Als vegetariër zijn er soms toch wel een paar producten die je mis omdat je geen vlees meer eet. Eén daarvan is wat mij betreft Babi Pangang. Dat vond ik vroeger zo lekker, maar sinds ik vegetarisch eet, was dat er nooit meer bij. Het enige wat ik veelal kan bestellen bij de Chinees is een vegetarische loempia of een eigerecht. Verder dan dat rijkt het vegetarische assortiment helaas niet. Totdat we afgelopen week het restaurantje Soy in Utrecht ontdekten! Waarom hebben we dat nooit eerder ontdekt?! Je kunt hier namelijk vegetarisch Chinees eten. Alles wat ze maken is vegetarisch en je kan er ook eenvoudig, net als bij de gewone Chinees, afhalen! We waren enthousiast en benieuwd en besloten afgelopen woensdag hierheen te gaan…

Deze woensdag gingen we een dagje naar het Theater. We wilden de nieuwe voorstelling PAAZ graag zien over een meisje die wordt opgenomen op de psychiatrische afdeling van het ziekenhuis. We gingen naar de try-out in de schouwburg in Utrecht en omdat we voor die tijd geen zin hadden om te koken besloten we eens iets alternatiefs te doen: de perfecte gelegenheid om vegetarisch Chinees eten af te halen bij Soy. In deze blog laat ik je zien hoe het er daar uit ziet, wat je er allemaal kunt bestellen en wat wij ervan vonden.

Soy: Vegetarisch Chinees eten

Soy vind je aan de Antonius Matthaeuslaan 112 en is gevestigd in een klein hoekpandje. Op het raam is duidelijk aangegeven dat het gaat om een vegetarische Aziatische keuken. Iets wat volgens mij vrij uniek is voor Nederland en zeker uniek voor Utrecht. Het ziet er niet supergezellig uit, maar wel minstens zo gezellig als de bekende afhaal Chinees 😉 Op het raam hangt de menukaart waar Joyce al vrij enthousiast van wordt. Tijd om naar binnen te gaan!

Soy: Vegetarisch Chinees eten

Binnen in Soy staan een paar eenvoudig gedekte tafels. Achterin de ruimte is een counter waarachter twee vriendelijke dames staan. Ze zijn enthousiast en bieden ons tijdens het wachten direct allerlei dingen aan, waaronder tomaatjes. Heel grappig en lief! We kletsen wat met de dames en bestellen twee verschillende menu’s en een vegetarische loempia met vegetarische kip. De prijzen zijn netjes en het assortiment is enorm. We kunnen nauwelijks geloven dat het hier echt enkel om vegetarisch Chinees eten gaat. Klopt dit wel?!

Je kunt er bijvoorbeeld de volgende gerechten bestellen: Babi Pangang, Nasi, vegetarische kip met kerrie, koe loh yuk, bami, vegetarische garnalen met cashewnoten, vegetarische inktvis met tausi saus, haaienvinnensoep, want tan soep, soja loempia’s, hong sauw tofu, foe yong hai met bruine soja plakjes, gado gado, tjap tjoy…. bekijk hier de gehele menukaart van Soy.

Soy: Vegetarisch Chinees eten

Na een klein kwartier wachten staan we weer buiten met een flink aantal bakjes omhuld in papier. Wauw, het is net écht! We kunnen niet wachten met dit alles te proeven. Het ruikt bovendien zo lekker! We haasten ons naar huis om daar alles op tafel uit te kunnen stallen. Haha, dit is zo lang geleden dat we iets haalden en aten van de Chinees. We zijn helemaal enthousiast!

Soy: Vegetarisch Chinees eten

Wauw! Het ziet er echt heel goed uit, het ruikt lekker en wat geweldig dat je als vegetariër hier gewoon alles kunt bestellen en eten wat een vleeseter ook zou bestellen bij de Chinees. We doen alsof we ons eigen lopend buffet hebben en scheppen meerdere malen allerlei hapjes op ons bord.

Soy: Vegetarisch Chinees eten

OMG wat is dit lekker! We kunnen echt iedereen dit aanraden! Bij iedere hap die we nemen twijfelen we wel telkens weer of het hier echt om vegetarisch eten gaat. Het smaakt zo echt en zo goed! De groente is knapperig en vers en de vegetarische vleessoorten zijn enorm goed gekruid. De sauzen zijn heerlijk. De babi pangang is ook echt perfect. Zo leuk dat we na jaren weer eens kunnen Chinezen zonder daar 1 dier meer kwaad te doen.

Soy: Vegetarisch Chinees eten

We betaalden in totaal 27 euro, maar dat was het ook dubbel en dwars waard. Bovendien hadden we nog wat over om in te vriezen en we kunnen niet wachten om dit binnenkort te ontdooien en op te eten. Sowieso gaan we vaker naar Soy de komende tijd, dat is wel zeker. Bizar dat we dit restaurantje niet eerder hebben ontdekt, want het is geweldig. Aardige mensen, prima prijzen en super vegetarisch Chinees eten! Go SOY! ♥

P.s. Je kunt er niet pinnen.