Als je niet zo lekker in je vel zit, kan het heel fijn zijn om in ieder geval wel lekker in je huis te zitten. Een fijn huisje met een gezellig en tof interieur waar je blij van wordt kan het leven een stuk positiever maken. De afgelopen tijd zijn Joyce en ik actief bezig met het mooier maken van ons huis. Gewoon omdat het ons blij maakt én omdat we het leuk vinden om te doen. Onze vorderingen en nieuwigheden delen we de komende tijd graag met jullie in de vorm van een blog serie genaamd: Potje klussen.  

Verwacht nu niet trouwens de meest spectaculaire Nederland Verbouwt en Bouw je droom taferelen, want wij komen samen meer in de buurt van Help, mijn vrouw is klusser…  Er zitten her en der nog wat mis geboorde gaten en half afgeschilderde balkjes, maar dat is meer een kwestie van uitstellen en niet afmaken dan van niet kunnen. Eigenlijk ben ik supertrots op wat Joyce allemaal kan, want als ze er eenmaal voor gaat dan is ze een halve elektricien. Naast de nodige klusjes die we doen, laten we je ook onze nieuwste aanwinsten in huis zien én we delen onze wishlist voor de items die we graag nog willen kopen in de toekomst.

Onze zoektocht naar een bank
….om maar direct te beginnen bij een item dat we graag willen kopen in de toekomst: Een nieuwe bank. Onze groene hoekbank hebben we zo’n 8 jaar geleden gekocht bij niemand minder dan Bakker Leen. Het ding was écht huge en stond als showroommodel in de aanbieding in de winkel. We plaatsten hem in een te kleine woonkamer en poes maakte er haar krabpaal van. Toch heeft het ding het nu al acht jaar volgehouden. Door de jaren heen zijn er verschillende onderdelen, waardoor de bank steeds iets kleiner werd, naar de kringloopwinkel verhuisd. Nu vinden we het tijd voor een nieuwe bank. We willen geen hoekbank meer, maar gewoon een 3-zits bank en deze combineren met een mooie stoel.

Heel wat online surf uurtjes verder hebben we inmiddels een aantal banken geselecteerd die we mooi vinden. Nu moeten we alleen nog kiezen en daar zijn we zo goed in…not. We kunnen niet kiezen, dus help ons! Een paar weken geleden waren we al bij Loods 5 om een bank te bekijken die we mooi vonden en deze weken gingen we naar SofaCompany om nog drie banken te testen die bij ons online in de smaak vielen. Hieronder vind je de banken die we mooi vinden, met een aantal foto’s ervan.

sofa company bank retro vintage vera conrad

Hierboven zie je de banken die we vonden op de website van SofaCompany, waar we deze week ook een bezoekje aan brachten. De bank Vera en de bank Conrad zijn onze favorieten. We zouden deze dan in de kleur grijs willen, omdat dit vrij tijdloos is en we dan met gekleurde kussens af en toe wat kunnen spelen qua stijl. Welke vind jij mooier? Vera (onder) of Conrad (boven)?

bank woonkamer vintage retro sofacompany wehkamp loods5

Een andere bank die we erg mooi vonden is deze van VTwonen. Deze is wat moderner dan de voorgaande twee banken. Tegelijkertijd vinden we hem daarom ook wat saaier. De kleur groen vinden we tof, maar te trend gevoelig, dus we zouden deze dan ook in grijs bestellen.

bank woonkamer vintage retro sofacompany wehkamp loods5

De vierde bank die we erg tof vonden is er eentje van Loods 5. Deze hebben we een paar weekjes geleden ook even uitgetest in de winkel in Amersfoort. Nadeel van deze bank vonden we dat hij vrij hard zit. Voordeel is dat we dan minder lang op de bank hangen, haha. Ook deze is wel weer wat trend gevoelig vrezen we…

bank woonkamer vintage retro sofacompany wehkamp loods5

De laatste bank die we mooi vinden is er eentje van Wehkamp. Nadeel is dat we deze niet in real life hebben gezien én dat half Nederland deze bank misschien al heeft. De retro stijl van deze bank vind ik wel leuk, maar ook dit is uiteraard weer vrij trend gevoelig, want over een jaartje zal de retro stijl wel weer helemaal uit zijn en vinden ook wij een andere stijl misschien wel weer leuker.

Lastig lastig… we willen binnenkort de keuze gaan maken. Ik denk dat een keuze wordt tussen Vera en Conrad…. Maar we staan zeker nog open voor jullie mening!

♥ Glas en lavendel
Wie mij een klein beetje kent weet dat ik dol ben op lavendel. De geur van lavendel en het plantje zelf staan voor mij voor Frankrijk. Dat staat weer voor een positieve tijd uit mijn jeugd. In deze blog over Frankrijk en mijn heimwee naar het verleden vertel ik daar meer over.

Over trendgevoelig gesproken: het moge duidelijk zijn dat wij vrij trendgevoelig zijn. De glazen lijstjes met koperen omranding die je de laatste tijd overal ziet opduiken, vonden ook wij erg leuk. Ik vond ze wel vrij duur en zocht dus overal naar goedkope varianten. Uiteindelijk kocht ik een kleintje voor 2,95 euro bij niemand minder dan de Zeeman en twee grote bij de Zweedse bakker: Jysk. Hiephoi.

potje klussen lifestyle interieur lijstjes huis

Eenmaal in huis vulde ik de lijstjes met gedroogde lavendel en gipskruid. De eenvoud hiervan vind ik mooi. Misschien dat ik een van deze binnenkort nog vervang voor iets anders, zoals een paar madeliefjes, iets wat voor mij ook voor kinderlijkheid en puurheid staat.

potje klussen lifestyle interieur lijstjes huis

Hierna was Joyce aan de beurt. Zij zette de klopboor erin en maakte drie mooie gaten. Wat doet ze dat goed hè 😉 We plopten er wat plugjes in en draaiden er haakjes in en… klaar!

boren

Ophangen de boel! Ja, we zijn blij met het resultaat. Eindelijk, na 3 jaar hangt er wat aan de muur. Stom hè, dat je zolang kan wachten met gewoon een paar simpele lijstjes ophangen. Deze bijzonder kaarsenstandaard is trouwens een erfenis uit mijn ouderlijk huis. Hier stonden er altijd twee van op onze eettafel. Ik vond het leuk om deze neer te zetten, omdat het nog iets van vroeger is én nu eigenlijk best tof staat in het geheel.

potje klussen lifestyle interieur lijstjes huis

potje klussen lifestyle interieur lijstjes huis

potje klussen lifestyle interieur lijstjes huis

potje klussen lifestyle interieur lijstjes huis

♥ Gele muur en boekenkast
Om even in de stijl van trendgevoelig te blijven… oker geel! De kleur die helemaal hip is op moment. Onze werkkamer moest eraan geloven. Wij schilderden een muurtje in de kleur okergeel. Dat was nog een hele bevalling, want Joyce heeft het zeker vier keer moeten schilderen alvorens het egaal pakte. Gebruik dus altijd eerst een goed voorstrijkmiddel en houd rekening met meerdere laagjes verf. Echt een drama deze kleur om goed en mooi te krijgen.

potje klussen lifestyle interieur lijstjes huis gele muur

De boekenkast wagentjes vond Joyce al heel lang leuk. Ze wilde heel graag zo’n wagentje in onze werkkamer en toen we er eentje voor een fijne prijs zagen bij Karwei besloten we hem te kopen. De inrichting ervan is nog niet helemaal naar ons zin, maar heel langzaam wordt het leuker…

potje klussen lifestyle interieur lijstjes huis

Ik zie nu trouwens pas hoe weird onze boekencollectie op deze foto is. Andere bloggers tonen een prachtige stapel Vogue bladen, wij de Poepdokter, Paaz, Altijd anders en Girlboss. Ach ja, we doen ons in ieder geval niet mooier voor dan we zijn, laten we maar zeggen…

potje klussen lifestyle interieur lijstjes huis

+ Wishlist ♥

Ook zijn er nog wat items die we graag aan onze werkkamer zouden toevoegen, waaronder een vloerkleed. Het kleed wat we hier eerst hadden liggen, hebben we in onze woonkamer gelegd en daarom ligt hier nu niks meer. Toen we kort geleden bij Praxis waren, kwamen we dit toffe kleed tegen. We denken dat het wel leuk kan staan in de werkkamer, maar we twijfelen nog en stellen de aankoop nog heel eventjes uit tot we er zeker van zijn…

Desktop101

Daarnaast zijn we nog op zoek naar een toffe retro bureaustoel. Er staat nu een eenvoudig stoeltje waar je na 5 minuten zitten een houten kont van krijgt en een stijve nek. Deze stoel zagen we kort geleden in een woonwinkel en een paar dagen geleden 70 euro goedkoper via Bol.com. We vinden deze heel leuk en willen hem graag gaan kopen in de toekomst….

bureaustoel retro

Bol.com

♥ Gordijnen en een lamp
Jeeeeeej! Na bijna 4 jaar wonen in dit huis, hebben we EINDELIJK gordijnen in de slaapkamer opgehangen! We bestelden ze bij Karwei met 25% korting en kregen ze een paar weekjes later netjes op maat geleverd. Ik denk dat we ongeveer 150 euro kwijt waren. Geloof me, dat zijn ze meer dan waard. De stof en kleur is erg tof en het is heerlijk om eindelijk wat meer privacy, warmte en gezelligheid in de slaapkamer te hebben.

potje klussen lifestyle interieur lijstjes huis slaapkamer

Daarnaast bestelden we een mooie lamp voor in de slaapkamer. Ik spotte deze lamp via Bol.com en zag later dan hij 30 euro goedkoper ook werd aangeboden door Directlampen.nl. Hier kochten we de lamp uiteindelijk. Joyce haalde de oude spotjes eraf en knutselde deze nieuwe lamp aan het plafond. #trots!

potje klussen lifestyle interieur lijstjes huis

potje klussen lifestyle interieur lijstjes huis

potje klussen lifestyle interieur lijstjes huis

♥ Plankjes in het toilet
Via Pinterest zagen we een aantal toffe foto’s van toiletjes met plankjes erin. Wat een leuk idee! Ons toilet was erg saai en dit zou het weleens goed kunnen opleuken. We brachten een bezoekje aan Praxis en Karwei en vonden uiteindelijk bij de laatste deze kant en klare plankjes. Joyce ging weer met haar klopboor in de weer en boorde her en der wat gaten 😉 Uiteindelijk boorde ze de juiste plekjes en kon ze de plankjes ophangen.

potje klussen lifestyle interieur lijstjes huis

We leukten de plankjes op met wat spulletjes die we nog hadden. In de toekomst kunnen we dit nog vervangen voor wat originelere items. Ik bedenk me opeens dat het ook best leuk zou zijn om hier het boek De Poepdokter neer te zetten, dat nu nog in onze werkkamer ligt… Het kratje kochten we wel nieuw. Hier zitten twee reserve wc rollen in en vonden we bij Xenos.

potje klussen lifestyle interieur lijstjes huis

potje klussen lifestyle interieur lijstjes huis

♥ Planten in huis
Planten in huis zijn belangrijk! Het is gezond én het zorgt voor groei én bloei. Oké, dat laatste verzin ik, maar ik vind het gewoon positief werken om wat groeiend en groens in huis te hebben. We brachten kort geleden een bezoekje aan Ikea en namen hier twee grote planten mee én een nieuwe witte bloempot. Ik vind het erg gezellig en fris staan. De linker plant staat bij onze voordeur in de gang en de rechter plant staat in de woonkamer en zie je direct als je binnenkomt.

planten ikea

Zo, dat was ons eerste Potje Klussen. Wij zijn erg blij met onze verrichtingen en nieuwe aanwinsten en we zijn uiteraard benieuwd wat jullie ervan denken én of jullie nog toffe tips voor ons hebben.

Liefs!

JOIS & SCRLT.