Het is misschien een wat ongemakkelijk onderwerp, maar ik denk dat velen zich bepaalde dingen toch stiekem wel afvragen. Het moet eigenlijk ook helemaal niet zo’n big issue zijn om erover te praten, want als het goed is heeft elke vrouw er één, maar is toch geen enkele hetzelfde. Misschien weet je er al van alles van en ben je zelf wel eens op ontdekkingstocht gegaan met de spiegel, maar misschien ook niet en leer je iets wat je nog niet wist. Deze blog gaat namelijk over de dingen die elke vrouw moet weten over haar vagina. Veel info vond ik via een interessant artikel op allwomenstalk en via een artikel in Quest.

♥ Verschillende soorten en maten
Sommige vrouwen kunnen wat onzeker zijn over de vorm en grootte. De vulva, het uitwendige deel van ons geslachtsorgaan, is bij elke vrouw weer anders. De één heeft grote en lange schaamlippen en bij de ander ziet het eruit als een geschrompelde pruim. Het ziet er er wat vreemd uit, maar dat vind ik van zowel het mannelijke als het vrouwelijke geslachtsorgaan. Toch hoef je je over de vorm niet onzeker te voelen. Er is namelijk geen foute, juiste of perfecte vulva.

In onderstaande video zie je hoe mannen denken dat een vagina er uitziet. Mannen wordt gevraagd deze te tekenen. Een erg leuke video om even te kijken.

[videos file=”https://www.youtube.com/watch?v=wFrwKJH9fVE#t=11″ width=”100%” height=”350″][/videos]

♥ Hoe diep en hoe breed?
Mannen hebben het maar als te graag over de lengte van hun piemel, maar hoe diep is de vagina van vrouwen eigenlijk? Heb jij enig idee? Ik heb het even uitgezocht en gemiddeld blijkt onze vagina 6,5 cm diep te zijn.  Op het breedste punt is de vagina ongeveer 3 cm breed.

♥ Uitscheiding
Dat vieze witte spul wat je soms in je onderbroek aantreft is heel normaal. Mits het niet branderig voelt, jeukt daar of het toch een wat rare geur heeft, hoort het er volkomen bij. De één heeft er meer last van dan de ander en je hormonen hebben er ook nog eens invloed op. Je zal er bijvoorbeeld op een bepaald punt in je menstruatiecyclus meer last van hebben dan normaal.

onderbroek vagina lingerie♥ Doodlopend
Je vagina is een straat met een dood einde. Je vagina leidt tot de baarmoeder en niet elders in je lichaam.

♥ Je vagina kan naar buiten komen
Iehhhhk, dat klinkt best eng. In sommige gevallen kan de vagina naar buiten komen. Dit wordt ook wel “Prolaps” genoemd. Een oorzaak van die verzakking is het verzwakken van de bekkenbodemspieren. Bij een verzakking van de vagina kunnen ook de organen die met de vagina zijn verbonden mee zakken, zoals bijvoorbeeld de baarmoeder. Wees gerust, het kan gelukkig in de meeste gevallen weer herstelt worden.

♥ Kut
Het is niet duidelijk waar het woord kut vandaan komt. Het werd waarschijnlijk voor het eerst gebruikt in de 16de eeuw.

♥ Maagdenvlies
Bij het maagdenvlies denken de meesten aan een soort vlies in je vagina zoals een soort filtertje. Ik moet zeggen dat ik daar zelf ook niet het fijne over wist. Het maagdenvlies is blijkbaar gewoon een soort randje aan weerszijden net binnen in je vagina. In veel geloven is dit een belangrijk onderdeel van de vrouw, want het is namelijk bepalend voor je maagdelijkheid. Vrouwen moeten in bepaalde geloven als maagd het huwelijk ingaan. Er zijn verschillende beweringen te lezen over het kapot gaan van dit vlies. Volgens sommigen kan het wel door bepaalde sporten of tampons oprekken en scheuren en anderen zeggen weer dat dit enkel door geslachtsgemeenschap kan plaatsvinden.

♥ Flexibel
Onze vagina is enorm flexibel. Het kan zijn dat het wat moet oprekken, maar uiteindelijk kan er zelfs een kind doorheen! Er is zelfs weleens een dame bevallen van een baby van 11 kilo met een schedelomtrek van bijna 50 cm. Dat lijkt me pijnlijk…

lingerie♥ Geur
Je kent vast het grapje “naar vis ruiken” wel, maar eigenlijk is het heel normaal dat de vagina niet geurloos is. Visgeur is dan misschien wat overdreven, maar aan elke vagina zit een ander geurtje. Soms zelfs na het eten van bepaalde producten, zoals bijvoorbeeld knoflook of ui. Mocht het nou echt enorm sterk ruiken, dan kan het zijn dat je bijvoorbeeld een infectie hebt. Je kan dan het beste even langs de huisarts gaan.

♥ Gênante geluiden
Je schaamt je misschien enorm wanneer dit je overkomt, maar het is volkomen normaal. Gekke geluiden, ook wel “vaginale scheten” genoemd, afkomstig van daar beneden tijdens de seks overkomt namelijk niet alleen jou. Het is gewoon lucht die ontstaat door het vrijen en er graag weer uit wil. Uit onderzoek blijkt overigens dat de meeste partners het helemaal niet hinderlijk vinden, so no worries!

♥ Moeite met orgasmes
Heb je soms moeite om dat hoogtepunt te bereiken? Je bent niet de enige! Niet alle vrouwen bereiken even makkelijk een orgasme. Een orgasme blijft in de meeste gevallen uit wanneer er alleen penetratie plaats vindt. Wil je dus eindelijk eens tot een orgasme komen en niet meer te hoeven faken, dan kan je het beste aan de slag gaan met een combinatie van penetratie en clitorale stimulatie.

 ♥ Plas komt niet uit je vagina
Heel veel mensen denken nog steeds dat de urine bij een vrouw uit de vagina komt. Dit is echter helemaal niet het geval! Plas komt namelijk uit de plasbuis (urethra) en deze buis zit zeker niet in je vagina. De plasbuis ligt namelijk net iets onder je clitoris en net boven de vagina opening.

♥ Ouder worden
Wees blij met je vagina, want voor je het weet komen de rimpels eraan. Wanneer we ouder worden ontstaan er door afbraak van collageen namelijk niet alleen rimpels in ons gezicht, maar ook daar beneden.

snor onderbroek hond♥ Vrouwelijk ejaculatie?
Dat mannen tijdens hun orgasme ejaculeren dat weten we denk ik allemaal wel, maar kunnen vrouwen dit ook? Blijkbaar kunnen vrouwen namelijk ook een soort van ejaculatie hebben. Er is onderzoek naar gedaan en ook bij deze vrouwen kwam er een soort van wit vocht uit de urinebuis. In dit vocht troffen ze een aantal enzymen aan die ook in de mannelijk prostaat voorkomen. Straks komen we er nog achter dat ook vrouwen elkaar kunnen bevruchten! Anyway.. het is dus helemaal niet raar en je hoeft niet te schrikken als jou dit overkomt.

♥ Schoon en zuur
Een vagina houdt zichzelf schoon, daar hoef je dus niet allerlei dure reinigingsmiddeltjes voor te gebruiken. De vagina heeft een zuurgraad van 4 à 5 wat ongeveer te vergelijken is met kaas en tomaten.

Wist jij dit allemaal?