Afgelopen woensdag was ik met Scarlet in Amsterdam. We hadden een afspraak en gingen nog even kort gezellig her en der kijken en foto’s maken. Tijdens onze wandeling door Amsterdam kwamen we ineens de Vegetarische Slager tegen. Ik was direct helemaal enthousiast, want ik vind het zo geweldig dat deze bestaat. Je kan de spullen van de Vegetarische Slager wel in sommige supermarkten kopen, maar ik was nog nooit bij de slager zelf geweest en zeker niet in zo’n grote zoals deze! Kortom: Ik wilde direct naar binnen om te kijken, kopen én eten! In deze blog laat ik je zien wat ik bij de Vegetarische Slager in Amsterdam zag, wat ik heb gekocht en wat ik heb gegeten.

vegetarische slager amsterdam

Direct bij de ingang van de Vegetarische Slager stond een grote koeling met allerlei kant en klare en voorverpakte maaltijden en bijgerechten. Het zag er heel lekker en goed uit en ik wist dus al direct dat ik hier iets van mee naar huis zou nemen.

vegetarische slager amsterdam

Als ik iets doorloop zie ik een grote vitrine vol met lekkere, vegetarische producten. Ik word hier zo enthousiast van! Boven de vitrine hangt een metersgroot krijtbord met de meest uiteenlopende broodjes en gerechten erop. Ja, hier ga ik zeker iets bestellen om te eten als lunch!

vegetarische slager amsterdam

Achter me zie ik dat er een speciaal hoekje is gemaakt om te eten. Eenvoudige tafeltjes, maar door het vintage gevoel wel gewoon gezellig. Op de tafels zijn menukaarten van verschillende te bestellen boterhammen afgedrukt.

vegetarische slager amsterdam

om de tafels heen staan grote houten kasten met allerlei spulletjes waaronder thee en zout. Dat maakt dat deze hoek nog een stukje gezelliger wordt. Ik ben niet zo thuis in al dit soort bijzondere producten, ik koop altijd gewoon ‘normaal’ zout en ‘normale’ olie en thee bij de Appie. Ik weet dus niet zo goed wat ik verder met deze hoek met spullen moet.

vegetarische slager amsterdam

Alvorens ik besluit wat te bestellen kijk ik eerst nog even uitgebreid rond in de winkel. Ik zie deze gevulde padde(n?)stoel met linzen wortelpuree en ben nieuwsgierig naar de smaak ervan.

vegetarische slager amsterdam

In de vitrine staan verschillende schalen waaronder een schaal met vegetarische shoarmavlees en vegetarische gyros. Bovenop de vitrine ligt een uitgebreide kaart waaruit ik ook nog kan kiezen. De pita shoarma en hamburger de luxe spreken me erg aan.

vegetarische slager amsterdam

Ik kijk nog wat verder en vind verschillende soorten salades in kleine zwarte plastic bakjes. Ook dit ziet er goed uit. Wel jammer dat het allemaal niet zo goedkoop is, maar voor een keertje maakt me dat niet zoveel uit.

vegetarische slager amsterdam

In de vriezer zie ik nog een enorme hoeveelheid aan allerlei verschillende soorten ‘vegetarisch vlees’. Hamburgers, schnitzels, gehaktballen, kip en ga zo maar door. Ik zou alles wel mee willen nemen en thuis willen invriezen, ik vind het zo leuk!

vegetarische slager amsterdam

In de hoek van de kassa kan je koffie bestellen en liggen er verschillende koffiebroodjes op en schaal. Ook deze zien er goed uit, maar daarvoor kom ik natuurlijk niet. Ik kom voor vegetarisch vlees, dus misschien zou een ‘ham’-kaas croissant hier een leuke aanvulling op zijn…?

vegetarische slager amsterdam

Maar goed, nu ik drie rondjes door de winkel heb gemaakt, ben ik klaar om iets te bestellen. Ik kies in eerste instantie voor een pita shoarma, maar die blijkt helaas op te zijn. Daarom stap ik over naar een pita gyros. Ook Scarlet is van de partij en bestelt een nog aparter broodje, een broodje Muhammara.

vegetarische slager amsterdam

En dan is het wachten geblazen. De vriendelijk man achter de balie gaat druk bezig met het bereiden van onze broodjes en wij nemen plaats in de hoek met de tafeltjes. Beneden is trouwens een toilet, ook handig en iets wat ik niet had verwacht bij een slager.

vegetarische slager amsterdam

Terwijl ik wacht op onze broodjes besluit ik nog even twee dingen uit te kiezen om mee naar huis te nemen als avondeten. Ik kies voor een vegetarische lasagne en een vegetarische curry met kip.

vegetarische slager amsterdam

Ik schrik wel even als ik moet afrekenen, want ik ben in totaal zo’n 24 euro kwijt. De maaltijden waren 7,95 euro per stuk en de broodjes rond de 5 euro per stuk. Niet goedkoop dus, maar hopelijk wel heel erg lekker!

vegetarische slager amsterdam

Na een kleine tien minuutjes wachten worden onze broodjes gebracht. Wauw, ze zien er echt geweldig goed en lekker uit! Tijd om te proeven.

vegetarische slager amsterdam

Kijk dit is mijn pita met gyros. Het broodje is lekker kruidig en smaakte ook echt een beetje naar vlees. Ik vind het wel lastig om het te vergelijken met echt vlees omdat ik dat al zo lang niet heb gegeten. Wat ik niet lastig vind is bepalen of dit lekker is, want dat is het zeker!

vegetarische slager amsterdam

Dit is Scarlet haar broodje. Zij had twee grove donkere boterhammen met avocado, kip en salade. Ik heb het ook even geproefd en ondanks dat ik niet heel erg dol ben op avocado, vond ik dit heel erg lekker. Ook Scarlet was super enthousiast over haar keuze en zou dit graag nog eens eten.

vegetarische slager amsterdam

Eenmaal thuis aangekomen warmde ik de maaltijden die ik had gekocht op in de oven. Ik vond vooral de curry erg lekker, al ontbrak het wel een beetje aan groente. De lasagne, smaakte ook goed, maar die was iets minder bijzonder.

Ik ga in de toekomst zeker nog een keertje terug naar de vegetarische slager om weer iets anders te proeven en kopen. Ik ben er heel positief over en Scarlet ook! Ben jij weleens bij de vegetarische slager geweest of heb je er weleens iets van gegeten? Bij Jumbo kan je soms ook bepaalde producten kopen, waaronder de overheerlijke vegetarische shoarma.

liefs joyce