Lesbiennes met een depressie. Bekend, beroemd, veel bereikt… en toch depressief. Hoe dan? Grote filmrollen, Emmy Awards, geld als water en prachtige huizen. Als je alles hebt bereikt wat je vroeger wilde bereiken, hoe kan het dan dat je depressief bent? Dat fame en geld niet gelukkig maken bewijzen deze bekende lesbiennes die allemaal kampen of hebben gekampt met een depressie. Bij de een startte dit al in de kindertijd, bij de ander ontwikkelde zich het op latere leeftijd als gevolg van extreme stress, een coming out of nare gebeurtenissen. Het bewust zijn van deze kwetsbaarheden en omarmen hiervan is voor veel van hen de sleutel naar het ermee kunnen leven. Van welke bekende lesbiennes met een depressie wist jij het bestaan…?

♥ Ruby Rose
Ruby Rose is afkomstig uit Australië en is model, actrice, presentatrice en vj.  Ze presenteerde voor Australia’s Next Top Model en The Project. Internationaal werd ze vooral bekend door haar rol in de Netflix-serie Orange Is the New Black. Ruby lijdt al lange tijd aan een depressie. Deze is de ene periode beter onder controle te houden dan de andere keer. Ze is ambassadrice van Headspace. Dit is een online gezondheidsplatform.

♥ Ellen Degeneres
De bekende Amerikaanse talkshowhost Ellen DeGeneres werd na haar coming out in 1997 zo gepest, dat ze in een depressie belandde. Ze verloor haar baan en vertrok uit Los Angeles. Ellen startte met antidepressiva, ging sporten, mediteren en schrijven. Ze overwon haar depressie, bouwde haar carrière weer op en ontving uiteindelijk zelfs de presidentiële Medal of Freedom.

♥ Mary Lambert
Mary Lambert is een singer/songwriter en een kunstenares van het gesproken woord. Met haar single Secrets vertelde ze de wereld dat ze last heeft van een bipolaire stoornis. Mary is ook open over het seksueel misbruik dat haar is overkomen.

♥ Kristen Stewart
Kristen is een Amerikaans actrice die vooral bekend werd door haar rol als Bella Swan in de Twilight-films. Tussen haar vijftiende en twintigste had ze regelmatig last van paniekaanvallen. Alle bekendheid rondom de bekende films Into the Wild, Panic Room en Twilight resulteerden in extreme stress met paniekaanvallen en depressiviteit als gevolg.

♥ Jodie Foster
Deze Amerikaanse actrice, regisseur en producent werd op haar veertiende al voor een Oscar genomineerd voor haar bijrol in Taxi Driver. Jodie won hierna nog vele grote filmprijzen. In 2016 kreeg ze een ster op de Hollywood Walk of Fame. Ze vertelde meer over haar gevecht met depressiviteit op haar 48ste, toen haar nieuwste film The Beaver in première ging.  Een film die gaat over Walter Black, een man met een depressie. Volgens Jody is depressiviteit al geruime tijd een onderdeel van haar leven. Iets wat ze inmiddels heeft geaccepteerd.

♥ Angel Haze
Deze Amerikaanse rapper liet in 2015 via Twitter weten agender te zijn. Ze is heel open over haar psychische problemen. Ze werd seksueel misbruikt en leed geruime tijd aan een eetstoornis. Ze voelde zich eenzaam en depressief en verwerkt deze gevoelens, inclusief zelfmoordgedachtes, ook in haar nummers.

♥ Cara Delevingne
Cara is een Brits model en actrice en komt openlijk uit voor haar biseksualiteit. Ze leed als tiener aan depressiviteit en had last van zelfmoord­neigingen. Ze sloeg haar hoofd soms tegen een boom in de hoop bewusteloos te raken.

♥ Ellen Page
Ellen is een Canadese actrice en onder andere bekend door haar hoofdrol in de film Juno. Ze won vele filmprijzen. Ze kwam pas in 2014 bekend dat ze lesbisch is. Hiervoor kampte ze met depressiviteit en angst.

♥ Sara Kroos
Cabaretière Sara Kroos heeft lange tijd gekampt met depressiviteit. Sins haar zeventiende heeft ze hier al last van. Volgens haar is het een chronische aandoening. In 2017 maakte ze bekend een jaar lang niet te hebben kunnen optreden als gevolg van haar depressie. In haar laatste show “Zonder verdoving” heeft ze deze moeilijke periode verwerkt. Iets waar ze zo nu en dan last van heeft.

♥ Rosie O’Donnell
Rosie is een Amerikaanse comédienne, actrice en presentatrice. Ze won vele prijzen waaronder een Primetime Emmy Award voor haar rol als presentatrice van de Tony Awards van 1998. Ze is een openlijke lesbienne en voorvechter van homorechten. Als kind had ze al last van depressieve periodes. Rosie worstelde ruim tien jaar met depressiviteit, alvorens ze op haar zevenendertigste besloot om hiervoor medicatie te gaan gebruiken.

Ken jij nog meer lesbiennes met een depressie?

Bron foto 1: pexels