren leven, leren houden van, van mezelf, van het leven, de mensen om me heen. Mijn tatoeage betekent heel veel voor me. Met deze drie krachtige woorden onder mijn sleutelbeen word ik er dagelijks aan herinnert waar het allemaal om draait, waar ik het voor doe. En word ik er vooral dagelijks aan herinnert, hoe belangrijk het is, om van mezelf te houden.

4. Waarom een tatoeage?
Ik heb gekozen voor een tattoo omdat ik het voor altijd bij me wil dragen. Ik draag zichtbare littekens bij me uit het verleden, mijn verhaal op mijn armen geschreven. Dit was mijn manier van verwerken, mijn lichaam iets moois geven, iets dat gezien mag worden. Sinds ik mijn tattoo heb durf ik mezelf veel meer te laten zien, ik hoef me niet te verbergen, dit is wie ik ben.

liefde is genoeg5. Hoe sta je nu in het leven?
Ik ben gelukkig en eerlijk gezegd, had ik niet gedacht dat ik dat ooit zou zeggen. Als je me dit een jaar geleden had gevraagd, had ik niet geweten wat ik moest antwoorden. Omdat ik mezelf kwijt was, geen idee meer had hoe ik me voelde. Maar ik heb leren leven, leren loslaten, leren vastgrijpen, houden van. Ik geniet, elke dag weer, ik laat me niet meer zomaar uit het veld slaan. Intens gelukkig, met mijn leven, de lieve mensen om me heen, met mezelf. Life is good.


Heb jij een tatoeage met een bijzonder, mooi of interessant verhaal en wil je ook meedoen aan deze blogreeks? Stuur ons dan een e-mail: ikvrouwvanjou@gmail.com.