Binnenkort kan je in de bioscoop genieten van Disobedience, een nieuwe lesbische film! Lesbische films die in de Nederlandse bioscoop te zien zijn, zijn vrij schaars. We zijn hier dus pittig blij mee! In de film spelen bovendien ook nog eens twee hele goede actrices: Rachel Weisz (bekend van The Mummy) en Rachel McAdams (bekend van Meangirls en The Notebook). Disobedience is gebaseerd op het gelijknamige boek van Naomi Alderman.

Na de dood van haar vader die rabbijn was, keert Ronit (Rachel Weisz) terug naar de besloten orthodox joodse gemeenschap waaruit ze verbannen was. Als ze weer contact krijgt met haar jeugdvriendin Esti (Rachel McAdams) zorgt dat voor de nodige controverse binnen de strenge geloofsgemeenschap. In hun jeugd hadden Ronit en Esti een geheime relatie. Jaren later ontvlucht Ronit de gemeenschap om in New York te gaan wonen.

Esti bleef wel achter in de gemeenschap en leefde naar de verwachting van het strenge geloof. Haar huwelijk komt echter op losse schroeven te staan als ronit na jaren terugkeert uit New York. De liefde is direct terug tussen Esti en Ronit. Hoe moeten ze nu verder? En hoe reageert de man van Esti als die achter deze liefde komt? Een bijzondere film waarin twee vrouwen de grenzen van hun eigen geaardheid én geloof ontdekken.

We hebben de trailer gekeken en zijn hier erg enthousiast over. De film is vanaf 12 juli te zien in de bioscoop.