Onze ontbijt gewoontes? Mensen die ‘s morgens niet ontbijten begrijpen wij niet. Als wij ‘s morgens wakker worden is het eerste waar we zowat aan denken: ONTBIJT! Het ontbijt is echt een niet te missen start van onze dag. We hebben ‘s morgens gewoon honger! Oké, netjes gezegd trek, maar wel een trek die niet te stillen is met een sloot koffie of een lullige rijstwafel. Nee, we hebben echt een goed ontbijt nodig om niet rond 10:00 uur al als een geïrriteerde pus puist rond te paraderen. Te weinig eten maakt ons écht super onaantrekkelijk. Gewoon onaangenaam gezelschap. We hebben plotseling geen geduld meer, gaan onredelijk doen en ruiken ieder etensgeurtje wat onze neus passeert. Hoe en wat we ontbijten is door de jaren heen nogal eens veranderd.

In deze blog delen we een aantal van onze ontbijt gewoontes én laten we zien waar we afgelopen vrijdag een van de meest perfecte ontbijtjes ever hebben gegeten: Métropolitain in Amsterdam. We vertellen je hoe, waar en wat we het liefst ontbijten en delen een aantal fijne tips. Uiteraard zijn we benieuwd waarin jij je herkent. Laat dit dus gerust even weten in de reacties of op onze Facebook pagina.

Onze Ontbijt Gewoontes♥ In bed, op de bank, onderweg + 30 minuten
Ontbijten: In bed of beneden? Dat is een vraag die de laatste maanden regelmatig in ons bed voorbij kwam als we wakker werden. De gewoonte om lekker in bed te ontbijten was er stilletjes ingeslopen. Gewoon gezellig. Ik maakte het ontbijtje voor ons beiden en droeg het met een houten dienblad naar de slaapkamer. Heel gezellig. Soms iets té gezellig, waardoor we veel te traag doen en daardoor uiteindelijk moeten haasten om op tijd op ons werk te komen. Ontbijt jij in de woonkamer/keuken of in bed? Heel soms hebben we zoveel haast (meestal op vrijdag) dat we onderweg ontbijten. Eigenlijk is dat een no-go omdat we dit helemaal niet fijn vinden. We willen gewoon lekker relaxed kunnen ontbijten en hier ook echt de tijd voor nemen. We hebben iedere ochtend ongeveer een half uurtje om te ontbijten.

♥ Filmpje of televisie
Eigenlijk schamen we ons hier een beetje voor, omdat we vinden dat we gewoon aan tafel moeten ontbijten. Stiekem kijken we tijdens het ontbijt heel vaak een YouTube video of het RTL Nieuws. Kijk, met het RTL Nieuws komen we nog wel weg, want dat is natuurlijk gewoon goed voor onze wereld kennis 😉 maar dat kunnen we uiteraard niet zeggen van een gemiddelde YouTube vlog. Dat is natuurlijk gewoon vermaak. Als we YouTube video’s gaan kijken tijdens het ontbijt, blijven we ook altijd te lang zitten. Vroeger keken we op Tv vaak naar Say Yes to The Dress. Nu is er rond onze ontbijt tijd op TLC enkel Cats from hell. Funny, maar een stuk minder verslavend. De laatste tijd hebben we sowieso de zondag wel geroosterd als dag waarop we gewoon relaxed en wat uitgebreider aan tafel ontbijten en aandacht voor elkaar hebben. Dat geeft uiteindelijk meer rust en voelt ook een stuk bewuster in het nu.

ontbijt♥ Brood en yoghurt
Joyce is vrij ontbijt keuzevast. Ze eet nagenoeg altijd twee bruine boterhammen met hagelslag en schuddebuikjes/pindakaas/jam. In haar “Ik moet echt gezonder gaan eten” bui neemt ze ineens jam in plaats van schuddebuikjes en pindakaas. Dat houdt ze dan 3 dagen vol …of net zolang vol tot de pot op is. Dan blijkt dat het eigenlijk geen bal uitmaakt en besluit ze dat ze schuddebuikjes veel lekkerder vindt dan jam en geen nieuwe pot meer koopt. Tot het moment waarop ze weer een “Ik moet echt gezonder gaan eten” bui heeft. Yoghurt, kwark en ontbijtgranen krijg ik echt niet weg op de vroege ochtend. Dat vind ik gewoon niet lekker dan. Ik moet gewoon mijn twee boterhammen hebben. Ik word zelfs een tikkeltje chagrijnig als ik ineens iets anders moet eten, omdat er iets op is.

Ikzelf heb in de ochtend meestal nog niet zo’n zin in brood. Dat vind ik dan te droog ofzo. Het liefst ontbijt ik met yoghurt/kwark/melk en ontbijtgranen. Welke yoghurt of kwark verschilt een beetje per maand. Een tijd geleden at ik veel yoghurt van Alpro. Ik vind de vanille variant erg lekker en was wel pro wat meer veganistisch eten. De afgelopen maanden heb ik dit wat losgelaten en eet ik veel gewone (vanille) yoghurt en kwark. Dat is direct een stuk goedkoper. Ik vind het wel jammer dat Alpro zoveel duurder is dan de gewone zuivel yoghurt.

Onze Ontbijt Gewoontes♥ Muesli en Cruesli
Ik houd van Muesli én Cruesli. De laatste maanden at ik vaak Cruesli omdat dit net wat voedzamer is en mijn lijf dat goed kon gebruiken. Cruesli kan soms echt een verslaving van me zijn. Die van Jordans vind ik de meest lekkere ever en zou ik de hele dag door kunnen eten: als ontbijt, lunch en avondeten haha. Dit combineer ik dan met melk of soja melk. Vaak is het alleen zo, dat als ik iets te lang en vaak eet, ik het ook helemaal zat ben na een tijdje. Dat was laatst ook het geval met Cruesli. Op dit moment eet ik allerlei varianten muesli en granola van mymuesli die we hebben ontvangen + euroshopper muesli. Gewoon simpele muesli met krenten.

♥ Kaneel overdosis
Niet alleen mijn cappuccino bevat een ruime dosis kaneel, ook mijn ontbijtjes moeten eraan geloven. Ik ben dol op kaneel. Alles waar kaneel in zit, vind ik lekker. Ik schud daarom ook altijd lekker wat kaneel over de muesli/cruesli en yoghurt heen, zodat mijn ontbijt nét wat extra smaak krijgt.

♥ Broodbeleg routine
Joyce heeft een vreemde broodbeleg routine. Ze moet dat gewoon doen en dat kan, als je naast haar lekker zit te eten, op één of andere manier gewoon irritant zijn. Haha, gaat nergens over, maar goed. Ze doet dus altijd een overload aan vlokken of schuddebuikjes op haar brood en gaat dat er – voordat ze de boterhammen gaat opeten – voor de helft af zitten eten met haar handen, waardoor de helft van de boterham bij eten al leeg is. GA NOU GEWOON ETEN! Nee, …doet ze niet. Wacht maar, tot onze (hopelijk!) toekomstige kleuter dit gaat doen. Kijken of mama het zelf dan ook nog ‘niet irritant’ vindt….

Onze Ontbijt Gewoontes♥ Pancakes en wentelteefjes
Ons perfecte ontbijtje? Soms verras ik Joyce met een ontbijtje op bed met pancakes. Deze maak ik dan met banaan en ei. Heel simpel. Gewoon 1 banaan prakken en twee eieren erdoorheen klutsen. Kleine pancakes in de pan vormen en bakken maar. Het ruikt goddelijk en smaakt ook like heaven. Zeker met een flinke dosis stroop eroverheen en een lepel Nutella. De pancakes vind ikzelf ook lekker, al ben ik niet zo van de chocolade op de vroege ochtend. Mij verras je meer met échte, ouderwetse wentelteefjes. Oud brood in melk, ei en kaneel gedoopt en daarna gebakken. Suiker en stroop eroverheen…. perfectie.

♥ Hotel en Café
Deze perfecte ontbijtjes aten we afgelopen vrijdag in Amsterdam. We sliepen in Hotel V aan het Nesplein, maar hadden een kamer zonder ontbijt geboekt. Het leek ons namelijk leuk om gewoon gezellig ergens in de stad te ontbijten c.q. brunchen. En we vonden 15 euro p.p. voor het ontbijt gewoon zonde. Dichtbij ons hotel zal Café de Paris – Métropolitain. Ik had dit al vaker voorbij zien komen op Instagram en het eten op de foto’s zag er altijd overheerlijk uit. Leuk om eens te proberen! Het café zelf zat gevestigd in de kelder en was pittig klein. Je zat er flink dicht op elkaar, maar dat had ook wel iets gezelligs. De kaart was uitgebreid en we hadden voldoende keuze. Je moet er wel vanuit gaan dat je gemiddeld 9 euro p.p. betaalt voor een ontbijtje, maar dan heb je ook wat…. Ik koos voor de Ultimate French toast en Joyce voor de Double Chocolate Pancakes.

Als we in een hotel ontbijten ga ik ook altijd op zoek naar de wentelteefjes of pancakes met stroop. Verder neem ik in een hotel graag een hard, knapperig bruin broodje met kaas én een zacht gekookt eitje. Joyce houdt het vaak bij de bruine broodjes hagelslag en Nutella en als extraatje een wafel of pancake. Oh en een had gekookt eitje eet zij er graag bij.

Onze Ontbijt Gewoontes♥ Vroegahhh
Vroeger ontbeten we wel anders dan nu. Zeker Joyce! Haha. Die ontbeet vroeger in bed met twee of drie witte kadetten met chocoladevlokken. Door de jaren zijn we wat meer naar elkaar toe gekomen wat betreft eetgewoontes. Ik had thuis altijd geleerd dat bruin brood beter was dan wit. We aten enkel op zondag witte getoast casino brood. Heerlijk. Toch vind ik bruin brood veel lekkerder dan wit. Soms eten we wit tijgerbrood. Dat vind ik wel lekker, maar mijn favoriet zijn de bruine “Liefde & Passie” broden van de Appie.

Vroeger ontbeet ik altijd met twee bruine boterhammen. Eentje zoet en eentje hartig (kaas/pindakaas/vega worst). Ik ben lange tijd helemaal fan geweest van de Ruijters Vlokfeest. Echt geweldig lekker die vlokken. Jaren later ontbeet ik iedere dag met Optimel yoghurt en muesli. Nu probeer ik de light producten met nepsuikers en kunstmatige toevoegingen wat te mijden en kies ik voor meer naturelle varianten.

Wat zijn jouw ontbijt gewoontes?