Deze week leek het ons leuk om in plaats van Een Potje Meekijken een keertje onze favorieten met je te delen. Jij hebt waarschijnlijk ook wel bepaalde dingen die je gedurende een periode extra vaak gebruikt of waar je dan extra blij mee bent. Die spulletjes hebben wij ook. Het hoeven trouwens ook niet alleen maar dingen te zijn. Het kan ook prima een heel mooi liedje, een bijzondere film  of een handige App zijn. Scarlet en ik dachten na over waar we deze afgelopen maand nou echt heel blij mee waren en stelden een lijstje om met 10 favorieten van de maand augustus.

We zijn benieuwd wat jij van onze favorieten vindt en of je bepaalde dingen zelf ook gebruikt. Ook horen we natuurlijk graag wat deze afgelopen maand bij jou favoriet was! De meeste favorieten delen Scarlet en ik trouwens en sommigen zijn wat meer persoonlijk.

1. Speciale Salade
Een paar weekjes geleden aten we voor het eerst een maaltijdsalade bij SLA in Amsterdam. Dit beviel ons zo goed dat we kort erna deze salade zelf zijn gaan namaken. We kochten kikkererwten, bietjes, avocado, couscous, spinazie, sla, pitjes, mais, olijven, falafel en slasaus. Een perfecte combi voor een heerlijke maaltijd, als lunch of avondeten. Scarlet heeft het nu al een keertje als lunch gegeten en samen hebben we het al een paar keer als avondmaaltijd gegeten, zelfs een keer onderweg in de auto. Zo lekker! Ik weet zeker dat we dit de komende tijd nog veel vaker gaan maken. Echt een aanrader en super makkelijk om te maken, want het enige dat je warm moet maken is de couscous en de falafel, voor de rest is alles al klaar om opgegeten te worden.

favorieten van augustus

2. Schilderijtje Sjors
Dit enorm leuke schilderijtje ontving Scarlet op haar werk van een ‘Sjors Fan’. Zo leuk! Het is helemaal zelf geschilderd en zat in de cadeau verpakking al op dit inimini schildersezeltje. Scarlet is er super blij mee en heeft het nu standaard naast haar computer staan.

favorieten van augustus3. Longboards
Je kan het bijna niet gemist hebben als je onze video’s kijkt: Sinds een aantal weekjes zijn we in het bezit van twee vet mooie longboards van Long Island. We konden er in het begin natuurlijk nog geen bal van, maar hebben de afgelopen weken flink geoefend en we rollen steeds harder! Bij goed weer spreek ik na mijn werk vaak met Scarlet af bij een lang, glad fietspad door het bos. Hier gaan we dan samen met Sjors lekker een uurtje longboarden. We hopen binnenkort ook een keertje met vrienden bij de boulevard in Scheveningen te gaan longboarden.

favorieten van augustus4. Lot & de Walvis
Afgelopen vrijdag ging Scarlet samen met haar collega’s uit eten. Ze had een bijzonder restaurantje uitgezocht bij de haven in Leiden: Lot & de Walvis. Toen ze ‘s avonds laat thuiskwam was ze enorm enthousiast. Het was een heel tof en gezellig restaurant. Een mooi interieur en een leuk terras buiten aan de haven. Het eten was er goed en de bediening was ook ontzettend vriendelijk. Ik heb zin om hier binnenkort ook een keertje samen met Scarlet wat te gaan eten.

favorieten van augustus

5. Zomer Pyjama
Deze pyjama heb ik afgelopen maand lekker veel gedragen. Normaal houd ik van dikke, warme pyjama’s, maar de afgelopen maand was het vaak warm genoeg voor een simpel luchtig dingetje. Deze pyjama kocht ik een paar maanden geleden op Curaçao. Ik vond hem zo schattig. Ook Scarlet draagt deze pyjama regelmatig. Bij haar gaat de quote voorop de top ook echt op! Ze wil per se iedere ochtend koffie, liefst met veel opgeklopte warme melk.

favorieten van augustus

6. Stoel en kleed
Vorig weekend gingen we een middagje naar Loods 5 in Amersfoort. Een erg leuke en hele grote woonwinkel. We kochten hier twee mooie kleden, een stoeltje en een kruk. Eenmaal thuis hebben we het direct neergezet bij het bureautje dat we vorig jaar kochten bij een kringloopwinkel. Het staat heel leuk! We zijn er dus ook erg blij mee en wandelen, ook al hoeven we er niet te zijn, regelmatig even deze kamer in om met een grote glimlach onze nieuwe aanwinsten te bewonderen.

favorieten van augustus

7. Spa grapefruit
Mijn favoriete drankje deze zomer was het nieuwe bruisende water met een vleugje citroen van SPA. Ik heb hier liters van weg gedronken en vooral met warm weer waren de flessen niet aan te slepen. De andere smaken vond ik maar niks, totdat ik de grapefruit probeerde. Misschien ben ik inmiddels een beetje ‘uitgedronken’ op de citroen variant, want grapefruit staat nu met stip op nummer 1.

favorieten van augustus

8. Crème
Ik heb weleens eerder verteld dat ik een ontzettende hekel heb aan het smeren van crème op mijn gezicht. Verzorgingscrème, zonnebrandcrème, ik vind het vreselijk vies en vet aanvoelen op mijn gezicht. Tot voor kort deed ik dit ook niet of nauwelijks, maar naarmate ik ouder word zie ik daar steeds meer de gevolgen van. Enkele weken geleden vond ik de potjes van Biodermal bij het Kruidvat. Een crème voor de vochtarme huid. Nooit geweten dat ik een vochtarme huid had, totdat een schoonheidsspecialiste me hier op wees. Blijkbaar kan je met een vettige huid nog steeds vocht tekort hebben. De potjes waren in ieder geval in de aanbieding, so why not give it a try. Dat de crème goed bevalt dat kan je natuurlijk wel raden, gezien hij in mijn “favorieten” lijst staat. Ik gebruik hem netjes elke dag en hij voelt absoluut niet vet aan en trekt zelfs lekker snel in. Perfecte crème voor mij dus…

De Happy Hands handcrème van Rituals kreeg ik van mijn schoonmoeder. Op mijn werk komen mijn handen nogal veel in aanraking met ontsmettende wasscrub en sterilium, waardoor ze ook snel wat droog aanvoelen. Crème op mijn handen smeren vind ik niet heel erg en de Mandarin & Mint crème van Rituals ruikt ook nog eens heel erg lekker.

favorieten van augustus

9. Roze barbecue
Deze barbecue kochten we voor een video over wat er gebeurt bij een BBQ die we kort geleden maakten. Hij kostte maar 11,50 euro en we hadden niet verwacht er uiteindelijk zo blij mee te zijn. Hij is niet alleen heel handig om mee te barbecueën, hij is ook gewoon best heel mooi! Hij staat heel gezellig op onze terrastafel samen met de bloemen die we regelmatig uit de tuin plukken.

favorieten van augustus

10. Schoenen
Een poosje geleden kochten Scarlet en ik beiden nieuwe schoenen toen we een dagje in Amsterdam waren. Al onze sneakers waren kapot en versleten, dus we waren hard toe aan een paar nieuwe. Ik kocht leuke nieuwe Vans en Scarlet ging voor deze toffe Adidas schoenen. Ze is er helemaal weg van en loopt er elke dag op. Ook ik pik ze regelmatig in, want ze lopen ook gewoon heel erg lekker. Na een half dagje in mijn nieuwe schoenen te hebben gelopen, had ik de volgende dag flinke blaren op mijn hakken. Bij de Adidasjes hebben we hier beiden geen last van gehad.

favorieten van augustus

Ik hoop dat je dit een leuke variatie vond op ons Potje meekijken.
Liefs, Joyce & Scarlet ♥