Woon je in Brussel en mis je een leuke lesbische bar in je omgeving? Dan word je vast een beetje blij van dit bericht. Althans, tijdelijk. In Brussel is op 3 mei namelijk de lesbische bar ‘Mothers & Daughters’ geopend. De lesbische bar is gevestigd in het voormalige Le Castel de Rhodos/ Restaurant Le Consul op de Baksteenkaai. Een beetje jammer is dat het maar voor twee maanden is. Op 2 juli zal de bar namelijk weer sluiten. Tot die tijd kan je er dus maar beter volop van genieten.

De pop-up bar is bedoeld om meer lesbische toeristen te trekken en meer zichtbaarheid te creëren. Voor homomannen is er in Brussel een ruim aanbod aan bars, feestjes en winkels, maar dit geldt niet voor lesbiennes. Voor hen is er vreemd genoeg geen enkel café in Brussel.

De bar, gerund door en voor lesbiennes, heeft een groot netwerk aan vrijwilligers. Ze startten een tijd geleden een online fundraiser om geld in te zamelen om het oude pand weer wat kleur te geven. Naast dat je er gezellig kan kletsen en een lekker biertje kan drinken, is er ook een tentoonstelling over de lesbische en feministische geschiedenis van Brussel.

lesbische bar Brüssel

De opening loopt nu al storm, dus hopelijk komt Brussel snel met een vaste stek voor lesbiennes. Op de Facebook pagina van ‘Mothers & Daughters’ kan je meer informatie vinden over de openingstijden en activiteiten.