Sporten is lekker en leuk, maar loshangend haar en sporten gaan niet samen, dat is een feit. Ik houd er zelf erg van om mijn haar vaak gewoon los te laten, maar tijdens het sporten is dit echt een No Go. Al die rondvliegende haren voor je gezicht en in je mond. Het sport niet fijn, maar ziet er ook niet uit. Tijdens het sporten wil je er ook een beetje leuk uitzien en daarom heb ik voor deze blog een aantal leuke kapsels voor je uitgezocht die je kunt dragen tijdens het sporten. Kapsels die makkelijk en handig zijn, maar er ook voor zorgen dat je er zelfs tijdens het sporten leuk uitziet.

Ikzelf heb best dik en pluizig haar. Dit maakt dat niet alle kapsels even stevig en mooi zitten. Op de foto’s die ik gemaakt heb van de verschillende kapsels, zal je dus wat pluishaar tegenkomen.

♥ Hoge ingevlochten staart

Natuurlijk zou je eenvoudig een hoge staart in kunnen doen tijdens het sporten, maar je kunt het ook nét iets leuker maken door de staart vanachter en onder in te vlechten. Dat is, als je even op je kop gaat hangen, best simpel om te doen. Je kunt het dan dus invlechten naar een staart, maar je kunt de staart eventueel ook nog vlechten. Ik heb gekozen voor dit laatste op onderstaande foto’s. Het hoeft niet perfect glad strak naar achteren te zitten. Een beetje messy mag best.

5 leuke sportkapsels

♥ Visgraatvlecht

Als tweede kun je kiezen voor een vlecht, maar opnieuw kan je het ook net wat leuker maken door een variatie op de gewone vlecht te kiezen: Ik koos voor de visgraatvlecht. Ik vind hem zelf wat origineler en mooier dan een normale vlecht, maar oké, wel net wat ingewikkelder. Met een beetje handigheid en wat oefening heb je ‘m zo in de vingers. Ik heb lang haar, maar ben helemaal niet goed in het vlechten van mijn eigen haar, dus laat ik het Scarlet meestal doen.

Scarlet: “Om een mooie visgraatvlecht te maken heb je als eerste wat geduld nodig en als tweede 2 plukken haar. De twee plukken houd je vast in je handen en omstebeurt til je een buitenste gedeelte van de grotere pluk naar links en rechts. Kijk even op YouTube naar deze video, dan heb je het zo onder de knie.”

leuke sportkapsels visgraadvlecht

♥ Gevlochten knot

Wil je het liever helemaal vast en strak, dan is een knot de oplossing. Je kan een knot maken van je eigen haar, maar eventueel ook met een haardonut, al weet ik niet of dit nou echt zo lekker zit tijdens het sporten. Met wat minder haar heb je dan wel net een wat vollere bun. Zorg wel dat je het goed vastzet, zodat de knot niet losraakt tijdens het rennen en springen. Gebruik meerdere elastiekjes en wat schuifjes voor losse plukjes. Ik heb voor een gevlochten knot gekozen zonder haardonut. Ik heb hiervoor eerst een hoge staart gemaakt, deze gevlochten en vervolgens van deze vlecht weer een knot gemaakt. Eenvoudig, maar lekker stevig.

leuke sportkapsels knot

♥ Schuin ingevlochten zijvlecht

Ook kan je ervoor kiezen om je haar naar 1 kant te doen. Dan staat erg vrouwelijk en nét even weer iets anders. Ik koos ervoor om een scheef ingevlochten zijvlecht te doen. Hierbij begin je rechtsboven met invlecht en vlecht je schuin naar beneden totdat je aan de zijkant uitkomt. Van het laatste gedeelte heb ik een gewone vlecht gemaakt. Ik vind de achterkant er best moot uitzien eigenlijk.

leuke sportkapsels zijvlecht

♥ Pantybandje

Tenslotte kan het tijdens het sporten prettig zijn om met een eenvoudig bandje de plukjes voor je gezicht weg te houden. Ik had nog een oude panty en heb hier een reepje van af geknipt. Heel eenvoudig, maar het zit perfect en past goed. Ik heb mijn haar hiervoor in een wat hogere staart en heb na het vast doen van de staart mijn haar wat teruggetrokken zodat het wat losser zit. Hierna heb ik het pantybandje in mijn haar gedaan. Heel eenvoudig, maar het is handig én het staat leuk.

leuke sportkapsels

Dit waren mijn 5 handige en leuke sportkapsels. Misschien weet jij er nog wel meer? Ik ben benieuwd hoe jij jouw haar het liefst draagt tijdens het sporten! Laat het gerust even weten in de reacties. Bedankt voor het lezen van deze blog en fijne zondag ♥