Ja, ik ben transgender en ik ben trots. Ik merk dat in Nederland de acceptatie voor transgenders er nog niet helemaal is. Dat komt omdat mensen er niet veel over weten en dan zomaar een oordeel erover geven. Dit oordeel slaat meestal nergens op. Mensen ontkennen het of gaan er rare opmerkingen over maken. Laatst kreeg ik een opmerking “Als je nog borsten hebt, dan ben je nog steeds een meisje hoor!”. Ik was er echt even stil van. Dacht echt van hoe kan je dat nou zeggen, dat slaat helemaal nergens op…

Genderdysforie

Ik voel mij namelijk volledig een jongen. Het is heel erg vervelend dat ik in het verkeerde lichaam ben geboren, maar ik kan er niets aan doen, ‘’Born this way”. Ik zit nu bij een gender psycholoog waar ik veel uitleg over genderdysforie krijg en waar ik over mijn gevoel kan praten. Dat voelt erg fijn. De wachtlijst om in het VU Amsterdam bij de gender poli te komen is ongeveer 1.5 jaar. Dit komt omdat er een tekort is aan psychologen. Dat vind ik echt ernstig! Het is al niet prettig om in een verkeerd lichaam te zitten en dan moet je er ook nog zo lang op wachten om geholpen te worden.

Ja, ik ben transgender en ik ben trots

Transgender is geen keuze

Sommige mensen denken ook dat als je transgender bent, dat het een keuze is. Dat is het niet. Het is een gevoel. Een gevoel dat je wilt uiten, maar soms niet kan uiten, omdat je bang bent om rare reacties te krijgen. Wat eigenlijk niet hoeft, want je bent wie je bent. Niemand is perfect. Iedereen is uniek op zijn eigen manier. Nare of rare reacties krijg je toch wel. Doe waar jij je het beste bij voelt, dan komt het sowieso goed.

Ja, ik ben transgender en ik ben trots

Born this way

Afgelopen mei heb ik mijn eerste tatoeage laten zetten ‘’born this way” van Lady Gaga. Deze tatoeage heeft een grote betekenis voor mij. Ik kan nu eindelijk een rot periode afsluiten. Ik heb nu het gevoel dat ik opnieuw kan beginnen en dat ik mezelf kan zijn. Een paar jaar geleden durfde ik mezelf niet te zijn, omdat ik bang was hoe mensen erop zouden reageren.

Nu heb ik echt schijt aan hoe mensen over mij denken, ‘’Ja ik ben transgender en biseksueel, en?’’. Ik ben er nu super trots op dat ik er voor uitkom en andere mensen ermee kan inspireren. Ik wil juist dat het taboe over de LGBT Community (Lesbian, Gay, Bisexual én Transgender) verbroken wordt. Het is niet raar om op hetzelfde geslacht te vallen, het is normaal.

Je kunt toch niet tegen liefde zijn? – Danny
(Instagram : Royaldanny_)


Ook een gastblog publiceren op Ik Vrouw van Jou? Mail ons: ikvrouwvanjou@gmail.com