Heb je peuterkamer inspiratie nodig? Dan is deze blog misschien leuk om even te bekijken. In dit artikel delen we de peuterkamer van ons zoontje Hunter met je. Niet om deze exact na te maken, maar om er wat inspiratie uit op te doen. En omdat we er gewoon razend trots op zijn. We kregen via Instagram en YouTube regelmatig vragen over het hoe en waar van bepaalde items uit zijn kamertje, daarom in dit artikel ook direct een overzicht. Tenslotte: probeer echt te kijken wat bij jouw kindje past, dan is de peuterkamer altijd geslaagd.

Toen we in ons tijdelijke huisje in Baarn woonden, genoot ons zoontje echt van het bos en de dieren. We wisten dus zeker dat we dit wilden laten terugkomen in zijn nieuwe kamer. Online zochten we naar de mooiste bos behangetjes en uiteindelijk vonden we deze bij Photowall Sweden. Een lief, maar realistisch ogend behang.

De vloer in Hunters kamertje is laminaat van Laminaat en Parket in een Hongaarse punt, want ook zorgt voor een natuurlijke uitstraling, maar wel lekker bestendig is tegen de krassen van zijn tientallen autootjes en treintjes.

Peuterkamer inspiratie

We wilden de rest van de kamer niet te druk maken omdat het behang al voldoende aandacht vraagt. We kozen ervoor om 1,5 muur voor de helft te schilderen (op 1,70 meter) . Dit deden we met de kleur Whispering Woods van LAB Paint. Hele fijne verf in de meest uiteenlopende natuurlijke tinten. Deze winkel zit ook in Bussum.

Peuterkamer inspiratie

Zijn kledingkastje namen we mee uit zijn vorige kamer, idem voor de toffe vintage stoel (gekocht bij Vintage Revival). Het ledikantje dat hij had, was hij inmiddels ontgroeit en hij klom eruit… het kleed paste niet meer bij de stijl van zijn nieuwe behang. Kortom: tijd voor een peuterbedje en een mooi nieuw vloerkleedje. We kozen voor een peuterbed en niet direct een groot bed omdat…. uhm.. ja, omdat we dat gewoon schattig vonden. Misschien had hij de overgang van ledikant naar groot bed prima aangekund, maar wij als mama’s niet.

Toen we in Baarn woonden kwamen we terecht bij een geweldige kinderwinkel in Bussum: Petite Amélie. Hier vonden we het ideale peuterbedje voor Hunters kamertje. Eenvoudig, met een mooie hout tint en met een lief, veilig hekje. Daar spotten we ook een heel zacht vloerkleedje met een simpel patroon: 1 peer. Dat vond ik nou echt leuk en passend bij zijn bos behang.

Peuterkamer inspiratie

Bij het bedje bestelden we een stevig, kwalitatief matras en een heel lief dekbedovertrek. Er waren bij Petite Amelie echt nog veel meer geweldig leuke spulletjes. Het is absoluut een aanrader om eens een kijkje te nemen in de winkel in Bussum (of online).

Peuterbed
Peuterkamer inspiratie

Als lamp wilde ik iets aparts. Dat lukte door flink te speuren via Etsy. Daar vond ik een lamp in de vorm van een dennenappel/lotusbloem. Helemaal met de hand gemaakt van hout. De lamp kostte ongeveer 75 euro, maar ik moest helaas bij aankomst in Nederland (hij komt uit Rusland) ook nog 35 euro invoerkosten betalen. Mocht je deze dus ook willen bestellen, be prepared. Hij is wel echt van een prachtige kwaliteit.

lamp hout etsy

Tenslotte kocht ik online een speelgoed opslag kastje bij Sklum. Deze is qua kwaliteit niet zo geweldig, een beetje eenvoudig. Daarom ga ik hem binnenkort nog schilderen. Ook willen we een treintafel maken zodat deze niet meer los op de grond staat. Dat is met poes en hond niet handig.

Peuterkamer inspiratie
Peuterbed

De komende maanden zullen we vast nog meer kleine veranderingen en vernieuwingen aanbrengen in de kamer van Hunter. Wil je hiervan op de hoogte blijven? Neem dan een kijkje op ons Instagram account en ons YouTube kanaal.

Wat vind jij van de peuterkamer van ons zoontje?