Al tijden neem ik mezelf voor om weer eens te beginnen met sporten. Heel af en toe tennis ik met Scarlet, maar dat schiet er de laatste tijd helaas regelmatig bij in. ‘Te druk, te moe, te weinig tijd, te… veel redenen om het niet te doen’. Ik ben best een sportief type, maar consequent volhouden is dus weer een heel ander verhaal. Ik heb meerdere sportschool abonnementen gehad, maar vaak betaalde ik na twee maand de rest van het lidmaatschapsjaar voor piet snot. Ik was te druk, te moe of had gewoon geen zin en motivatie, je kent het vast wel. In deze blog deel ik graag met jullie mijn goede sport voornemens. Hopelijk geeft me dat een duwtje in de rug & misschien vind je het wel leuk om met me mee te doen?

Hardlopen is al een poos een trend, maar stiekem ook gewoon best leuk en lekker om te doen. Je hoeft er niet voor naar de sportschool en met een beetje goed weer is het heerlijk om door je omgeving te hobbelen. Vorig jaar heb ik met Scarlet meegedaan aanย  The Color Run. Vijf kilometer hardlopen, mijn hemel, wat een end. We hadden hiervoor wel getraind, want echt 5 km hardlopen hadden we nog nooit gedaan. We gebruikten de app Runkeeper, waarmee je langzaam je tempo en conditie kan opbouwen. Nou, mijn tempo en conditie liggen op niveau slak. Ik kan nog niet echt HARDlopen en heb vaak last van “steken in mijn zij”. The Color Run is me vorig jaar redelijk goed afgegaan (erg leuk overigens om mee te maken), maar helaas is het “ik ben moe, druk en heb geen zin” er daarna weer redelijk snel ingeslopen. Je kan je dus voorstellen dat nu, een jaar later, de straat uitrennen al een hele overwinning is.

Sporten nike joyce
Daar moet verandering in komen! Ik wil heel graag weer wat meer gaan sporten en dit ‘for once’ ook eens volhouden. Niet om af te vallen, want dat is niet nodig, maar om me lekker te voelen. Ik geef toe, ook ik zie op Instagram de hippe en strakke foto’s van sportgoeroes als Kayla Itsines voorbij komen en denk dan: Oh my, ik wil ook zo’n afgetraind lichaam! Toch is dat niet mijn voornaamste motivatie. Ik merk na het hardlopen en tennissen dat ik me veel lekkerder en positiever over mezelf voel en dat is dus ook echt de reden om weer te beginnen met sporten. En mocht ik hierdoor toevallig ook zomaar een extra sexy en strak lijf krijgen, dan vind ik dat niet zo erg ๐Ÿ˜‰

Mijn eerste stap naar sporten: Hardloopschoenen kopen! Dit was niet helemaal volgens afspraak, want Scarlet zegt altijd dat je eerst een doel moet stellen waar je dan naartoe kan werken. Maar….., er een beetje fashionable uitzien geeft ook best wat motivatie. Die oude vertrapte schoenen van de Scapino konden echt niet meer. Nu heb ik een paar toffe Nike hardloopschoenen, althans dat dacht ik, gekocht. Toen ik de schoenen bij V&D probeerde stonden deze ook echt bij de hardloopschoenen, maar toen ik het type later online opzocht bleek het te gaan om de Nike Wild Trail WANDELSCHOEN:

‘De Nike Wild Trail is een wandelschoen voor vrouwen. De schoen is gemaakt van meshmateriaal waardoor de schoen goed kan ademen. De zool biedt een goede grip op verschillende ondergronden. Door de vetersluiting kan je de schoen goed’ passend maken. Een goede schoen om te dragen tijdens wandeltochten. ‘

start joyce

Goed, dit is echt weer iets voor mij. Supertrots was ik op mijn zogenaamde hardlopenschoenen, blijken het ineens wandelschoenen te zijn. Gelukkig kan ik nog niet zo ‘hard’ lopen, wat maakt dat ik deze schoenen voor de komende weken prima vind. Nu heb ik direct een extra motivatie om vol te houden: ECHTE hardloopschoenen kopen!

Maar hoe ga ik het nu aanpakken? Ik zag laatst een handig idee in een video van de website Beautygloss waarin een simpel sportdagboek werd getoond met de dagen waarop je moet (mag!) gaan hardlopen. Waarom ben ik daar zelf niet op gekomen? Het geeft me misschien net dat extra duwtje in mijn nog niet rennende rug. Ik heb nu dus een maandschema gemaakt in een leuk boekje wat ik gratis bij de Flow kreeg. Hieruit kan ik iedere vier weken het blaadje met mijn bereikte doelen scheuren en trots ophangen. De schoenen zijn er, het schema is gemaakt, nu nog rennen!

sporten en schema
Hierboven zie je mijn sportdagboek. YEAH! Mijn eerste drie vakjes mag ik afvinken, want ik heb al drie keer ‘gewandeld’. Ik zal de komende tijd iedere week een update plaatsen van mijn sportieve vorderingen; hoe vaak het rennen me is gelukt en hoe ver/lang ik heb kunnen rennen. Als ik alle vakjes heb afgevinkt mag ik van mezelf een leuke sport outfit kopen, of nou ja, in ieder echte hardloopschoenen en misschien een mooi sportbroekje. Hierna zal ik dan weer een nieuw schema maken. Mocht je het leuk vinden om met me mee te doen, let me know! Wellicht kunnen we elkaar virtueel steunen en aanmoedigen!

Ik ben benieuwd hoe vaak en of jullie sporten โ™ฅ