Lesbiennes dragen tuinbroeken. De tuinbroek, hét kledingstuk voor de vrijgevochten vrouw, hét prototype kledingstuk voor de lesbienne. De tuinbroek werd ooit ontworpen voor arbeiders en boeren. Rond de jaren ’60 gingen ook jongeren erin lopen. Pas in de jaren ’80 werd de tuinbroek vooral gedragen voor lesbiennes. Het was een zogenaamd stoer kledingstuk en in die tijd indirect een manier om openlijk uit te komen voor je geaardheid. Tegenwoordig is de tuinbroek er voor iedereen, hetero, (les)bi en homo. Sterker nog, de tuinbroek is op dit moment heel hip. Je vindt er hierdoor in bijna iedere bekende kledingwinkel wel eentje.

Wij houden wel van deze stoere en toch vrouwelijke kledingstijl en besloten op zoek te gaan naar een mooie tuinbroek. Dat was iets minder makkelijk dan gedacht, want veel modellen bevielen ons niet en de modellen die we wel mooi vonden waren uitverkocht of er niet meer in onze maat. Toch hebben we beiden een hele toffe tuinbroek weten te scoren. Ik ging voor eentje met lange pijpen en Joyce voor de zomerse variant. In deze blog laten we je onze tuinbroeken zien en geven we enkele tips voor andere leuke tuinbroeken.

Tuinbroek de sting dungaree lesbiMijn tuinbroek heb ik gekocht bij The Sting. Ik winkel hier eigenlijk nooit, omdat ik het vaak wat saai vindt. Een collega tipte mij echter over deze broek en dus ben ik een kijkje gaan nemen. Hij was niet te slobberig, zoals veel tuinbroeken die ik al gepast had. Ik vond de kleur lichtblauw mooi en de banden aan de achterkant erg leuk.

Tuinbroek de sting dungaree lesbi

Tuinbroek de sting dungaree lesbi

Tuinbroek de sting dungaree lesbiIk moest wel een beetje wennen aan alle gaten in de broekspijpen, zeker met aantrekken, want dan stap je om de haverklap in dat gat. Ik hoop dat de gaten niet groter worden naarmate ik de broek vaker draag. De kettingen die ik op onderstaande foto draag zijn van Luz (cirkel) en Primark (driehoek).

Tuinbroek de sting dungaree lesbi

Tuinbroek de sting dungaree lesbiIk kan de broek dragen met stoerdere gympjes eronder die ik van Loavies heb, maar ik kan de broek ook perfect combineren met een paar pumps die ik ooit gekocht hebt bij Sacha. De pumps zorgen zeker voor die vrouwelijke touch die ik graag bij deze stoere broek zie.

Tuinbroek de sting dungaree lesbi

Tuinbroek de sting dungaree lesbiHet gestreepte shirtje vond ik tenslotte erg leuk combineren met de tuinbroek. Ik heb dit shirtje gekocht bij C&A. Het kostte slechts 4,95 euro en het zit heel fijn.

Tuinbroek de sting dungaree lesbi

♥ De Tuinbroek  van Joyce
Joyce was eigenlijk helemaal niet echt op zoek naar een tuinbroek, maar toen ze deze zomerse tuinbroek bij H&M tegenkwam was ze direct verkocht. De tuinbroek heeft een beetje een jaren ’60 uitstraling met de knoopjes aan de voorkant en de pasvorm van het broekje. De tuinbroek kostte 29,95 euro. Hij valt erg klein, dus je kan hem een beste een maatje groter bestellen als je er eentje online besluit te kopen.

Tuinbroek de sting dungaree lesbiOnder de tuinbroek draagt Joyce een eenvoudige tank top van New Yorker. Ze heeft daarbij mijn pumps van Sacha aan. Dat is echt het voordeel van dezelfde schoenmaat.

tuinbroek H&M lesbi dungareeDe banden van de tuinbroek lopen, zoals je kunt zien op onderstaande foto, heel leuk door elkaar heen. De broek is heel strechy wat ervoor zorgt dat hij fijn zit.

tuinbroek H&M lesbi dungareeDoordat de tuinbroek zo mooi strak zit is hij én stoer én sexy …. & daar houden wij van ♥

tuinbroek H&M lesbi dungaree

tuinbroek H&M lesbi dungaree

tuinbroek H&M lesbi dungaree

tuinbroek H&M lesbi dungareeEn dat waren onze tuinbroeken.Tenslotte hebben we nu nog een paar leuke tuinbroeken voor je verzameld ter inspiratie. Mocht je zelf een tuinbroek willen kopen, dan weet je in ieder geval dat ze in onderstaande webshops/winkels te koop zijn.

lesbiennes tuinbroek

We zijn benieuwd wat jij van onze tuinbroeken vindt en wat je überhaupt van dit type kledingstuk vindt. Is het echt iets voor lesbiennes of is het voor iedere vrouw leuk om te dragen?

liefs joyce en scarlet