Als er iemand altijd heeft gestreden voor eerlijkheid en rechtvaardigheid, dan ben ik dat wel. Ik heb een hekel aan liegen en kan het gewoonweg ook niet. Joyce hoeft me maar iets te vragen waarop ik liever geen eerlijk antwoord geef… of er komt al een lach op mijn gezicht. Zij weet dan exact bij die lach dat er iets is wat ik liever niet vertel. Als het me dan tóch lukt om ergens over te liegen, ….dan houd ik dit veelal niet langer vol dan 5 minuten. Ik kan gewoon niet liegen. Het voelt niet goed. Dat geldt ook een beetje voor geheimen. Liefst deel ik alles zo snel mogelijk met Joyce. Ik moet ook echt mijn best doen om een verrassing niet vooraf te verklappen.

Naast leuke geheimen, zijn er natuurlijk ook wel dingen die je liever geheimhoudt, omdat ze gewoon niet zo charmant zijn…. Daar praat je dan gewoon niet over of die verdoezel je wat. Iets met schaamte en ‘zo hoort het niet’. Ik denk dat iedereen wel wat geheimen heeft. Kleine en grotere. Het is helemaal niet altijd erg om geheimen te hebben. Je hoeft niet alles te delen. Zolang je maar eerlijk blijft en de mensen om je heen niet kwetst of pijn doet ermee óf jezelf ermee tekortdoet. In dit artikel deel ik een aantal van deze geheimen. De meesten weten jullie nog niet van me…. Denk ik.

1. Hondenpoep

Wat is het toch asociaal en vies als mensen de poep van hun hond niet opruimen! Deze week nog ging ik ergens in het gras zitten, toen ik er na een half uur achter kwam dat ik naast een hele dikke drol zat. Zo’n kleine moeite om die troep op te ruimen… toch? Ja, helemaal mee eens… en toch maak ook ik me er weleens schuldig aan dat ik de poepmannen van Sjors niet opruim. Ik loop dan met Hunter in de wagen, een felle zon of zeurende regen, een telefoon die afgaat en een trekkende hond die net een natte drol heeft gedaan… ‘kijkt er iemand? Ligt de drol op een onopvallend plekje waar toch niemand loopt?’ Oké… snel doorlopen dan maar!

Vandaag deel ik 8 van mijn geheimenRompers en schoenen via BestSecret

2. Merkkleding

Ik houd van de natuur, ga graag naar kringloopwinkels om schatten te zoeken en vind dure merken maar onzin. Nou ja… Eerlijk? Stiekem vind ik het wel heel leuk om mooie merkkleding voor Hunter te bestellen. Alleen niet voor de volle mep. Als ik wat luxere kleding voor Hunter bestel doe ik dit altijd via BestSecret. Hier kan ik namelijk de meest mooie kinderkleding (en soms ook kleding voor mijzelf of accessoires voor ons huis) kopen met kortingen tot 80 procent. Dat is zo leuk! Dan draagt Hunter ineens een prachtige romper van Petit Bateau, schoentjes van Ecco en sokjes van Mala. In dit artikel vind je de items die ik recent heb besteld via BestSecret. Via onze geheime pagina kan je exclusief en gratis toegang krijgen tot deze members only webshop. Neem echt even een kijkje, want het is er heerlijk rondneuzen.

3. Kleding weggegooid

De afgelopen weken heb ik regelmatig de was van mijn moeder gedaan. De meeste van haar kleding vind ik haar leuk staan,… maar er is 1 shirt… WHY?! Ik snap gewoon niet hoe ze dat ooit heeft kunnen kopen. Het is zo’n raar ding. Nu wilde het toeval dat exact dat shirt niet meer schoon uit mijn wasmachine kwam. ‘Zal ik het nog een keer wassen?’ Nee, dat gaat nooooit meer schoon worden, hield ik mijzelf direct voor. Zonder verder na te denken liep ik naar beneden en liet het shirt in de prullenbak verdwijnen. Wat een nare dochter… nou dat valt wel mee. Geloof me, ik heb haar echt een dienst bewezen door dat shirt weg te doen…;) bovendien heb ik al twee mooie andere tops ter vervanging voor haar gezien.

Vandaag deel ik 8 van mijn geheimen

Witte top van Malvin | Zwarte top ook via BestSecret

4. Oudere vrouwen en een open relatie

Joyce is twee jaar jonger dan ik,… maar stiekem val ik op oudere vrouwen. Net zoals dat Joyce stiekem op vrouwen met bruin haar valt. Ik kan oudere vrouwen van boven de 50 echt heel aantrekkelijk vinden. Grijs haar? No problem. Ik mag dat doorleefde wel, die wijsheid en levenservaring. Joyce weet inmiddels vaak ook direct waar ik weleens naar zou kunnen kijken als we ergens door de stad lopen. Dat geldt andersom ook. Zij kijkt altijd naar een soort zelfde type vrouw. Zouden we elkaar de ruimte willen geven om af en toe even onze hormonen te volgen? Daar hebben we het weleens over gehad, maar we denken toch dat dit niet echt bij ons past.

Wel heeft Joyce gezegd dat als ik ooit een keer ‘iets zou willen experimenteren’ we daar best over kunnen praten. Simpelweg omdat ik voor Joyce nooit de mogelijkheid heb gehad om met andere vrouwen samen te zijn. Of dit in de praktijk ook echt ooit zo zal lopen… geen idee.

Vandaag deel ik 8 van mijn geheimen

Schoentjes van Ecco en Bisgaard die we online hier bestelden.

5. Wegen

Voordat Hunter werd geboren had ik de weegschaal weer afgezworen. Ik had mezelf zo ver gekregen om maximaal eens per week te wegen. Een paar weken na de geboorte van Hunter ging het helaas minder goed met me. Ik kreeg last van depressiviteit en de eetstoornis was weer meer aanwezig. Gelukkig is het me, met goede hulp en antidepressiva, gelukt om me hier weer uit te vechten,… maar het dagelijks wegen is nog wel een dingetje dat ik opnieuw moet afbouwen. Het voelt veilig, maar ik weet uit ervaring én professie dat het juist negatief en dus averechts werkt.

Vandaag deel ik 8 van mijn geheimen

Samen eten bij het gezellige Soia in Utrecht. De romper bestelden we via BestSecret.

6. Weinig vriendinnen

Een super sociaal leven met verschillende vrienden die je wekelijks ziet, drankjes mee doet en naar festivals gaat. Het klinkt geweldig. Hip. Leuk voor perfecte plaatjes op Instagram. Maar hoeveel mensen hebben werkelijk zo’n leven? Ik niet. Ik ben niet goed met sociale contacten. Ik zou er graag beter in willen zijn, maar hiermee oefenen is een hele opgave. Simpelweg omdat ik bij iedere afspraak in mijn broek pis van angst. Super vervelend. Ik zou graag meer diepgaande contacten hebben, maar dat komt er hierdoor niet van. Ik heb 1 goede vriendin die ik weleens in real life zie en verder wat losse contacten die ik vooral online spreek. Het voelt sukkelig om weinig vriendinnen te hebben, falend ofzo.

7. plantaardig eten

Ik eet zoveel mogelijk plantaardig, omdat ik het eten en gebruik van dieren niet nodig vind voor een gezond en goed leven. Ik vind het onnodig dierenleed… en toch maak ik me hier de laatste tijd vaker schuldig aan dan ik zou willen. Ik zondig de laatste paar weken weleens met ‘echte kaas’ en vla… dat voelt niet goed, maar ik steek dan een soort van mijn kop in het zand, gewoonweg omdat ik het dan even te lekker vind om niet te eten. Een slechte smoes.

8. Nieuwbouw

Ik vind het supertof dat het ons is gelukt om samen een nieuw huis te kopen. Het is een mooi groot huis met een rieten kap… maar het is nieuwbouw. Stom genoeg schaam ik me hier soms een beetje voor. Misschien door hoe de maatschappij alles (hip, niet hip etc) in hokjes indeelt en ik mezelf hierin mee laat slepen… geen idee.

Vandaag deel ik 8 van mijn geheimen

Het kussen en de spiegel ontdekte ik hier.

Ik zou namelijk het liefst een jaren 30 woning hebben gekocht, simpelweg omdat dit meer bij me past. Helaas konden we die met onze woonwensen niet vinden in de gewenste locaties, waardoor we uiteindelijk hebben besloten voor iets anders te gaan.

In samenwerking met: BestSecret