Gisteravond keken we in Nederland, zoals ieder televisieseizoen, massaal naar het televisieprogramma Boer Zoekt Vrouw. Ook wij waren benieuwd naar deze eerste aflevering waarin alle boeren werden voorgesteld. Niet omdat we trouwe volgers van dit programma zijn, maar omdat we hadden vernomen dat er dit jaar een vrouw aan het programma meedeed die op zoek was naar… een Vrouw! ‘Boerin Zoekt Vrouw’ dus eigenlijk. Haar naam is Bertie en ze is…. leuuheuuk! We waren direct enthousiast toen we het gedeelte van de aflevering zagen waarin zij door Yvonne werd voorgesteld.

Bertie is al 17 jaar boer, zelf 40 jaar oud en maar liefst 1,87 meter lang! Ze heeft twee kinderen en haar favoriete drankje is Roosvicee, hoe hip. Ze is dol op gênante televisie, dus we zijn benieuwd wat we nog met haar mee gaan maken… Ze heeft een hekel aan het huishouden en aan de administratie en is dol op ploegen en zaaien. Haar huis in Zeeland oogt heel romantisch, zo ook de oude kever die bij het huis staat. In haar schuur staan daarentegen ook twee stoere buggy’s. Haar toekomstige partner hoeft echt niet dol op techniek en sleutelen te zijn, aan haar auto’s klussen doet ze namelijk zelf wel. Als ze maar houdt van meerijden in de auto. Haar varkens heten trouwens Gucci en Prada.

Zelf op iemand afstappen vindt ze lastig. Ze voelt niet goed aan of iemand haar leuk vindt. Bertie is geen ‘braaf meisje’. Haar toekomstige partner mag dus wel een beetje houden van gekke dingen doen. Bertie heeft zin om weer verliefd te worden! Nog meer over haar lezen of nog meer foto’s van haar huis en dieren zien? Kijk op de website van Boer Zoekt Vrouw.

boer zoekt vrouw

Vrouwen waarvan het hart sneller gaat kloppen bij Bertie, hebben nu  twee weken de tijd om een brief aan haar te schrijven. Hoe het Bertie vergaat op haar liefdespad is vanaf zondag 4 januari 2015 (dan pas?!) te zien in het vervolg van Boer zoekt Vrouw bij de KRO op Ned 1.

“Een lesbische boer. Daar mag geen boerin”

Heb jij Boer Zoekt Vrouw gisteren gezien?

Bron: KRO
Fotograaf: Hans-Peter van Velthoven