Een gezond Fastfood restaurant: kan dat? Toen we kort geleden een rondje door Hoog Catharijne in Utrecht liepen om wat van mijn onzinnige aankopen te retourneren zagen we plotseling beneden een nieuw tentje: LEON! Het sprak ons aan, omdat naast de woorden Fastfood, ook het woord naturally aanwezig was. Hoe combineren ze Fastfood met natuurlijke ingrediënten? Zouden ze ook vegetarisch fastfood verkopen? Vorige week werden we uitgenodigd om voor een gratis naturally fastfood maaltijd. Je begrijpt dat we hier geen NEE tegen zeiden. Het tentje is open tot 21:00 uur, ook handig om na werk even langs te gaan…

Terwijl we LEON in Nederland nog helemaal niet kennen, is deze keten in Engeland al pittig populair. De keten heeft zo’n 50 restaurants in voornamelijk Londen. Heel langzaam wint de keten terrein in Nederland met in 2016 en 2017 twee vestigingen op Schiphol en nu dus eentje in Utrecht. Leon wil een revolutie in de fastfoodwereld teweeg gaan brengen…

Een gezond Fastfood restaurant: kan dat?De producten van LEON zijn gebaseerd op mediterrane ingrediënten en samengesteld met lokale producten. Groente speelt de hoofdrol! Jeej. We like that! Bovendien zijn er geen kunstmatige toevoegingen. Zo veel mogelijk is biologisch. Tenslotte zijn de producten ook best betaalbaar en zijn er mogelijkheden voor mensen die glutenvrij, zuivelvrij of veganistisch eten.

Wij waren in ieder geval erg benieuwd en brachten afgelopen woensdagavond een bezoekje aan LEON om er een hapje te eten. Joyce koos direct voor de Halloumi Avocado Burger en ik ging voor de Sweet Potato & Cauliflower Curry. Hierbij bestelden we beiden een side dish. Joyce de Leon Bakes Fries en ik de ‘geplette doperwten’. Hier vind je het hele menu. We namen op een fijn plekje plaats en binnen 10 minuutjes hadden we ons eten.

Een gezond Fastfood restaurant: LEONDe ruimte van LEON is mooi en stijlvol ingericht. Warm en stoer. Er was voldoende plek en het voelde echt gezellig om hier wat te eten. Heel anders dan doorgaans in een fast food tentje. Overal zag je wandschilderingen, lijstjes of mooie quotes.

Een gezond Fastfood restaurant: kan dat?Verder vind je bij de balie van het restaurant allerlei lekkere snacks en heel veel leuke boeken met recepten. Als je dus even moet wachten, heb je voldoende te bekijken. Met name het fast vegetarian boek sprak ons aan. Dat snap je wel…

Een gezond Fastfood restaurant: kan dat?

Een gezond Fastfood restaurant: LEON

Een gezond Fastfood restaurant: LEONBAM! daar was ons natuurlijke fast food eten. Oepsie… ik had geen falafel besteld! Gelukkig kreeg ik binnen 5 minuten het juiste doosje met eten. De falafel zag er echter ook wel erg goed uit, dus heb ik er ook maar wat foto’s van genomen. De groene shake had mijn interesse. Een soort banaan shake, maar dan minder zoet door de groentes die erin zitten. Lekker!

Een gezond Fastfood restaurant: LEONWOAH die aardappel frietjes zien er zoooooo lekker uit! Damnnn! Deze moest Joyce wel delen… Erg goed, zeker met de saus die erbij kwam van aioli Dit is een fijne variatie op bekende fast food friet. Ook mijn doperwtjes (crushed pea salad) waren lekker bij de maaltijd, zeker met de citroen en zonnebloempitten eroverheen.

Een gezond Fastfood restaurant: LEON

“De burger was goed! Ik moest even wennen aan de halloumi, omdat ik dit nooit eet, maar in combi met de avocado en saus vond ik het absoluut elekker. Zeker het proberen waard én voor herhaling vatbaar” ~ Joyce

Een gezond Fastfood restaurant: LEONTenslotte had ik nog mijn curry. Deze was ook goed. Er zaten aardig wat groentes in (uiteraard niet zoveel als ik er thuis doorheen mik, maar dat is soms ook wat buiten proportie, haha) en de curry saus smaakte goed. De rijst en salade die erbij zat was voldoende en lekker. Ja hoor, ik ben enthousiast. Ik zou dit Naturally Fast Food restaurant zeker de voorkeur geven boven de bekende fast food tenten. Kortom: give it a try!

Een gezond Fastfood restaurant: LEON♥ You can give it a try! ….met 15 % korting
Wij hebben een fijne 15% korting code geregeld om jou de mogelijkheid te bieden om nét even wat goedkoper een hapje te proeven!  Je krijgt tot het einde van dit jaar 15% korting bij de kassa in Utrecht en de Schiphol locaties, door een screenshot van onze blogpost te laten zien!

Enjoy!