Is het als vrouw nodig om jezelf te scheren of kan je ook best rondlopen met een struikje of heel bos onder je armen? De meeste mensen aan wie ik dit vraag zeggen met vol overtuiging dat vrouwen zich moeten scheren en dat het vies is als ze het haar laten staan. In China denken ze hier (gelukkig!) anders over. Een Chinese online wedstrijd roept meisjes en jonge vrouwen namelijk op om selfies te publiceren van zichzelf met hun okselhaar. Een geweldig initiatief vind ik. Persoonlijk heb ik al een zwak voor Aziaten, maar mét een kleine beetje okselhaar vind ik ze helemaal prachtig!

De wedstrijd heeft inmiddels al voor zo’n 29 miljoen views gezorgd en er werden al duizenden selfies geüpload in slechts vijf dagen. Met de wedstrijd wil men aantonen dat meisjes en vrouwen mooi zijn, geschoren of ongeschoren. En daar ben ik het helemaal mee eens. Ik vind het wel leuk staan, een klein mini struikje onder mijn armen.

okselhaar vrouwScarlet met okselhaar

Joyce is het hier alleen helemaal niet mee eens en herinnert me er regelmatig aan dat ik me nu echt Echt ECHT moet gaan scheren. Humpf. Zij scheert zich bijna om de dag wel, zodat er geen enkel stekje kan gaan groeien. Hierdoor wordt naar mijn mening het haar ook stugger en krijg je sneller van die harde stoppels. Maar goed, bij Joyce zie je dus geen plukje, zaadje of klein beginnend kiempje zitten, het is helemaal kaal. Misschien is dat wel frisser en schoner, maar het is ook saaier, want kaal is maar kaal.

IMG_0148-001

Joyce zonder okselhaar

De wedstrijd in China eindige afgelopen juli, maar inmiddels blijven Chinese meisjes selfies met okselhaar uploaden met de hashtag. #TheGrandGirlsdon’tplucktheirarmpithairCompetition (In het Chinees is dat #女生腋毛不拔大赛#)”. In onderstaande video zie je een item over dit onderwerp, met veel okselhaarfoto’s, van Tomonews. Ik vind het geweldige beelden!

[videos file=”https://www.youtube.com/watch?v=jBxQyIm4jY4″ width=”650″ height=”350″][/videos]

Joyce en ik zijn benieuwd hoe jij denkt over okselhaar. Vind jij het vies of lelijk als er een kleine beetje haar staat bij een vrouw? Of vind je een klein beetje okselhaar net als ik prima kunnen en misschien zelfs wel sexy? Laat het ons gerust even weten.

liefs, joyce en scarlet