[Avertorial] Ik drink regelmatig melk van Arla, simpelweg omdat het biologisch is. Dit maakt de melk wel ietsje duurder dan gewone melk, maar dat betaal ik er graag voor. Vanaf deze week heeft Arla iets nieuws en ikzelf vind dit super bijzonder! Konijnenmelk. Deze melk schijnt naast enorm lekker echt de trend van het komende jaar te worden. Konijnenmelk bevat ontzettend veel eiwitten, calcium en vitamine B. Ik schrijf graag iets over deze nieuwe variant melk. Waarom? Allereerst omdat ik dol ben op konijnen en als tweede omdat ik de melk inmiddels zelf geproefd heb en ik kan bevestigen dat deze ook echt lekker is!

Arla maakt 100% natuurlijke zuivel, zonder kunstmatige toevoegingen. Puur van het konijn, zonder verder gedoe. Geen zorgen over de nijnen trouwens, want de melk wordt volledig diervriendelijk verkregen. Arla heeft namelijk een verbond gesloten met de bekende en grote kinderboerderijen in Nederland. De konijntjes krijgen regelmatig jongen en hebben dan een overschot aan melkproductie. Deze melk wordt opgevangen, verzameld en getransporteerd naar de Arla fabriek. Daar wordt de melk 100% natuurlijk gehouden en in kleine, glazen flessen gedaan. Vanuit daar gaan de flessen naar de supermarkt.  konijnenmelkZoals je begrijpt is deze melk niet verkrijgbaar in groot verpakking. De melk bevat per 100 ml echter 10 keer zoveel vitaminen en mineralen als gewone melk. Je hebt er dus ook echt niet zoveel van nodig. Voor de echte dorst kan je wel beter kiezen voor een ander sapje. De konijnenmelk is verkrijgbaar in twee varianten: Halfvolle konijnenmelk en magere konijnenmelk. Ikzelf vond persoonlijk de halfvolle het meest lekker, de magere vond ik een tikkeltje waterig.

arla konijnenmelkDe konijnenmelk is vanaf vandaag verkrijgbaar in de betere supermarkten. Een flesje kost 2,29 euro en bevat 250 ml konijnenmelk. Ik kan deze melk echt aanraden. Hij is zeker het proberen waard!