Ben je op zoek naar behang voor de babykamer of kinderkamer? Dan delen wij in deze blog graag onze ervaring met het behangen van de babykamer. Zoals je misschien hebt gezien in diverse weekvlogs zijn we de laatste maanden druk bezig met het inrichten en mooi maken van onze babykamer. We gaven twee muren een ander kleurtje en besloten dat we op één muur graag mooi behang wilden. Maar waar vind je nou mooi en origineel behang voor de babykamer en hoe zorg je ervoor dat het uiteindelijk ook netjes op de muur belandt? Joyce en ik gingen online op zoek naar tof behang voor de babykamer…

Wauw! Er is pittig veel behang voor de babykamer en kinderkamer te krijgen. Als je een aantal uurtjes zoekt kom je echter al wel snel bij hetzelfde type behang uit op verschillende websites. Heel leuk en tof behang! Webshop aanraders voor behang voor de babykamer zijn o.a. Grasonderjevoeten, Pimpelmees, Lou Le Chien, Roomblush, Studio Ditte, Estahome en Saartje Prum.  Je begrijpt, ik wilde weer eens nét even wat anders… Daarom nam ik ook een kijkje via Etsy, een van mijn favoriete websites om originele items te scoren. Hier vind je ook het meest prachtige behang.

Toch besloten we uiteindelijk om het niet via Etsy te bestellen. Dit kwam omdat we aangepaste maten nodig hadden voor de muur in de babykamer en we het te riskant vonden om hierover te communiceren met iemand die niet in Nederland gevestigd was, maar helemaal in Amerika of Australië.

Behang voor de babykamer of kinderkamer eijffinger

Behang voor de babykamer vinden

Na 1000 keer doorklikken in Instagram kwamen we uiteindelijk terecht bij het behang van Eijffinger. We wilden geen patroonbehang met een patroon dat zich herhaalt, maar behang met één grote afbeelding. Al snel kwamen we erachter dat je online niets via de site kon bestellen, maar dat je daarvoor bij een verkoper van het merk moest zijn. Hiervoor gingen we naar een woonwinkel in Nieuwegein. Hier hadden ze wel 20 boeken met verschillende soorten babybehang. Zo veel! Drie boeken waren van het merk Eijffinger. We waren direct onder de indruk van de kwaliteit. Het behang was zo mooi en de print lag er als het ware echt met een soort reliëf bovenop. Maar goed, dat mag ook wel als je naar de prijzen van dit behang kijkt. Die zijn best pittig.

Behang voor de babykamer kiezen

Sommige boeken waren erg ingedeeld op jongen/meisje: van extreem zoet roze met gouden stippen en strikjes tot aan blauwe vlakken met voetballen en auto’s. Wij wilden graag behang dat iets neutraler was en kozen uiteindelijk voor Farm Life behang. Gewoon omdat het bij ons past. Een geit, een ezel, een varken in de modder, een eend op het hoofd van de ezel en eromheen een zooitje knotwilgjes. Een beetje zoals ons leven is. Het behang was niet te druk, licht van kleur en niet te kinderachtig of volwassen waardoor het ook best een tijdje op de muur kan blijven zitten. Tijd om het te bestellen!

Behang voor de babykamer of kinderkamer eijffinger

Behang voor de babykamer bestellen

Als het gaat om behang waarop één grote afbeelding te zien is, dan is het natuurlijk belangrijk dat het behang ook op de muur past. Anders heb je straks prachtig behang met een ezel, maar past die er niet op. Gelukkig kan je dit soort behang op maat laten maken. Dit kost dan wel c.a. 40 euro extra, maar dan weet je tenminste zeker dat je geen dieren buiten hoeft laten te staan. Belangrijk is dat je het behang een centimeter of 15 groter besteld voor het geval de wanden wat scheef lopen en je her en der wat behang wegsnijdt en verliest.

Behang voor de babykamer of kinderkamer eijffinger

Behang voor de babykamer voorbereiden

Nadat we het behang hadden besteld kregen we nog een PDF van hoe het er uiteindelijk uit zou gaan zien. Dat kwam nagenoeg overeen met het gewone ontwerp alleen waren de formaten dus net iets anders. Twee weekjes later konden we het behang afhalen in de woonwinkel. Zoals ik al schreef ging het wel om redelijk prijzig behang. We waren dan ook een kleine 400 euro in totaal kwijt. Toch vinden we dat dit het zeker wel waard is. We waren zo enthousiast dat we het behang het liefst datzelfde weekend nog hadden opgehangen. Gelukkig vertelde de verkoper van de winkel ons dat we dat met 30 graden buiten beter konden laten. Het plaksel zou dan te snel drogen en het behang zou kunnen krimpen.

Behang voor de babykamer of kinderkamer eijffinger

Behangen in de babykamer

Toen de temperaturen eenmaal waren gedaald konden we aan de slag. Eerst de muur netjes maken door de stopcontacten van de muur af te halen (eerst even de stroom eraf!) en de oneffenheden wegwerken met een potje plamuur. Het behang was voorzien van nummers zodat je wist wat de juiste volgorde was. Het behang was niet voorgesneden, maar had wel een duidelijk aangegeven snijlijn. Het beste kan je eerst alle delen snijden zodat je het behang in zijn geheel in de kamer voor de muur kunt leggen. Zo weet je direct of alles klopt en waar je het teveel aan behang wilt positioneren. Wij vergaten dit te doen, waardoor de kont van de ezel niet helemaal op de muur paste. Gelukkig konden we dit creatief oplossen door de rest van de kont uit te knippen en het hoekje om te laten gaan.

Behang voor de babykamer of kinderkamer

Goed. Ik lijmde de muur per baan in en Joyce plakte de banen er strak op. Het is best een precisie klusje om te zorgen dat de banen exact bij elkaar aansluiten. Zorg ervoor dat er geen naadjes meer zichtbaar zijn. Onze muur bevatte een beetje structuur, waardoor het behang niet volledig glad kwam te liggen, maar eenmaal gedroogd storen we ons hier gelukkig niet aan.Behang voor de babykamer of kinderkamer

Olifant: Zara
Stoel: Vintage revival

Het behang in de babykamer

Joyce en ik zijn in totaal ruim 3 uur bezig geweest met het behangen in de babykamer. Eigenlijk ging het best vlot. We zijn heel blij met het eindresultaat. Het past helemaal bij de rest van de kamer en de plaat zelf is ook echt heel gezellig, grappig en prachtig. We hopen uiteraard dat niet alleen wij er super blij mee zijn, maar ook onze toekomstige zoon.

Behang voor de babykamer of kinderkamer

Boeken rekje: Vint
Commode: Stip Styling

Wat vind je van ons behang in de babykamer?