Al een aantal weken plaatsen we met regelmaat interviews over hoe verschillende mensen en beroepsgroepen omgaan met de corona crisis. Hoe is het deze maanden nou écht geregeld binnen de GGZ. Aan welke regels en richtlijnen houden behandelaren en/of (vrijgevestigde) therapeuten zich deze maanden? In het nieuwe RTL4 programma Doordraaien wordt zondagochtend aandacht besteed aan dit onderwerp. Veel van onze bezoekers en sociale media volgers zijn bekend binnen de GGZ. Om die reden leek het ons waardevol om dit programma met jullie te delen.

Hoe het is om als vrijgevestigd ggz-professional door te werken tijdens de coronacrisis? Het uitgangspunt hierbij is de richtlijn ggz en corona, die is goedgekeurd door het RIVM. In het programma #doordraaienbazen in tijden van corona, vertelt Judith Veenendaal, directeur van LVVP – Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen & Psychotherapeuten hoe zij in deze tijd blijft #doordraaien.

In deze bizarre periode van risico op besmetting en het streven dit zoveel mogelijk te voorkomen, moeten therapeuten een afweging maken in welke vorm hun behandeling aanbieden. Op de eerste plek staat dat de cliënt de behandeling krijgt die hij/zij nodig heeft. Tegelijkertijd moet de behandelaar zich hier ook voldoende bij op zijn/haar gemak voelen. Therapie kan face-to-face plaatsvinden, mits de veiligheid volgens RIVM normen voldoende kan worden gewaarborgd.

“Indien de fysieke kwetsbaarheid van de patiënt, mede-patiënten of de (persoonlijke situatie van de) zorgverlener zelf daartoe aanleiding geven, kan face-to-face behandeling vervangen worden door beeldbellen of een andere vorm van digitale behandeling.” ~ LVVP

Doordraaien Gemist?

Heb je zondag 26 april geen tijd om te kijken? Het item kun je HIER TERUGKIJKEN. Wil jij ook jouw verhaal delen bij Doordraaien? Meld je dan nu aan via deze link: bit.ly/2S0X0VZ

Bron: LVVP & LinkedIn Fotografie: Unsplash.com