Het jaar is echt voorbij gevlogen voor mijn gevoel. Een paar maanden geleden wandelden we nog heerlijk in de zon in een T-shirt en korte broek samen met Sjors over de heide in Laren. Tijdens het wandelen brainstormden we over een toekomstige blog, YouTube kanaal en een passende naam daarvoor. Nu, 4 maanden later en heel wat graden Celsius minder, zit ik achter mijn laptop een Oud en nieuw Tag te schrijven op onze blog.

Vier maanden geleden zijn we deze blog en een YouTube kanaal gestart en we hadden niet durven dromen dat we nu al, in zo’n korte periode, zoveel lieve volgers hebben. We vinden het enorm leuk om te doen en zijn altijd dolblij met al jullie reacties, mailtjes en steunende berichtjes op de “baby blog”. Thanks daarvoor! We hopen in 2015 nog veel meer voor en met jullie te kunnen doen en  vele leuke blogs en mooie filmpjes voor jullie te kunnen maken.

We willen dit jaar afsluiten met een, hoe kan het ook anders, Oud en Nieuw (Happy New Year) Tag. Zelf vinden we het vaak ook leuk om tags te lezen van anderen om zo wat meer te weten te komen van iemand. Vandaag kwamen we er toevallig één tegen bij de meiden van 2WMN. Scarlet en ik hebben hem hieronder voor jullie ingevuld:

appelbeignets en oliebollen

Welke herinneringen heb je aan Oud & Nieuw vieren van toen je nog klein was?

♥ Joyce: Ik was vroeger dol op oud en nieuw! Ik werd al helemaal enthousiast zodra de vuurwerkfoldertjes binnenkwamen. Ik ging dan ’s avonds aan tafel zitten en kruiste alles aan wat ik wilde hebben. Sloffen met rotjes, vuurpijlen, grondbloemen. Zodra de ochtend was aangebroken ging ik op pad met een buideltasje gevuld met vuurwerk. Je had aan mij geen kind meer, want ik was de hele dag voor de deur te vinden met vuurwerk. Ik kan me één jaar nog heel goed herinneren, want er vloog toen een vuurpijl in mijn gloednieuwe Nike jaszak. In mijn zakken zaten rotjes, dus van de jas was weinig over. Ikzelf hield er gelukkig niets aan over.

♥ Scarlet: Tot mijn 16de vierde ik oud en nieuw altijd thuis met mijn ouders in Epe. Ik ging eigenlijk nooit uit. Ik vond het ook gewoon zonde om dan een kaartje te kopen voor, in die tijd nog 40 gulden, om dan onbeperkt te kunnen drinken. Ik dronk in die tijd nog helemaal geen alcohol en om nou 40 gulden te betalen voor 3 cola… Ook was ik gewoon niet zo’n uitgaanstype. Thuis bij mijn ouders stak ik tot mijn 12de sterretjes af. Dat vond ik erg leuk. Mijn vader nam altijd een vuurwerkpakket mee naar huis. Je zag echt dat hij daar blij mee was. Iets na twaalf uur ging hij dit voor op onze straat afsteken. Vooral de sierpotten waren dan gaaf. Met oud en nieuw aten we vooral oliebollen. We kochten ze of mijn vader frituurde ze buiten in onze schuur, binnen stonk dat te veel. Ik vond het heel lekker om de hele avond oliebollen te eten. Toen mijn opa en oma nog leefden waren die vaak ook bij ons thuis met oud en nieuw. Na mijn 16de waren de jaarwisselingen minder leuk. Ik was depressief en had veel ruzie thuis.

Waar vieren jullie dit jaar Oud & Nieuw?

Het is voor ons wat lastiger om met Oud & Nieuw spontaan ergens naartoe te gaan. We hebben natuurlijk Sjors, onze hond, en die kunnen we niet zomaar alleen laten die avond. Het zou wel kunnen, want echt bang is hij niet, maar toch vinden we dat niet een heel fijn idee. Soms zitten we bij familie, maar dit jaar zijn we gewoon samen thuis. Misschien komt er nog iemand langs en misschien gaan we later op de avond/nacht nog even ergens heen wanneer Sjors lekker in slaap is gevallen 😉

appelbeignets en oliebollen

Oliebollen of appelflappen?

♥ Joyce: Ik weet dat Scarlet enorm fan is van appelbeignets, maar ik heb er helemaal niks mee. Geef mij maar een lekkere warme oliebol met poedersuiker! Vroeger vond ik alleen de kale oliebollen lekker, maar tegenwoordig vind ik ook die met krenten goed te doen.

♥ Scarlet: Ik vind oliebollen erg lekker, maar ik vind appelbeignets denk ik nog nét wat lekkerder. Deze ga ik dan ook zeker eten vandaag. Appelflappen vind ik niet zo boeiend. Ik vind trouwens alleen oliebollen met krenten lekker, zonder krenten vind ik het maar saaie meelballen.

Champagne voor jullie met Oud & Nieuw?

♥ Joyce: Ik moet zeggen dat ik niet echt een alcoholdrinker ben en al helemaal niet zo’n fan ben van wijn of champagne. Ik vind het meestal maar enorm zuur en na een slok of twee heb ik er al genoeg van. Scarlet daarentegen kan een glaasje op zijn tijd wel erg waarderen. Ik vind het voor haar leuk om een mooie fles champagne open te knallen en te toosten op een nieuw jaar. En ach, stiekem hoort het er natuurlijk ook wel bij. Misschien heb ik de juiste gewoon nog niet geprobeerd en bestaat er één die zelfs ik lekker vind. Toch maar een fles Moët & Chandon Brut Impérial kopen?

♥ Scarlet: Jazeker! Ik ben dol op Champagne. Helaas houdt Joyce niet zo van Champagne en is het dus ieder jaar de vraag of ik zo’n hele fles voor mijzelf moet kopen. Champagne rosé vind ik ook erg lekker.

champagne rose

 Wie wens jij als eerst een gelukkig nieuwjaar?

♥ Joyce: Dat moeten wel Scarlet, Sjors en poes zijn! Daarna ga ik mijn moeder en zus bellen en wat vrienden Appen.

♥ Scarlet: Sjors natuurlijk! Nee, grapje. Ik vier oud & nieuw samen met Joyce en zij is dus ook zeker de eerste die ik een gelukkig nieuwjaar zal wensen. Hierna volgen Sjors en poes. Hierna bel ik mijn ouders en broer en daarna volgen er nog wat whatsapp berichten, als ik die niet al iets voor 12 uur heb verstuurd.

Siervuurwerk of knalvuurwerk?

♥ Joyce: Vroeger zou ik zeker knalvuurwerk gezegd hebben, maar tegenwoordig ga ik alleen nog maar voor het siervuurwerk. Hoe dol ik er vroeger ook op was, ik heb er nu niet heel veel meer mee. Vroeger gaf ik er veel geld aan uit, maar nu kopen we hooguit een paar vuurpijlen en 2 of 3 sierpotten. Ik vind het wel erg mooi om te zien wanneer om 00:00 al dat siervuurwerk losbarst.

Scarlet: Ik vind die knallen maar irritant, zeker dagen voor oud en nieuw. Ik snap de lol ook nooit zo van dat knal vuurwerk. Kan iemand me dat uitleggen? Sjors is trouwens ook niet dol op knalvuurwerk, al is hij er tot nu toe gelukkig ook niet erg bang voor. Definitely siervuurwerk dus. Maar om eerlijk te zijn steek ik helemaal geen vuurwerk af. Nou ja, een groot sterretje misschien. Ik vind het een beetje zonde van het geld eigenlijk. Is dat suf?

vuurwerk pijlenWat doe jij op 1 januari?

♥ Joyce: Ik denk dat we gewoon een beetje rustig aan doen en wanneer het weer het toelaat we wat gaan wandelen met Sjors. Ook zullen we waarschijnlijk wel wat gaan “klussen” voor onze blog of YouTube kanaal 🙂 We hebben niet veel vrije dagen samen, dus zodra deze er wel zijn proberen we daar gebruik van te maken door bijvoorbeeld filmpjes op te nemen etc..

♥ Scarlet: Op 1 januari ben ik lekker samen thuis met Joyce. Ik denk dat we een beetje gaan werken aan onze blog en misschien een video opnemen. Ook lijkt het me gezellig om ergens wat te gaan drinken of eten, maar dat zien we nog wel. We hebben nog niet echt plannen dus.

Goede voornemens, ja of nee?

♥ Joyce: Neh, ik weet niet of dat wel werkt. Als je iets wilt veranderen moet je dat gewoon doen en niet pas na een bepaalde datum. Je moet het doen omdat je zelf graag iets wilt veranderen en niet omdat het hoort om goede voornemens te hebben voor het nieuwe jaar.

♥ Scarlet: Ja, ik heb wel goede voornemens. Ik wil samen met Joyce gaan hardlopen, zodat we toch iets aan sport doen. Ik ben benieuwd of zij dit ook als voornemen heeft opgeschreven! Mijn andere voornemens gaan vooral over meer genieten van het leven en meer met de dag leven. Meer hierover vind je in mijn blog van vanmorgen: Niemand weet hoe laat het is.

Fijne Jaarwisseling! ♥