[Advertorial] Vroeger toen ik een jaar of 8 was, bakte mijn moeder zo af en toe in de middag wat lekkers in de frituurpan. Gewoon voor tussendoor, tijdens het buitenspelen. Ik at destijds nog niet vegetarisch en voor een frikandelletje was ik altijd wel te porren. Ik kreeg deze dan in een servetje voor “uit het vuistje” zoals we dat zeiden. In die tijd kon je die dingen alleen maar bakken in een stinkende frituurpan die je na 2 dagen nog kon ruiken door het hele huis. Snacks die je in de oven kon doen bestonden nog helemaal niet. Inmiddels hebben we natuurlijk de iets minder geurende frituurpan, maar nog makkelijk zijn misschien wel de nieuwe Kwekkeboom oven snacks.

Ik vind de lucht van frituur vreselijk. In de snackbar prima en lekker, maar ik hoef het niet de hele dag in mijn huis te ruiken of zelf als een wandelende frituurpan te geuren. Om deze redenen hebben wij dan ook geen frituurpan in huis. Toch vind ik zo af en toe een lekkere snack tijdens een avondje tv hangen wel lekker. Dat we de nieuwe oven snacks van Kwekkeboom zelf mogen testen vinden we dan ook helemaal niet erg.

kaashapjes

Het assortiment bestaat uit 8 verschillende snacks, verpakt in een leuke paarse stazak. Ze zijn hierdoor makkelijk te herkennen in het diepvriesschap. Je kan kiezen uit de volgende snacks:

• oven croquetten (100% rundvlees)

• oven bitterballen (100% rundvlees)

• oven kaashapjes (cheddar kaasvulling)

• oven kiphapjes (100% kipfilet)

• oven kiphapjes italiaans (kipfilet gevuld met een tomatensaus met Italiaanse kruiden)

• oven kiphapjes saté (kipfilet gevuld met een kruidige satésaus)

• oven kiphapjes kerrie (kipfilet gevuld met kerriesaus)

• oven gemixte hapjes (mix met Kiphapjes, Kaashapjes en Kiphapjes Saté)

Voor ons persoonlijk is de keus wat beperkt gezien wij beiden vegetarisch eten, maar we zijn erg benieuwd hoe de kaashapjes smaken en of ze niet onderdoen voor bijvoorbeeld een kaassoufflé uit de frituurpan. Dit is namelijk zeker een favoriet van mij, in combinatie met pindasaus. Hieronder zie je de zak met kaashapjes. Zoals ik al zei, kan je alle hapjes in het vriesgedeelte van de supermarkt vinden.

Ik heb de oven even voorverwarmd op 220 graden en een aantal kaashapjes over het rooster verdeeld.

oven snacks

Je zou verwachten dat ze nu ongeveer een half uur in de oven moeten liggen, maar de achterkant van de zak vertelt me dat ze met 10 minuten al klaar zijn. Ik ben erg benieuwd!

Even afkoelen en dan smullen maar! Ik heb er een schaaltje met chilisaus bij gepakt, want dat vind ik persoonlijk, naast satésaus, erg lekker in combinatie met kaashapjes. Heb jij een ander lekker sausje, dan kan dat natuurlijk ook.

kaashapjes

En dan nu het resultaat…….. *tromgeroffel*…. Eerlijk, het valt me absoluut niet tegen! Frituur smaakt toch vaak nét iets anders dan ovenproducten, maar ik vind de hapjes erg lekker krokant, met een lekkere smeuïge kaasvulling.

kaashapjes

Conclusie: ze zijn wat mij betreft erg geslaagd! Ideaal voor een gezellig avondje met z’n tweetjes of een kamer vol visite. Eet je niet vegetarisch dan heb je ruime keus uit al deze hapjes. Geen gesjouw meer met die vieze pan die je regelmatig moet schoonmaken en verversen, maar gewoon een kwartiertje in de oven en smullen maar. Wij hopen dat Kwekkeboom in de toekomst het assortiment nog gaat uitbreiden met meer vegetarische hapjes, zoals bijvoorbeeld vegetarische bitterballen of frikandellen. Lijkt me heerlijk!

En jij? Ga jij ze proberen, en zo ja, welke lijkt jou lekker?