Reizen. Niet alleen vind ik het geweldig om andere plekken op de wereld te zien, zelfs de voorbereiding die er aan vooraf gaat en de reis er naartoe vind ik al geweldig. Dingetjes uitzoeken, koffers pakken en in het vliegtuig zitten. Alleen het verplaatsen op zich is al prima, dan hoef ik nog niet eens per se aan de andere kant van de wereld te belanden. Helaas ben ik net wat reislustiger dan dat Scarlet is, maar ik hoop samen nog vele plekken op de wereld te mogen zien. Samen zijn we o.a. al naar Griekenland, Spanje, Tunesië, Frankrijk en Curaçao geweest. Curaçao was daarin wel een uitblinker qua reistijd. Scarlet is vroeger al eens in New York geweest, maar nog nooit was ik zo ver van huis gevlogen.

Ik vond het heerlijk, zelfs de 9 lange uren vliegen. Tunesië was het minst van alles. Geen geweldig land om met 2 vrouwen naartoe te gaan vind ik. We hadden geen moment rust, niet in het hotel en niet op straat. Overal liepen mannetjes achter ons aan en werden we in de medina met opzet verkeerde richtingen in gestuurd. Dat dus nooit meer, maar er zijn gelukkig nog vele landen die ik graag ooit in mijn leven eens een bezoekje wil brengen. Hieronder vind je een lijstje van die landen:

Australië
Het is een stukje vliegen, maar dan heb je ook wat. Er bestaan helaas geen rechtstreekse vluchten naar Australië, maar dat is misschien maar goed ook. Even je benen strekken op zo’n lange vlucht is best lekker denk ik. Met tussenstop(s) doe je er zo’n 24 uur over om in Australië te komen. Wauw, wat een afstand. Ik ben bang dat ik heel erg mijn best moet gaan doen om Scarlet ooit zover te krijgen om zo’n lange reis te maken. Naast de lange vlucht zal ze de spinnen en slangen die er wonen vast ook minder aantrekkelijk vinden 😉 Maar als je hier even niet aan denkt zijn er ook hele mooie dingen te vinden in Australië! Uiteraard Sydney, Melbourne en de Outback. Je zal waarschijnlijk wel een keuze uit een deel van het land moeten maken, want het is zo groot, dat je nooit alles in een reis kan bezichtigen. Iemand van jullie ervaringen of een rondreis door Australië gemaakt?

Canada
Canada, het land van de prachtige natuur! Vele malen groten dan Australië, maar wel wat beter te doen als het om vliegtijd gaat. Een beetje afhankelijk van waar je heen gaat, doe je er ongeveer 8-10 uur over. Canada is een van de landen die hoog op mijn lijstje staat. Toffe steden en daarnaast ook nog eens prachtige natuur. Volgens mij is er in Canada voor ieder wel wat wils. Dit is misschien wel een goede kanshebber om Scarlet mee heen te slepen.

reizen joyce everink

Nieuw Zeeland
Nieuw Zeeland schijnt ook prachtig te zijn, maar wordt weer een lastige als het om vliegtijd gaat. Het is namelijk nog verder dan Australië! Ook dit is niet in een keer te vliegen en met tussenstops doe je er ongeveer 26 uur over. Oh My! Dat is best lang hè?! Maar ook hier krijg je er zeker wat voor terug. Net zoals in Canada is er in Nieuw Zeeland ook een diversiteit aan prachtige natuur. Ook lees ik overal dat de mensen er ontzettend vriendelijk zijn. Helaas zal ik, gezien de 26 uur aan reistijd, deze maar wat onderaan de verlanglijst zetten.

Amerika
Hier moet je toch een keer geweest zijn. Gewoon lekker winkelen in New York, de route 66 rijden, maar ook een tocht door Californië lijkt me tof. Bij de Hollywood letters in LA staan of de lichtshow in Las Vegas zien. Ook voor Amerika geldt dat je bepaalde delen zal moeten pakken omdat het immens groot is. Meerdere delen lijken me gaaf om eens te zien. Weer een beetje afhankelijk naar welk deel je wilt gaan is de vliegtijd ongeveer 10 a 11 uur. Moet te doen zijn toch?

Thailand
Hier wil ik echt al zo lang graag naartoe. Ik zou heel graag een tocht door Noord-Thailand willen maken, met als hoogtepunt een bezoek aan het elephant nature park in Chang Mai. Hier worden verwaarloosde en mishandelde (straat)olifanten opgevangen en mogen ze heerlijk vrij en eindelijk gewoon olifant zijn. Lijkt me geweldig om daar een paar dagen rond te lopen en te helpen met de werkzaamheden. Thailand is niet eens zo heel ver vliegen (11 uur) en de mensen zijn er erg vriendelijk. Een vliegticket is wat prijzig, maar eenmaal daar kan je een heleboel doen voor weinig. Helaas kijkt Scarlet wat te veel tv en heeft ze een aantal programma’s gezien waarin mensen in Thailand in de gevangenis belanden. Dat is natuurlijk vreselijk, maar met wat gezond verstand en voorzichtigheid zal dat allemaal wel meevallen denk ik. Nu Scarlet nog zo ver krijgen!

reizen joyce everink

Sri Lanka
Ik heb al van velen gehoord dat Sri Lanka erg prachtig is. En als ik hen en de afbeeldingen op Google moet geloven, dan zal het inderdaad een geweldige vakantie worden. Op een afstand van 11 uur vliegen vind je oude koningssteden, prachtige tempels, mooie natuur, olifanten(!) en paradijselijke stranden. Dat moet toch een geweldige vakantie zijn?

Noorwegen of Finland
Weer zo’n prachtig land. Ik zou heel graag het Noorderlicht eens willen zien! Afgelopen dagen kregen we hier op het nieuws te horen dat we het heel misschien in Nederland zouden kunnen zien, maar dat is natuurlijk niks vergeleken bij het lichtspektakel wat je daar kan aanschouwen. Een bezoekje aan het huis van de kerstman mag natuurlijk niet ontbreken. Ik weet nog dat we op de basisschool een brief moesten schrijven aan de kerstman. Weken wachtte ik gespannen op antwoord… en ja, uiteindelijk kreeg ik er een terug! Deze reis moeten we eigenlijk gewoon eens inplannen, want het is maar een uur en drie kwartier vliegen!

Dat waren mijn droomlanden om naartoe te reizen. Ik ben benieuwd waar jij allemaal nog heen wilt reizen en naar welke van bovenstaande landen jij al eens geweest bent. Laat je het weten in de comments? Ook als je nog tips hebt voor mij natuurlijk!

Liefs, Joyce