Groot nieuws was het natuurlijk toen vorige week bekend werd gemaakt dat het Hooggerechtshof homohuwelijken in alle staten van de VS goedkeurt. Eindelijk kan iedereen die van elkaar houdt, met elkaar trouwen. Het geweldige nieuws was overal te zien of te lezen en er verschenen talloze campagnes van winkelketens.

De Amerikaanse televisiepresentator en komiek Jimmy Kimmel haakte er ook op in en ging voor zijn tv-show “Jimmy Kimmel Live” de straat op om aan een stel kinderen te vragen wat zij eigenlijk weten over het homohuwelijk.

Ik vind het zelf altijd interessant en leuk om te horen hoe kinderen nou eigenlijk denken over relaties tussen hetzelfde geslacht, al is het voor een groot deel natuurlijk afhankelijk van opvoeding en omgevingsfactoren. In het filmpje wordt een aantal kinderen de vraag gesteld of zij weten wat het homohuwelijk betekent en de antwoorden hierop variëren van schattig, slim tot hilarisch. Erg leuk om te zien hoe ze reageren. Volgens één jongen is het homohuwelijk voor mannen en heet het bij lesbiennes: lesbiënisme

[videos file=”https://www.youtube.com/watch?v=jiFDY6N33aw” width=”100%” height=”350″][/videos]