Ik heb een haat/liefde verhouding met kleding. Ik kan het ontzettend leuk vinden om kleding te shoppen en mooie kleding te dragen, maar het niet vinden van de juiste kleding of dragen van kleding die ik niet leuk meer vind staan, kan me ook enorm geïrriteerd maken. Daarnaast kan kleding ook verschillende kleine problemen opleveren. Problemen die voor velen waarschijnlijk wel herkenbaar zullen zijn. Denk bijvoorbeeld maar eens aan het dragen van een mooie panty en het blijven haken van je nagel in die mooie panty. Hallo ladder, dag panty! In deze blog beschrijf ik 15 problemen met kleding.

1. Smalle hals en make-up
Na het douchen neem ik rustig de tijd om mijn make-up op te doen. Eerst wat foundation om alle rode vlekjes weg te werken en hierna wat poeder en blush. Ik vervolg mijn make-up routine met nog wat lippenstift en wenkbrauwpotlood. Dan duik ik in mijn kledingkast op zoek naar iets om die dag te dragen. Ik kies voor een leuk crème topje en een zwarte broek. Shit, hoe krijg ik dit topje nu aan? Het heeft een hele smalle hals en mijn gezicht geeft af. Zo onhandig! Meestal vraag ik Joyce dan om me even te helpen, maar ik vergeet het ook weleens en kom er dan achter als ik het shirt eenmaal aan heb. Vies! Ook bij het uittrekken van dit soort topjes vergeet ik weleens dat er nog make-up op mijn gezicht zit. In kledingwinkels dit soort topjes passen is sowieso onhandig. De helft van de tijd zit er dan al foundation op van je voorganger die het heeft gepast.

2. Etiketten in kleding
Ik kan me hier zo aan irriteren en toch vergeet ik het na aankoop van iets nieuws altijd af te knippen: Etiketten. In ieder kledingstuk zit wel een etiket met hierop onder andere de was instructies. Sommige etiketten zijn echter zo idioot groot dat je ze én door het kledingstuk heen ziet én constant voelt als je het kledingstuk aan hebt. Zo had ik laatst een nieuw ‘see through’ bloesje aan. Na een uurtje kwam ik erachter dat er twee enorme etiketten inzaten waarvan eentje met een soort veiligheidslabel. Het irriteerde tegen mijn huid en je zag het enorm goed zitten. Waarom moeten die etiketten zo groot zijn!?  Ik liep op dat moment in de stad en ben vervolgens bij de eerstvolgende winkel naar binnen gelopen om hier een schaar te lenen. Tjop, weg etiket. Ik snap zelf wel hoe ik dat ding kan wassen.

problemen met kleding3. Te warm of te koud
Op de één of andere manier trek ik regelmatig iets aan wat te koud of juist te warm is voor de temperatuur waar ik me dan bevind. Ik heb dan bijvoorbeeld enthousiast een mooi jasje aangedaan naar mijn werk om er vervolgens achter te komen dat dit veel te warm is in het kantoor waar ik zit. Ik trek het jasje uit, maar heb dan blote armen wat er weer voor zorgt dat ik het koud krijg. Ook in de winter heb ik dit vaak, zeker met winterjassen. Die zijn altijd snel té warm of gewoon veel te koud.

4. String boven je broek
Ik houd van low waisted broeken. Ze zitten fijn en ik ben er gewend aan. Ik heb echter een aantal low waisted broeken, die zo laag zitten dat ik nauwelijks kan gaan zitten zonder mijn broek aan de achterkant vast te houden. Doe ik dat niet, dat zakt hij toch onder het begin van mijn bilspleet en stelt hij de bovenkant van mijn onderbroek tentoon.

string5. Onderbroek tekent door
Ik heb laatst een hele toffe half lange groene jurk gekocht in Amsterdam. Ik ben er heel blij mee. Het enige nadeel aan de jurk vind ik dat hij enorm tekent. Hiermee bedoel ik dat ieder hobbeltje of bobbeltje van je lichaam direct te zien is. Ik draag graag comfi onderbroeken, maar dat is bij deze jurk gewoon niet mogelijk. Ik moet dat per se een string dragen. Ik heb dit ook met een aantal skinny jeans, dat ziet er gewoon niet uit als je daaronder een gewone onderbroek aan hebt.

6. Geen zakken
Ik heb een aantal enorm leuke jasjes en broeken zonder zakken of met nep zakken. Dat is zo onhandig! Ik neem mijn mobiel en sleutels graag mee in mijn zak, maar bij deze kleding kan dat niet en ben ik gedwongen om een tasje mee te nemen. De helft van de tijd vergeet ik dat en loop ik dus met al mijn spullen in mijn hand. Waarom maken ze nou niet gewoon overal zakken in, dat is toch veel handiger. Nepzakken vind ik tenslotte helemaal onhandig bedrog.

7. Jumpsuit en het toilet
Ik houd van jumpsuits en playsuits. Ik vind ze stoer én toch vrouwelijk. Daarnaast zitten ze heerlijk en hoef je niet na te denken over welke kleding je gaat combineren, want je bent gewoon in één keer klaar. Het enige nadeel aan een jumpsuit is het ingewikkeld naar het toilet gaan, zeker in de winter als het koud is! Op het toilet moet je niet enkel je broek naar beneden doen, maar ook gelijk het hele bovenstuk uitdoen. Dit betekent dat je – zomer of winter – met een jumpsuit altijd halfnaakt op het toilet zit. Je moet er dan tenslotte ook nog voor zorgen dat het hele bovenstuk van je jumpsuit niet in het toilet belandt…

8. Panty’s en nagels
In mijn kast ligt nooit een perfecte panty. Ik draag die dingen niet zo vaak, maar altijd als ik er eentje nodig heb is die onvindbaar. Er liggen best een aantal panty’s in mijn kledingkast hoor, maar stuk voor stuk hebben ze ergens een gaatje of een ladder. Ik vergeet die dingen dan ook weer weg te gooien en een nieuwe kopen doe ik ook niet, want ach, ik draag ze toch bijna nooit. Zo onhandig! Laatst heb ik met opzet twee nieuwe panty’s gekocht. Deze liggen nu nog in hun verpakking in de kast. Als ik er binnenkort eentje nodig heb, weet ik hem te vinden. Lang heel zal hij echter niet blijven, want ik blijf altijd wel ergens achter hangen en mijn nagels zijn hierin de grootste boosdoener.

problemen met kleding9. Gehaakte truien en sieraden
Ik heb een aantal mooie gehaakte truien. Helaas zijn de meesten hiervan niet meer heel. Hoe dit komt? Heel eenvoudig! Doordat ik met mijn horloge, ring of armband eraan ben blijven hangen. Dat gaat zo snel en voor je het dan weet heb je een mooie gehaakte trui met een enorme loshangende lus. Die lus kan je vervolgens weer niet afknippen, want dan stort de hele trui in elkaar. Ik probeer hem soms een beetje terug te stoppen, maar eigenlijk is de trui gewoon verpest dan. Zo jammer!

10. Lopen met een lange rok
Een tijdje geleden kocht ik een superleuke grijze lange rok bij Primark. Ik was er heel blij mee en dacht het ding de komende tijd veelvuldig te gaan dragen. Niets bleek minder waar. Ik trok het ding aan naar mijn werk en kwam er, na een stukje wat ongemakkelijk te hebben gefietst, op het station achter dat ik er nauwelijks mee kon lopen. Ik moest me haasten voor de trein, maar de rok was veel te smal om ermee te kunnen haasten. De enige manier om fatsoenlijke passen te kunnen zetten met deze rok aan was door hem op te tillen tot boven mijn knieën. Not Charming.

11. Doorschijnende kleding
Witte of grijze shirtjes met een ietwat doorschijnende gemelleerde stof zie je de afgelopen tijd steeds meer. Ik vind die shirtjes erg mooi en het luchtige van deze shirtjes bevalt me in de zomer ook goed. Het nadeel vind ik echter dat het lastig is om er iets moois onder te dragen. Soms staat een doorzichtige top gewoon het best zonder iets eronder, maar ja, dan zie je je BH en dat is natuurlijk ook weer niet de bedoeling. Draag je onder een mooie witte doorzichtige top nou zwart of wit? En als je er wit onder draagt, moet het weer niet een te mannelijke top zijn… etc.

problemen met kleding12. BH bandjes
Ik heb een hekel aan BH’s. Ze zitten bijna altijd te strak en ze zitten nooit lekker. Daarnaast zijn de bandjes van mijn BH bijna altijd zichtbaar. Als ik een shirt draag met een wijde hals, dan komen ze te voorschijn en als ik een top draag zonder mouwtjes of een leuk jurkje, dan zakken de bandjes van mijn schouders af. Die BH bandjes zitten bijna altijd in de weg, zeker als ik spontaan op de foto ga. De helft van de tijd zijn die bandjes dan zichtbaar.

13. Te strak/los spijkerbroek
Mijn spijkerbroek, meestal een skinny jeans, is te strak als ik hem uit de droger haal en te los als ik hem 1 dagje aan heb gehad. Zo irritant! Ik zou willen dat die broeken gewoon exact zo blijven zoals ik ze koop. Sommige skinny jeans zijn helaas zo uit gaan lubberen, dat ze nu verre van skinny meer zijn. In de ochtend, net uit de wasmachine, spring en sjor ik me in zo’n broek en tegen de avond moet ik hem voortdurend ophijsen omdat hij anders van mijn kont afzakt.

problemen met kleding14. Camel toe
Tot voor kort wist ik serieus niet wat dit inhield! Haha, zo dom. Iemand zei laatst iets over een camel toe tegen me en toen zei ik ‘Hoe kan je dat nou zien, ik heb niet eens blote voeten!’ Goed…. Anyway, weet nu wat het is en ook ik heb hier weleens last van. Niet vaak hoor, maar als ik een strakke legging draag dan wil dat beest nog weleens om de hoek kijken…

15. Kleding met een blote rug
De shirtjes met een lage rug zijn de zomer helemaal hip en ik vind ze ook enorm leuk én sexy. Het nadeel van dit type shirtjes is echter dat je er het beste, althans dat staat het meest mooi, geen BH onder kan dragen. Geen BH dragen houdt in mijn geval echter in dat je toch echt de vorm van mierentietjes door mijn shirtje heen ziet met bovenop een mierenvoelspriet. Kortom: Dat ziet er niet uit. Nu zijn daar inmiddels wel weer oplossingen voor in de vorm van doorzichtige, van die plakkerige plastic BH bandjes en kanten topjes, maar dat staat toch anders dan hoe je het shirtje met lage rug in de webshop hebt gezien.

Welke herken jij?