Wanneer je er dan eindelijk achter bent gekomen wie je nou eigenlijk bent en waar jouw voorkeur naar uit gaat, kan het avontuur gaan beginnen. Het aller leukste deel wat voorafgaat aan de meeste relaties, is het flirten! Maar hoe flirt je nou? In principe kan iedereen flirten, maar hoe flirt je nou als je als vrouw valt op vrouwen? Welke flirttips voor lesbiennes zijn er en in hoeverre verschillen die met flirttips voor heterovrouwen?

Flirten als lesbienne maakt het net wat spannender en ingewikkelder, want hoe weet je nou dat de vrouw waarmee jij aan het flirten bent ook op vrouwen valt? Er wordt weleens gezegd dat lesbiennes en homo’s een “gaydar” hebben. Een soort zesde zintuig waarmee wij exact kunnen aanvoelen en zien of de ander ook “niet-hetero” is. Ik moet zeggen dat ik vaak goed kan aanvoelen of een andere vrouw niet totally straight is, maar of dat nou door een soort van gaydar komt? Ik denk dat je in de loop van de tijd gewoon bepaalde signalen leert op te pikken.

Toen ik voor het eerst echt geïnteresseerd raakte in meisjes, had ik nog geen idee hoe dit aan te pakken. Ik keek wel goed om me heen maar kon echt niet aanvoelen welke meisjes er ook lesbisch waren. Hierin de eerste stap zetten durfde ik niet goed. Ik was veel te bang om af te gaan.

flirttips voor lesbiennes

Die signalen ontvangen en verzenden zijn een belangrijk onderdeel van het flirten. Erachter komen of die andere persoon ook geïnteresseerd is in jou en eventueel ook op vrouwen valt doe je simpelweg door te flirten. Hiermee bedoel ik dan niet dat je gelijk met telefoonnummers moet gaan gooien of een drankje in haar handen moet schuiven, ik bedoel hele subtiele signalen. Ik zal nu een aantal van dit soort signalen beschrijven.

♥ Oogcontact & lachen
Het belangrijkste onderdeel van het flirten, en volgens mij ook één van de leukste, is het oogcontact. Wanneer je iemand leuk of interessant vindt, kijk je waarschijnlijk net iets langer dan gemiddeld naar die persoon. Door regelmatig oogcontact te zoeken kan je onschuldig uitzoeken hoe de ander hier op reageert. Ben je al wat zekerder van jezelf, dan kan je er een lief lachje ingooien. Nee, niet breeduit lachend de persoon aan staan gapen als een ontsnapte malloot, gewoon een keertje lief lachen en weer wegkijken. Op den duur zal je merken dat je al heel wat informatie kunt halen uit de manier waarop iemand naar je kijkt.

In het begin had ik een beetje het idee van filmbeelden bij flirten. Veel té om mee te beginnen. Meisjes zullen dus weleens raar gedacht hebben over me, als ik iemand veel te lang aankeek of mijn handen flirterig door mijn haren haalde.

♥ Positiviteit & zelfvertrouwen
We kunnen niet altijd even positief zijn en blaken van zelfvertrouwen, maar wanneer je een oogje op iemand hebt werkt dit wel mee bij het scoren van een date. Wanneer je positief bent en lekker in je vel zit, straal je dit ook uit en zal je eerder opvallen. Ben je onzeker? Bedenk dan dat die ander dat waarschijnlijk ook is. We zijn allemaal (weleens) onzeker en vinden het allemaal eng om op iemand af te stappen. Probeer in jezelf te geloven, dan kom je al een heel eind. Soms helpt het ook om een beetje te doen alsof.

flirttips voor lesbiennes

♥ Humor
Iedereen houdt ervan om te lachen. Het geeft je een goed gevoel en haalt ook nog eens de spanning weg. Heb je dus een beetje gevoel voor humor, schroom dan niet om dit erin te gooien. Je hoeft zeker niet allerlei moppen te gaan tappen of de clown uit te hangen, maar probeer met wat kleine grappige opmerkingen de sfeer een beetje losser te maken.

Humor heb ik veel gebruikt in het contact maken met andere jonge vrouwen. Toch bleef ik dan vaak twijfelen of iemand ook lesbisch was. Ik dacht het soms, en dan bleek het helemaal niet zo te zijn. Toch had ik dan het gevoel een bijzondere klik met haar te hebben.

♥ Complimentje
Oké, we voelen ons er soms wat ongemakkelijk bij, maar stiekem vinden we het ook wel weer heel leuk om complimentjes te ontvangen. Wil je een leuk complimentje maken, zorg dan wel dat het oprecht is en doe het niet omdat je denkt dat het moet of een soort van maniertje is, dat maakt het alleen maar ongemakkelijk. Ga haar ook niet overladen met complimenten, één is voldoende. Een complimentje krijgen houdt ook niet in dat je er gelijk één moet terugplaatsen. We zijn vaak geneigd om gelijk een compliment terug te geven omdat we ons ongemakkelijk voelen, maar hem gewoon incasseren komt veel natuurlijker over.

♥ Blijf jezelf en toon interesse
Probeer bij jezelf te blijven en je niet anders voor te doen dan je bent. Je wilt uiteindelijk dat diegene je leuk vindt om wie jij bent, want anders wordt het wel een heel lang toneelstuk 😉 Vertel wat over jezelf, maar bewaar ook ruimte voor de ander om wat te vertellen. Houd het luchtig en vertel niet gelijk je hele levensverhaal. Vertel wat algemene dingetjes en toon interesse door terug te vragen.

Wat mij uiteindelijk erg heeft geholpen heeft is het ook online eens wat meer te gaan onderzoeken. Via datingsites kan je eenvoudig aangeven waar je interesse ligt en kan je andere vrouwen vinden die ook geïnteresseerd zijn in vrouwen. Op deze manier kon ik als het ware een beetje oefenen.

flirttips voor lesbiennes

♥ Lichamelijk contact
Wanneer we iemand leuk vinden en er een klik is, dan willen we diegene ook graag aanraken. Heb je het idee dat de klik wederzijds is, dan kan je proberen wat lichamelijk contact te zoeken door haar af en toe KORT aan te raken. Ga haar niet opdringerig vasthouden of omhelzen, maar raak haar af en toe subtiel aan op haar hand of schouder. Kijk hoe ze hierop reageert.

♥ Zoenen?
Gaat je flirt supergoed en voelen jullie elkaar helemaal aan? Wie weet volgt er dan wel een zoen. Het is helemaal niet erg en ook heel normaal wanneer die zoen na je eerste flirt op zich laat wachten. Niet iedereen houdt ervan om snel te zoenen en kijkt de kat liever eerst uit de boom. Is er een chemie tussen jullie? Dan volgt die zoen vanzelf. Heb je nog nooit gezoend met een meisje, dan is die eerste keer natuurlijk hartstikke spannend. Het exacte moment is lastig uit te leggen. Je voelt vanzelf aan wanneer jullie een stapje verder zijn dan alleen maar oogcontact maken en wat kletsen. Op een gegeven moment zullen de praatjes wat intiemer worden en merk je dat je lichamelijk ook wat dichter bij elkaar komt. Bij een eerste ontmoeting zal je niet gelijk vlak voor iemands neus staan, maar naarmate die chemie komt merk je dat daar verschil in zal komen en je elkaar makkelijker aanraakt. Uiteindelijk zal die zoen volgen….

Flirten op een Pann feest (feest waar veel lesbiennes en homo’s komen) is ook een stuk eenvoudiger omdat de meerderheid van de vrouwen lesbisch is. Het is echt leuk om eens naar zoiets toe te gaan zodat je een beetje kunt experimenteren. Ook hetero vriendinnen kan je hier mee naar toe nemen. Ik heb later weleens spijt gehad van het feit dat ik niet de stap heb gezet naar een meisje, puur omdat ik te bang was. Laat je niet te veel leiden door angst, dat is zonde. Iedereen loopt een keertje een blauwtje, daar ga je niet dood van.

flirttips voor lesbiennes

Dit waren een aantal tips en ik hoop dat jij er iets aan hebt. Flirten kan eng en spannend zijn wanneer je dit nog nooit echt hebt gedaan, maar het is juist ook iets heel erg leuks en onschuldigs. Vind je een meisje heel erg leuk, kijk dan eens wat bovenstaande tips je hierin opleveren. Gaat ze er op in of loopt ze weer snel weg? Zoekt ze ook (oog)contact met jou?

Probeer het gewoon uit, want oefening baart kunst! Je zal merken dat het je steeds makkelijker zal vergaan. Gaat het mis en is ze helemaal niet geïnteresseerd? Houd moed en ga gewoon door met flirten (met een ander dan;)) Er komt een persoon waarmee die klik er wel is. Flirten hoeft ook niet altijd iets op te leveren, het mag ook gewoon leuk zijn. Have fun!

liefs joyce