Kan je lesbisch worden? In het nieuwe programma ‘Lauren! en de liefde‘ onderzoekt Lauren Verster wat er allemaal mogelijk is in de liefde. Vanavond om 21:20 uur is de 4de aflevering van dit programma. Dit is voor ons een bijzondere uitzending, aangezien Lauren met onder andere onze hulp onderzoekt of ze lesbisch kan worden. Een beetje vreemd natuurlijk, want lesbisch ben je en dat word je niet, maar wel een origineel format om de lesbische liefde wat meer aandacht te geven! Joyce en ik doen dus mee aan deze aflevering! We werden geïnterviewd in het lesbische café Vive la Vie in Amsterdam.

 “Dit programma geeft mij de mogelijkheid om dingen te onderzoeken die iedereen zich wel afvraagt. Eigenlijk is dit mijn alibi om iedereen ongepaste vragen over de liefde te stellen”, aldus Verster.

Lauren Verster heeft al jaren vaste verkering en is daar super gelukkig mee. Door te kiezen voor die ene man gaan er allerlei andere mogelijke liefdesavonturen aan haar neus voorbij, vrouwenliefde bijvoorbeeld. Is haar keus voor een man bewust, of zou ze net zo makkelijk op een vrouw kunnen vallen? Ben je vanaf je geboorte hetero of homo/lesbisch of is dat iets wat kan veranderen? Zit het in je hersenen, je genen, of in de omgeving? En bén je wel het één of het ander – of kan het ook genuanceerder zijn. Zonder stempels, zonder hokje. Dat je op mensen valt in plaats van op mannen of vrouwen. Of dat je kiest voor een relatie met iemand van het andere geslacht, maar heus weleens een uitstapje maakt naar een vrouw.

Preview ♥

[videos file=”https://www.youtube.com/watch?v=2dkqbB795B4″ width=”100%” height=”350″][/videos]

Een cocktailparty in een lesbische bar, waar wij ook aanwezig zijn, is het perfecte beginpunt voor deze verkenningstocht. Een avondje in de bar, dat is voor Lauren niets nieuws, maar toch voelt het hier heel anders. Wat is dat dan? En waarom werkt dat zo? Hersenonderzoeker Mark Mieras ontleedt het brein. In Spanje gaan de remmen los en bezoekt Lauren een van de grootste festivals voor lesbiennes van Europa. Dat doet ze met een missie – want voor één keer in haar leven wil ze zoenen met een vrouw.