We kunnen opgelucht ademhalen hoor, want Barbie got our back! Op het officiële Instagram account van Barbie zijn vorige week enkele foto’s geplaatst met daarop een lesbische barbiepop met een “Love Wins” T-shirt aan. Het T-shirts is ontworpen door Aimee Song, een designer uit Los Angeles. Mattel, de maker van Barbie, wil hiermee de LGBT community steunen.

Op de eerste foto zien we een lesbische barbiepop samen zitten met een andere Barbie die lijkt op de designer, Aimee Song, zelf. Barbie draagt het shirt met trots. In de caption onder de foto staat

“Proud to wear this “Love Wins” shirt with @songofstyle! Did you know that her exclusive t-shirts benefit different causes and non-profits? Such an inspiring initiative and fabulous few days I have spent with Aimee, she’s a doll!”

Op de tweede foto zien we beide poppen het shirt dragen en samen genieten van toast met avocado. In de caption staat: “The recipe for a picture perfect LA day”.

Beide foto’s werden geplaatst nadat de Barbiepop die op Aimee Song lijkt, werd onthuld. De woordvoerder van Mattel zegt in een interview met de Huffington Post dat hij trots is samen te werken met Aime Song. Volgens hem is Mattel een merk dat diversiteit, sympathie en acceptatie promoot.

Wij willen wel zo’n lesbische Barbiepop!
…want wij vinden dat wij die twee poppen ook best kunnen zijn 😉