Vroeger douchte ik iedere avond voordat ik naar bed ging. Dat voelde fijn. Na een hele dag buiten te zijn geweest even lekker alles schoon spoelen. Tegenwoordig douche ik iedere ochtend. Ik heb nu in de avond vaak geen puf meer om te douchen en in de ochtend zorgt een douche ervoor dat ik lekker wakker word en me direct wat actiever voel. Soms sla ik weleens een dagje over. Dan heb ik het zo druk, dat ik gewoon niet aan douchen toekom. Joyce vindt dat maar vies. Ik vind het eigenlijk wel meevallen. Vroeger was het zelfs vrij normaal dat je maar een paar keer per week douchte. Het was echt een luxe. Ook de snelheid van douchen verschilt flink tussen Joyce en mij. Meestal ben ik binnen 5 minuten klaar. Joyce daarentegen kan wel 20 minuten onder de douche staan. In deze blog delen we onze douche routine. Uiteraard zijn we ook heel benieuwd naar die van jou. Hoe vaak douche jij? En hoe lang douche jij? 

Scarlet’s doucheritueel

Hoe vaak: Bijna iedere dag
Wanneer: ‘s ochtends rond 8:00 uur
Hoe lang: gemiddeld 5 minuten
Haar wassen: 1 keer per week

Zoals ik in de inleiding al schreef zou ik soms best wat langer mogen douchen. Gewoon om meer bewust met mijn lijf en een stukje ontspanning bezig te zijn. Ik ben echter vrij praktisch ingesteld, wat inhoud: schoon is schoon. Klaar. Ik douche meestal rond 8:00 uur. Dan gooi ik mijn pyjama over de badrand, waar het altijd binnen no-time een bende wordt met kleding van de avond(en) ervoor die er niet hoort te liggen. Ik zet snel de douche aan en terwijl die warm wordt ga ik even snel naar het toilet. Meestal hoor ik nét voordat ik onder de douche wil stappen Poes heel hard mauwen voor de voordeur. Afhankelijk van mijn bui laat ik haar dan even snel naar buiten. Vervolgens stap ik onder de douche en geniet ik even een minuutje van het warme water op mijn rug. Even ontspannen.

Al snel vliegen dan echter de gedachten over wat ik allemaal moet en kan doen die dag door mijn hoofd, wat maakt dat ik vervolgens al snel grijp naar een douchegel uit onze stash. Op dit moment gebruik ik graag Palmolive Purifying Clay Body Wash met klei en aloë vera-extract. De body wash bevat kleine stukjes waardoor deze een zacht peelende werking heeft. Dit geeft mijn huid  én stemming direct een boost. De geur van de aloë vera is subtiel en lekker natuurlijk. Ik houd niet zo van douche producten die extreem zoet ruiken of een hele sterke geur hebben. Doe mij maar iets natuurlijks. Ik ruik liever naar een dennenboom dan naar een parfum fles.

Hoe vaak en hoe lang douche jij?

Mijn oksels krijgen altijd een dubbele beurt, omdat ik de gave heb om bij alles wat een beetje spanning geeft daar een zwembad vol te laten lopen. En dan spoel ik me af… laat ik nog een paar keer water onder de douchekop in mijn mond en over mijn gezicht sproeien… en dan ben ik alweer klaar. Eenmaal uit de douche droog ik me snel af en doe ik crème op mijn gezicht. Hierna doe ik mijn lenzen in. Om te zorgen dat ik die niet in mijn ogen doe met vette crème handen, was ik mijn handen even met de Palmolive Refreshing Clay Handwash. Deze bevat ook klei en lekker geurende eucalyptusolie. Hierna floep ik mijn lenzen in en kleed ik me aan. Eenmaal aangekleed doe ik mijn make-up en als ik het niet vergeet (ja écht) even mijn haar opnieuw in een knotje.

Eens in de week was ik mijn haar. Eerder deed ik dat veel vaker, maar doordat ik het dagelijks in een knotje draag kon ik het een beetje afbouwen. Nu hoeft het pas na een week. Dan is het wel echt vet. Soms doe ik op de laatste dag een klein beetje droogshampoo in, dat is soms ook een wereld van verschil.

Hoe vaak en hoe lang douche jij?

Joyce haar doucheritueel

Hoe vaak: Iedere dag
Wanneer: ‘s ochtends rond 8:30 uur
Hoe lang: gemiddeld 15 minuten
Haar wassen: 3 keer per week

Ik houd van douchen en zou zo een halve dag onder de douche kunnen staan. Een dag niet douchen voelt voor mij echt niet fris. Ik voel me dan gewoon vies. Ik doe er ook altijd langer over dan ik zelf inschat. Zeker als ik ook mijn haar was kan ik wel meer dan 20 minuten bezig zijn. Als ik ga douchen ben ik als ik de douche aanzet vaak nog even iets aan het pakken: een BH, string of ik pak tandpasta die ik dan buiten de douche al in mijn mond doe. Zo start ik het douchen met een tandenpoetsbeurt. Tegelijkertijd chill ik dan even onder het warme water. De tijd gaat dan zo snel! Hierna scheer ik meestal even mijn benen en de rest. Als dit allemaal gereed is, reinig ik mijn gezicht. Hiervoor gebruik ik verschillende producten die favoriet zijn. Als dat allemaal gedaan is, is het tijd voor de grote beurt 😉 Ik gebruik op dit moment graag een douchepuff en de  Palmolive Refreshing Clay bodywash. De structuur van de klei die deze bevat smeert fijn en de geur eucalyptusolie vind ik erg fijn in de ochtend.

Hoe vaak en hoe lang douche jij?

Eenmaal schoon en fris, natural ruikend zet ik dan met enige tegenzin de douche uit om me vervolgens in de douche cabine af te drogen. Ik vind het daarbuiten altijd zo koud en probeer dat moment dan ook graag zo lang mogelijk uit te stellen. Hierna trek ik mijn string, bh en spijkerbroek aan en dan is het tijd voor wat crème en make-up. Ik houd van zo natuurlijk mogelijk, dus veel meer dan wat mascara en wenkbrauwpotlood zal je mij niet snel zien dragen. Hierna was ik mijn handen graag even met Palmolive Purifying Clay Handwash die een beetje een peeling geeft. Wel fijn en hij droogt mijn handen niet uit. Hierna is het tijd voor mijn haar. Meestal doe ik even snel wat producten erin om het minder pluizig te maken en/of ik gebruik de stijltang. Ik draag mijn haar eigenlijk altijd los, behalve op mijn werk. Ongeveer drie keer per week was ik mijn haar. Dat is ook echt wel nodig, want dan is het vet en krijg ik last van een jeukende hoofdhuid. Goed…. 45 minuten later ben ik klaar om naar mijn werk te gaan.

Hoe vaak en hoe lang douche jij?
En hoe vaak was je je haar?


I.s.m. Palmolive Clay