Toen we zo’n 4 jaar geleden Sjors ophaalden in een klein dorpje in Drenthe, hadden we nog geen naam voor hem bedacht. Sterker nog, we hadden helemaal niets voor hem bedacht, want we waren helemaal nog niet van plan om een hondje mee te nemen. Toch namen we Sjors, op slag verliefd, mee naar huis. Hoe moesten we hem nu noemen? Onze namenregisters met populaire dieren namen draaiden overuren, maar we kwamen maar niet op dé perfecte naam die bij hem paste. Totdat we tot de conclusie kwamen dat de naam Sjors, die hij van zijn pleeggezin had gekregen, eigenlijk gewoon de beste naam was.

Tegenwoordig heeft Sjors meerdere namen. Zijn officiële naam is Sjors, maar we roepen hem ook regelmatig met de volgende namen: Snor, Snorman, Sjorman, Muffin, Snormanus en Beertje. Poes heeft daarentegen een stuk minder namen. Ze heet officieel Jinx, maar we noemen haar Poes.

Ook in de dierenkliniek waar ik werk hoor ik dagelijks natuurlijk de meest suffe, grappige, vreemde en originele namen voorbij komen. Elke maand verstuur ik de vaccinatieoproepen naar de baasjes en nog steeds krijg ik vaak een grijns op mijn gezicht bij het zien van bepaalde namen. Laat staan als ik mensen aan de telefoon heb, en ik hun dier moet inschrijven. “Wat is de naam van uw huisdier?” En dan je best doen om niet in de lach te schieten, al doe ik dat soms gewoon wel en zeg ik eerlijk dat ik die naam nog niet in mijn bestand heb staan. In deze blog zullen we de meest populaire dieren namen van honden, katten en konijnen noemen, maar ook de meest bizarre die we tot nu toe hebben gehoord.

dierennamenBron fotografie

Top 10 populaire hondennamen
Luna
Max
Diesel
Bo
Sam
Senna
Lola
Kyra
Lady
Spike

katBron fotografie

♥ Top 10 populaire kattennamen
Luna
Simba
Max
Tijger
Tommy
Felix
Lucky
Boris
Sam
Kitty

dierennamenbron fotografie

♥ Top 10 populaire konijnennamen
Snuf
Pien
Pluis
Daisy
Woezel
Puck
Vlekje
Misty
Fluffy
Muffin

♥ Top 10 vreemde, maar wel grappige dierennamen
Pussy Gallore
Bluetooth en Wifi
Mr. Bojangles
Spongebob
Keetje Tippel
Meneer Jansen
Bacardi en Cola
Ramm en Stein
Stoffer en Blik
Wim de Wipper (konijn)

dierennamen kipbron fotografie

♥ Tenslotte nog een aantal vreemde kippennamen:
Nugget
Drumstick
Chicky
Kipposoep
Fluffkip
Mc. Chicken
Moby kip
Kip en Kerrie

We zijn natuurlijk erg benieuwd of de naam van jouw huisdier in de lijst staat. Laat ons weten hoe jouw twee of viervoeter heet en welke gekke bijnamen het inmiddels heeft…

Hoe heet jouw huisdier?