Op 10 september 2013 werd je ergens langs de weg in Kroatië geboren, samen met een flink aantal broertjes en zusjes. Je werd gelukkig gevonden door iemand van de Stichting Idemo, die je meenam naar een tijdelijke opvang. Na een paar weekjes ging je samen met je mama en je broertjes en zusjes in een auto naar Nederland. Daar kwam je terecht bij een fijne boerderij ergens in Drenthe. Een paar maanden voordat jij werd geboren, verloren wij onze grootste vriend, ons trouwe maatje, onze hond Bob. Bob was ons alles en we voelden zoveel leegte nadat hij was overleden. Deels vanuit die leegte keek ik uren rond op internet op zoek naar een hond. Eigenlijk op zoek naar Bob…

liefde hond

Via via kwam ik terecht bij jou. Je stond samen met je broertjes en zusjes op de foto. Sjors stond er bij jouw koppie. Ik maakte een afspraak om samen met Joyce te komen kijken. ‘Alleen kijken’ zei ik nog zo duidelijk tegen Joyce. Ruim twee uur reden we om jou te kunnen zien. Daar zat je dan, jij kleine pup, samen met een heleboel andere pups in een ren, buiten bij een boerderij. Ik ging in de ren staan en direct sprongen er ruim 8 pups tegen me op. We hadden erna eigenlijk een verjaardag, maar mijn witte broek stond inmiddels vol met meer dan 16 pootjes. Ik tilde je op, je was een van de rustigste van het stel en je keek me lief aan.

We namen je mee naar binnen. “Als jullie hem willen, zou het wel fijn zijn als jullie hem vandaag direct meenemen”. Slik. En toen zagen we de mama van Sjors. Betty heette ze. Het leek wel of ze de liefde in haar ogen had van onze hond Bob. Ik was op slag verliefd. Deze mama moest perfecte kinderen hebben. We namen Sjors mee in de auto, zonder dat we een riem, mand of wat dan ook hadden. Ik huilde. Ik huilde van blijdschap, enthousiasme, gemis en nog meer. Voor het eerst in mijn leven had ik een pup, een eigen pup. Iets waar ik vroeger zo vaak van gedroomd had.

sjors liefde scarlet hemkes

De eerste weken waren zwaar. Je beet overal in en ik voelde me schuldig. Ik voelde me vreselijk schuldig naar onze vorige hond Bob. Had ik hem vervangen? Zomaar vervangen voor een andere hond? Hij was slechts een paar maanden overleden en we hadden nu al een nieuwe hond! Hoe durfde ik? Had ik hier wel goed aan gedaan? Langzaam lukte het me om dit te accepteren. Ik stelde me open voor Sjors en ging steeds meer zien hoe hij was. Ik leerde hem langzaam kennen.

Vandaag is het 10 september 2014 en ben jij, Sjors 1 jaar oud. We hebben veel met je meegemaakt, leuke dingen & nare dingen. We hebben meerdere cursussen met je gedaan waar je keer op keer met lof voor slaagde. We hebben liefde gegeven en nog veel meer liefde van je teruggekregen. Happy Birthday Sjors, we zijn dol op je ♥