Waarom ontdekken we dit programma nu pas? Nou ja, beter laat dan nooit. Gelukkig kunnen we de eerste twee afleveringen online terugkijken. De Roze Dolk: Wat komt er op je af zodra je besluit dat je kinderen wil? Nogal wat, zo ondervindt ook programmamaker Bo Jeuken. Bij Bo sloeg direct de twijfel toe: Ben ik wel klaar voor een kind? Is mijn partner echt de juiste persoon? Kan ik überhaupt kinderen krijgen? Met de nodige humor en zelfspot nemen Bo en haar vriend Stef je vanaf het prille begin mee in deze ingewikkelde, verwarrende en voor velen herkenbare periode uit een mensenleven.

De Roze Dolk geeft een eerlijk en intiem portret van twee mensen bij wie het hoofdstuk ‘kinderen’ zich heeft aangediend. Ook interviewt Bo aan de hand van haar eigen worstelingen verschillende mensen die op een eigentijdse manier bezig zijn met de kinderwens. Zo ontstaat een verrassend tijdsbeeld op het krijgen van kinderen anno nu: In hoeverre kun je controle uitoefenen op iets dat zo onvoorspelbaar is als de weg naar het ouderschap? En moet je dat überhaupt wel willen?

De Roze Dolk vertelt een herkenbaar verhaal. Niks extreems, maar simpelweg wat ons bijna allemaal overkomt wanneer je in deze levensfase belandt. En dat is, zo blijkt, al ingewikkeld genoeg.

De Roze Dolk, donderdag 30 maart en 6 april om 21.45 uur bij NPO 3.

Fotograaf: Stijn Ghijsen/KRO-NCRV