Wat zijn onze 10 favoriete lesbische films? Daar hoefden we niet eens zo heel lang over na te denken, want we konden er al een flink aantal zo uit ons hoofd opnoemen! Als je lesbisch bent of twijfelt of je dit bent, kan het heel fijn zijn om naar films te kijken waar lesbiennes een grote rol in spelen.  Ik kan met enige zekerheid zeggen dat ik het merendeel van deze films wel heb gezien ….en dat zijn er best veel! Het leek me leuk om een top 10 samen te stellen, mocht je op zoek zijn naar een goede lesbische film. Ik houd het een beetje spannend en tel af van tien naar één. Op nummer één staat mijn meest favoriete film!

10. Bound

Corky, een stoere lesbienne, heeft net een gevangenisstraf uitgezeten en wordt vervolgens ingehuurd om ergens een appartement op te knappen. Naast haar woont het stel Caesar en Violet. Caesar zit bij de maffia en is een witwasser. Violet helpt hem en speelt prostituee voor zijn maffia vriendjes. Wanneer Violet en Corky elkaar ontmoeten ontstaat er een passionele relatie. Samen bedenken ze een plan om er met een flinke duit geld vandoor te gaan wat in het huis van Caeser en Violet ligt.

[videos file=”https://www.youtube.com/watch?v=gzAtuprN3tg” width=”600″ height=”350″][/videos]

Bound is toch wel een van de eerste films die ik zag waarin 2 (lesbische) vrouwen de hoofdrol hebben. Bound is niet helemaal het standaard type lesbische film, maar is zeker spannend om naar te kijken. Er zit een leuke verhaallijn in en een aantal sexy scenes 😉

9. High art

Ook dit is een al wat redelijk oudere film, maar eentje die zeker op de lijst moet. Toen ik er voor uit kwam dat ik lesbisch ben, heb ik een flink aantal films geleend van wat vrienden. High Art was er eentje van. Een mooie, een beetje ‘art house’ -achtige film.

[videos file=”https://www.youtube.com/watch?v=z9rPbZxDuTI” width=”600″ height=”350″][/videos]

Syd is fotoredactrice en woont met haar vriend in een appartement. Ze komt door een lekkend bad van de bovenbuurvrouw Lucy tot de ontdekking dat ze onder een ooit beroemd fotografe woont. Lucy fotografeert inmiddels niet meer en is voornamelijk bezig met drugs, drank en haar drugs- en drankverslaafde vrienden. Syd is geïntrigeerd door haar foto’s en krijgt haar baas en Lucy uiteindelijk zover dat ze een fotoreportage voor het blad maakt. Uiteraard wordt ze verliefd op Lucy en leidt dit tot een ingewikkelde relatie met de nodige romantische scènes.

8. When night is falling

When Night Is Falling vertelt het verhaal over de liefde tussen twee zeer verschillende vrouwen. Camille, een intellectuele docente aan een orthodox-christelijk college en Petra, een trapezeartiest die een nomadisch leven leidt. Camille is verloofd met Martin. Wanneer Camille op een dag Petra ontmoet in een wasserette, krijgt haar saaie leven een hele andere wending. De vrouwen verwisselen hun was waardoor Camille deze terug moet brengen naar het circus waar Petra werkt. Na deze ontmoeting zal alles veranderen. Ze moet kiezen tussen het saaie en strenge leven met Martin waar lesbische gevoelens totally not done zijn of het spannende en onbekende met Petra.

[videos file=”https://www.youtube.com/watch?v=J5mszOh_Qis” width=”600″ height=”350″][/videos]

Het is mooi om te zien hoe 2 totaal verschillende mensen in elkaar opgaan en een strijd leveren tussen geloof en gevoel. Deze film is daarom misschien ook een aanrader voor meiden die daar ook mee worstelen.

7. Boys don’t cry

Dit is echt een klassieker! De film is bovendien gebaseerd op ware gebeurtenissen en behaalde 40 filmprijzen! Hoofdrolspeelster Hilary Swank speelt in Boys don’t cry Teena Brandon. Teena is geboren als meisje, maar wil graag een jongen zijn en kleedt en gedraagt ze hiernaar. Ze laat zichzelf Brandon noemen. Brandon valt op vrouwen, maar belandt hierdoor, omdat hij biologisch gezien dus een vrouw is, regelmatig in de problemen.

[videos file=”https://www.youtube.com/watch?v=aOarssJWHhI” width=”600″ height=”350″][/videos]

Ik vind dit persoonlijk best een heftige en indrukwekkende film. Mooi, maar zeker een tranentrekker. Ik heb in onze allereerste video verteld dat ik vroeger ook graag een jongen wilde zijn. Ik had kort haar en werd ook vaak aangezien als een jongen. Ik kan me herinneren dat er vroeger, toen ik een jaar of 10 was, 2 meisjes naar me toe kwamen en vroegen of ik een jongen was, want haar vriendin vond mij wel leuk. Ik geloof dat ik toen inderdaad ja heb geantwoord, en toen maar ben weggelopen.  Rond mijn puberteit is dit ook weer weggegaan en nu nog, ben ik nog steeds blij dat ik gewoon een meisje ben en zelfs van meisjes dingen houd. Ik kan me echter dus wel een beetje inleven in de situatie van Brandon. Ik vond het al ingewikkeld, laat staan wanneer die gevoelens gewoon blijven, dat je echt graag een jongen wilt zijn.  In ieder geval wel echt een aanrader om naar te kijken!

6. Loving Annabelle

Een favoriet van Scarlet, ik geloof omdat ze nogal onder de indruk was van de vrouw die de lerares speelt in de film. Loving Annabelle gaat over de geheime relatie die ontstaat tussen de wat recalcitrante 17-jarige leerling Annabelle en de betrokken (en sexy!) lerares Simone Bradley. Simone heeft zelf nogal wat relatieproblemen en wanneer ze probeert om haar leerling Annabelle onder de duim te krijgen, ontstaat een onverwachte, spannende relatie. Een relatie die uiteraard niet wordt getolereerd op de katholieke kostschool waar beiden zitten.

[videos file=”https://www.youtube.com/watch?v=pCGPMg57J6o” width=”600″ height=”350″][/videos]

Doordat alles in het geheim moet zit er al snel veel spanning in de film. Waarschijnlijk maakt dit het geheel ook direct een stuk meer sexy.

5. Better than chocolate

Maggie, een mooi jong meisje met rode krullen, is gezakt voor haar examen en werkt nu in een homo boekwinkel. Kim, kunstenares met kort blond haar, tekent op straat portretten en ontmoet zo Maggie. Ze raken op slag verliefd. Maar dan komen de broer en moeder van Maggie op bezoek. Zij zijn geheel niet op de hoogte van het feit dat Maggie op vrouwen valt en dat ze in een homo boekwinkel werkt. Wat moet Maggie nu doen? Afscheid nemen van Kim? Er eerlijk voor uitkomen?

[videos file=”https://www.youtube.com/watch?v=MxS3znIIzfQ” width=”600″ height=”350″][/videos]

Better than chocolate is een leuke en grappige, niet te ingewikkelde film over twee lesbiennes.

4. Imagine Me & You

Als je op zoek bent naar een echte stoere, feministische vrouwenfilm, dan ben je bij deze film niet aan het goede adres. Imagine Me & You is een mooie, zoetsappige film met veel, een tikkeltje cliché, maar heerlijke romantiek. Twee prachtige vrouwen die liefde op het eerste gezicht ervaren. Ondanks dat de lieve jongen Heck en Rachel al vanaf jeugdvrienden af aan voor elkaar gemaakt zijn, valt het oog van Rachel, nota bene tijdens haar huwelijk met Heck, op Luce, die de bloemen tijdens hun bruiloft verzorgt. Hierna spreken Rachel en Luce steeds vaker met elkaar af waardoor er een bijzondere, geheime en super romantische affaire ontstaat.

[videos file=”https://www.youtube.com/watch?v=c8jH4qP1Y6Y” width=”600″ height=”350″][/videos]

Imagine Me & You is echt zo’n heerlijke feel good movie om van te genieten. Zeker een aanrader dus om eens te kijken, alleen of met een lieve vrouw. 😉

3. Lost & Delirious

Naast Gia is dit de favoriete film van Scarlet. Lost & Delirious gaat over twee jonge vrouwen, Paulie en Tori, die elkaar hebben leren kennen op een kostschool en in het geheim een relatie hebben. Je volgt het verhaal in eerste instantie door de ogen van het verlegen meisje Mary Bradford die door haar vader naar de kostschool is gestuurd nadat haar moeder drie jaar geleden is overleden. Zij komt terecht op de kamer van Paulie en Tori. Tori kan niet uitkomen voor het feit dat ze lesbisch is omdat haar ouders streng gelovig zijn. Op het moment dat haar zusje haar dan ook betrapt met Paulie maakt ze het direct uit en begint ze iets met een jongen. Paulie doet er echter alles aan om haar terug te krijgen.

[videos file=”https://www.youtube.com/watch?v=c-My_lTpAgM” width=”600″ height=”350″][/videos]

De film bevat veel mooie, intense beelden en bevat de nodige symboliek. Vrijheid, jezelf vrijmaken en jezelf durven zijn is de kern van deze film. Een van de mooiste en meest emotionele beelden is het einde van de film…

2. But I’m a cheerleader

Megan is een populair meisje en gaat met de aanvoerder van het football-team. Zoenen met hem vindt ze echter niet heel geweldig en in haar schoolkluisje hangen voornamelijk foto’s van mooie vrouwen. Wanneer haar vrienden en ouders hier achter komen en vermoeden dat ze op vrouwen valt, sturen ze haar naar een “ont-homo” kamp. Dit levert natuurlijk geweldige en hilarische momenten op, want waar kan je een meisje die op vrouwen valt nou niet beter naartoe sturen… ze valt namelijk als een blok voor de leuke Graham.

[videos file=”https://www.youtube.com/watch?v=0x4vA-IXhq0″ width=”600″ height=”350″][/videos]

But I’m a cheerleader is echt wel een van mijn favorieten en heb hem inmiddels ook al tig keer gezien. Hij blijft leuk en hilarisch. Dit zou zeker een film kunnen zijn die je bijvoorbeeld met je ouders kan kijken.

1. Gia

Gia is onze favoriete film (samen met Lost and delirious). De film Gia is al wel wat ouder, maar het verhaal blijft prachtig en de beelden van Angelina Jolie die Gia speelt blijven sowieso super sexy. Gia gaat over Gia carangi die verhuist naar NYC om daar model te worden. Gia zoekt alle grenzen hierin op en experimenteert er flink op los als het gaat om drank en drugs. Als ze een heftige relatie krijgt met visagiste Linda, wordt duidelijk hoe groot haar drugsprobleem werkelijk is…

[videos file=”https://www.youtube.com/watch?v=v2xVI8D2PCY” width=”600″ height=”350″][/videos]

Gia is een hele heftige, maar tegelijkertijd mooie film. Een film waarbij je zeker een traan kan laten. Angelina speelt geweldig en haar uitdagende uiterlijk draagt daar prettig aan bij. Gia is online eenvoudig te bestellen en met een beetje geluk ergens online gratis te streamen. Maar laat je dus niet afschrikken door de al wat oudere beelden.

Ik hoop dat je het leuk vond om deze top 10 te lezen en te bekijken. Sommige trailers zien er wat oud uit, wat de film misschien wat minder aantrekkelijk maakt om naar te kijken. Probeer het toch eens, want het zijn stuk voor stuk hele mooie films. Ook als je niet lesbisch bent is het leuk om naar deze films te kijken! Bedankt voor het lezen van deze blog! Ik ben benieuwd naar wat jouw favoriete film is en welke films je al hebt gezien!

liefs, joyce en scarlet