Wat Vrouwen doen in pashokjes? Ik vind het heerlijk om zo nu en dan een dagje de stad in te gaan om te shoppen. Mijn favoriete shopsteden zijn dan Amsterdam, Eindhoven, Maastricht en Utrecht. Wanneer ik echt zin heb in shoppen, vind ik het helemaal niet erg om me op een dag vele malen om te kleden om potentieel nieuwe kleding te passen.  Wat ik wel vervelend vind zijn te kleine pashokjes, hokjes die naar zweet stinken, gillende meisjes in pashokjes, grote plukken stof op de grond in pashokjes en pashokjes waar mijn vriendin niet mee naar binnen mag. Gelukkig zijn er ook een flink aantal winkels waar ze gewoon fijne pashokjes hebben waar je heerlijk relaxed kleding kunt passen. Maar passen we daar als vrouwen dan enkel onze kleding of zijn er nog allerlei andere dingen die we daar doen?

Als ik even diep nadenk, dan weet ik dat ik naast de kleding passen die ik heb uitgezocht, nog allerlei ander dingen doe in een pashokje. Dat zijn niet allemaal dingen waar ik heel trots op ben; als in, daar schaam ik me wel een beetje voor. Voor deze blog heb ik 12 dingen verzameld die vrouwen in pashokjes doen, naast het passen van nieuwe kleding. Ik ben benieuwd welke punten jij herkent, laat je het even weten in de reacties?

♥ Foto’s maken

Oh yeah, I’m one of those girls… Ik maak zo nu en dan ook foto’s in een pashokje van nieuwe kleding die ik aan heb. Het gekke is dat ik dan namelijk soms, op de foto, beter zie hoe iets staat, dan wanneer ik in de spiegel kijk. Herken je dat? Ook ga ik wel eens in mijn eentje shoppen en twijfel ik zo over kleding, dat ik gewoon allemaal foto’s ervan in het pashokje naar Joyce stuur, die dan weer mag beoordelen of het leuk genoeg is om te kopen of niet. Dat deden we laatst nog toen ik in de C&A stond en een broek met oversized vest en bruine laarsjes aan het passen was. Ik twijfelde en Joyce appte me dat het superleuk stond. En toch heb ik het toen niet gekocht, echt nuttig dus dat what’sappen over kleding vanuit het pashokje.

Ook maak ik weleens foto’s in een pashokje als ik iets superleuk vind staan, maar op dat moment geen zin heb om het te kopen. Dan heb ik toch een beetje het idee het kledingstuk even ‘in mijn bezit’ te hebben, want ‘Hé, ik heb de foto’s nog!’

wat vrouwen doen in pashokjes

♥ Facebook en Instagram checken

In het pashokje heb ik even alle tijd en ruimte om rustig al mijn social media shit te checken op mijn iPhone. Dikke frustratie wanneer het 3G geen bereik heeft in het pashokje, maar meestal valt dat allemaal reuze mee en kan ik even relaxed scrollen op Facebook en Instagram. Ik check nog even mijn e-mail, reageer hier en daar… en dan ben ik weer klaar. Omdat ik nog in het bezit ben van een iPhone 4 met zo’n 4000 foto’s in zich, is het apparaatje helaas supertraag geworden, waardoor ik dus nét wat langer in zo’n pashokje moet vertoeven dan gebruikelijk. Als er trouwens een lange rij voor de pashokjes staat, doe ik dit niet hoor!

♥ Op de grond zitten

Ik doe dit vooral als ik samen met Joyce aan het winkelen ben en moet wachten op haar. Ik ben bijna altijd sneller klaar met kleding passen. Door het shoppen krijg ik vaak van die pijnlijke voeten, dus even zitten op de grond (dirty!) van het pashokje is dan een fijn uitrust momentje.  Ik onderzoek daarom ook altijd even of er een pashokje is met een krukje, dat zit toch een stukje schoner dan zo op de vloer. Ik heb vroeger ook weleens gewoon samen met een vriendin gechilled op de vloer van een pashokje. Er werd fijne muziek gedraaid in de winkel en we waren beiden super moe… dat was zo gezellig!

♥ Sexy, als een model, in de spiegel kijken

Er zijn van die momenten, gelukkig(!), dat je heel blij bent met jezelf als je in de spiegel kijkt, zeker als je net iets aan hebt getrokken waar je helemaal verliefd op bent en wat je ook nog eens leuk staat. Nou, op die momenten wil ik nog weleens van die bepaalde gezichten trekken in de spiegel. ‘Yeah, look at me, I’m freaking hot!’ …dat gehalte 😉 Herkenbaar?

Een beetje vergelijkbaar is wanneer je iets aan hebt dat zo mooi en perfect staat, dat je je voor even een model voelt. ‘Look at me baby, I’m a model!’ ….en dan zo leuk paraderen door de winkel met je nieuwe broek en hoge hakken. Heerlijk die momenten! Zo zouden we ons als vrouwen veel vaker mogen voelen.

♥ Mijn figuur uitchecken

Sommige pashokjes hebben van die spiegels waarbij je in geen enkel opzicht aan jezelf kunt ontkomen. Een goed voorbeeld hiervan is de H&M, daar hebben ze in iedere hoek van het hokje zo ongeveer wel een spiegel hangen. Je komt binnen en BAM: IN YOUR FACE: billen, benen, borsten, ….alles zie je! Nou met name in die pashokjes heb ik wel de neiging om eens goed naar mijzelf te kijken. Hoe ziet mijn lichaam er nu eigenlijk uit? Heb ik een goede kont? Is mijn hoofd niet te groot voor mijn lichaam? Wat als ik op mijn tenen ga staan? Wat een rare borsten heb ik eigenlijk, zou ik er anders uitzien als ik ze wat omhoog duw? Hmmm, mijn buik is niet dik, maar wel slap en niet echt gespierd zoals ik bij zoveel van die vrouwen op Instagram zie. Wat zit mijn haar raar van de achterkant?! Nou ja, zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik ben hier niet iedere keer mee bezig als ik kleding ga passen bij H&M hoor, maar zo nu en dan kan ik het niet laten.

♥ Mijn haar of make-up doen

Na een flink aantal uurtjes shoppen zit mijn haar meestal nergens meer naar. Overal hangen plukken, mijn staartje is van een hoge staart veranderd in een lage staart en mijn zogenaamde volumineuze coupe is getransformeerd naar een plat vlashaartjeskoppie. Kortom: Tijd voor een pashokje make-over! Ik schaam me dan altijd wel een beetje als er tijdens het opnieuw doen van mijn haar, allemaal haren op de grond vallen. Iewlll, that’s so annoying voor de volgende persoon.

Heel soms neem ik wat make-up mee als ik de stad in ga, maar dat is meestal als ik ook nog ergens een afspraak heb. Het pashokje is dan het ideale moment om even wat foundation, mascara op lippenstift bij te werken.

wat vrouwen doen in pashokjes

♥ Puistjes uitknijpen

Oké, dit vind ik echt ranzig, maar ik weet dat Joyce dit doet en daarom heb ik hem erbij gezet. Nee Joyce, ontkennen heeft geen nut! Joyce kan altijd vreselijk geconcentreerd naar haar inimini pukkeltjes kijken in de spiegel. Ik zie die dingen dan nauwelijks, maar volgens haar heeft ze dan ‘ENORM VEEL PUKKELS’. Na het passen van de kleding in het pashokje wil ze dan weleens heel druk zijn met het weghalen van die duizenden pukkels. Vies hè! Maar ik vrees dat er nog veel meer mensen dit doen!

♥ Langs het gordijn gluren

Ik vind het altijd vreselijk vervelend als ik niet rustig uit een pashokje kan komen om mezelf in de spiegel te bekijken, zonder dat er direct een verkoopster aan kom gerend met vragen en opmerkingen als ‘Hoe zit het?’ ‘Het staat je erg goed!’ ‘Wat vind je ervan?’. Ik wil gewoon rustig alleen, zonder POTTENkijkers ;), in die spiegel kijken, ook omdat ik – als er geen spiegel in de paskamer zit – geen idee heb hoe het kledingstuk me staat. Wellicht loop ik zwaar voor lul met dat kledingstuk! Wat ik dus doe ik dat soort pashokjes, is even langs het gordijn gluren waar zich er buiten allemaal mensen en verkoopsters bevinden. Pas als de kust veilig is, snel ik me eruit om mezelf in haasttempo uit te checken in de spiegel.

♥ Andere mensen afluisteren

Oh heeeeerlijk! Ik kan me soms enorm irriteren aan gillende meisjes in pashokjes, maar ik kan daarentegen ook echt genieten van hele gesprekken over van alles en nog wat. Het is soms zo fijn om dan even gezellig mee te luisteren naar het leven van anderen mensen. Allerlei accenten, liefdes, drama’s en hilarische dingen komen dan voorbij. Het is niet alleen vermakelijk, maar soms ook echt intrigerend hoe andere mensen leven. Ben je dus op zoek naar originele blog ideetjes, ga dan eens een uurtje in een pashokje zitten en LUISTER alleen maar.

♥ Deodorant spuiten

Ik heb de nare eigenschap dat ik bij een BOE! of BAH! als zweet. Stinky. Als ik dus druk aan het winkelen ben, wil ik in de loop van de dag weleens iets minder aangenaam gaan ruiken. Maar om nou midden op straat deodorant te gaan spuiten… nee, dat moment bewaar ik voor het pashokje. Ik vind het trouwens heel vies als mensen mega veel deodorant spuiten, dan vergas je zowat van de parfum! Als ik dus deo spuit terwijl ik in een pashokje ben, doe ik dat wel écht met mate.

wat vrouwen doen in pashokjes

♥ Kleding vies maken

Oh jee, hier schaam ik me wel een beetje voor hoor, want ik vind het zelf altijd enorm vervelend als ik zo’n kledingstuk aantref. Waar heb ik het over? Over kleding waar make-up op zit. Met een beetje pech heb je dan nét de laatste van die maat te pakken, staat het je leuk en kom je er vervolgens achter dat er allemaal foundation bij de hals zit. DAMN! Nou ja, mij gebeurt het dus ook weleens dat ik snel iets aan of uit wil trekken en dat net even onhandig doe waardoor er wat make-up meegaat… tsja, en wat dan? Ik baal daar dan wel echt van, maar laat het verder wel zitten. Hoe doe jij dat?

♥ Vloggen

Jazeker! Sinds Joyce en ik ieder weekend vloggen, vloggen we natuurlijk ook in pashokjes. Niks leuker dan de meest idiote kleding aantrekken en dat filmen! Aankomend weekend kan je weer een nieuwe vlog van ons verwachten. Hierin gaan we onder andere shoppen in A’dam, voldoende pashokjes videobeelden dus!

Nu ben ik natuurlijk benieuwd welke dingen jij doet in pashokjes en wat je herkent van bovenstaande! Laat je het even weten in de comments? Leuk dat je mijn blog hebt gelezen ♥

liefs scarlet